fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Roadtrip door Costa Rica Deel 1

Yes! Wat ben ik blij dat ik aan deze serie van artikelen kan beginnen! Zoals je weet heb ik van zowel mijn Roadtrip door West-Amerika als mijn Rondreis door Thailand een uitgebreid verslag (6 delen!) geschreven op mijn blog. Ik ben net terug van een roadtrip door Costa Rica en natuurlijk ga ik precies hetzelfde doen van deze reis. Ben jij benieuwd naar onze roadtrip door Costa Rica? Lees zeker mee!

Roadtrip door Costa Rica Deel 1

Dag 1 – De vlucht 

Zaterdag 7 september, tijd om te vertrekken naar Schiphol. Om 12:55 uur gingen we de lucht in en dus vertrokken we rond een uur of 09:00 van huis. Eenmaal aangekomen op Schiphol was het echt mega druk. Zo druk heb ik het nog nooit gezien op Schiphol. Er was een terminal dicht en dus stonden er overal gigantische rijen. Gelukkig waren we prima op tijd voor de vlucht maar veel later hadden we niet van huis moeten gaan.

Met KLM vlogen we eerst naar Panama en vanuit Panama met Copa Airlines naar Costa Rica. Rond een uur of 20:00 uur s’avonds (Costa Ricaanse tijd) stonden we op het vliegveld van San José, de hoofdstad van Costa Rica. Gelukkig hadden we al heel snel onze koffers en namen we een taxi naar het hostel wat wij van te voren hadden geboekt in NL.

Hier eenmaal aangekomen waren we allemaal eigenlijk vrij brak van de reis. We deden nog wat biertjes aan de bar van ons hostel en besloten om lekker te gaan slapen.

Dag 2 – San José 

Natuurlijk heb ik ontelbaar veel forums en blogs gelezen over reizen in Costa Rica. Hierin werd al snel duidelijk dat San José niet de leukste of de mooiste stad is en dat je er vooral niet te lang moet blijven hangen. Vandaar dat wij besloten om er 1 dag te vertoeven. Na een heerlijk nachtje slapen in ons hostel liepen we de stad in voor een ontbijt. Hierna zijn we nog wat door de stad gelopen en werd inderdaad al snel duidelijk dat het ‘weinig bijzonders’ was. Aan het einde van de middag zijn we teruggegaan naar ons hostel om nog even wat te genieten bij het zwembad. En om de nodige potjes tafeltennis te spelen.

Vervolgens zijn we rond het avondeten nog terug naar het centrum gelopen om daar heerlijk te dineren. We vonden in de hoofdstraat een mega leuk restaurant waar we echt de beste nacho’s ooit gegeten hebben. Na nog wat biertjes bij terugkomst in ons hostel was het tijd om weer te gaan slapen. We moesten de volgende dag vroeg op!

Dag 3 – Tortuguero 

Om 06:00 uur, om precies te zijn, werden we opgehaald met een bus. Het was tijd om naar Tortuguero te gaan. Dit is een dorp en een Nationaal Park in het Noord-Oosten van Costa Rica. Het is een afgelegen en een beschermde plek, midden in het tropisch regenwoud, waar je alleen per boot kunt komen. Het is vooral bekend vanwege de nestelende schildpadden, waar uiteraard de naam ook vandaan komt. Ik had er ongelofelijk veel over gelezen en was echt zo blij dat onze reis naar Tortuguero kon beginnen.

Na ongeveer 2 uur rijden met de bus kwamen we aan bij een restaurant waar het tijd was voor een ontbijt buffet. Hier spotte we onze eerste, twee-vingerige luiaard. Jawel, er zijn twee-vingerige- en drie-vingerige luiaards. Geloof me, ze zijn echt heel verschillend van elkaar! Helaas kregen we hem hier niet super goed op de foto, maar gelukkig zagen we tijdens onze reis nog veel meer luiaards. Die foto’s houd je dus nog van mij tegoed. We zagen er overigens wel hele gekke insecten zitten in een boom.

Na het ontbijt reden we nog een klein stukje met de bus om vervolgens per boot verder te gaan. De boottocht door de kleine kreken van Tortuguero was een beleving op zich. Wat is het daar prachtig zeg, ongelofelijk. We voeren al gelijk langs allerlei dieren en spotte op de oever een flinke kaaiman. Wauw!

We arriveerde vrij vroeg in de ochtend in onze Eco Lodge. Hier hadden we een hele fijne vierpersoonskamer met een ruime badkamer. Ze hadden hier, geheel toepasselijk, een heerlijk zwembad in de vorm van een schildpad en we besloten dan ook direct om het daar even ‘op een chillen’ te zetten. Na een heerlijk ontspannen momentje aan het zwembad was het tijd om te gaan lunchen en om vervolgens op de boot te stappen. Tijd om naar Tortuguero-dorp te gaan.

In het dorpje Tortuguero kregen wij eerst een kleine rondleiding van een gids. Op het strand stond een ‘coconutman’ verse kokosnoten te verkopen. Hallo vakantiegevoel! Ja hoor, wij lusten er wel eentje. De vraag was: ‘Een normale of een Coco-Loco?’ De laatste variant was er eentje met een flinke scheut rum. Ach, waarom niet? Het is tenslotte vakantie!

De rest van de middag hebben we heerlijk rondgestruind in Tortuguero-dorp. Het is een dorp dat aan de ene kant strand heeft, de Caribische kust. En aan de andere kant het Nationale Park. Het dorp zelf straalt heel veel vreugde en rust uit en is echt heel leuk om gezellig doorheen te wandelen. Aan het einde van de middag vonden we een heel leuk tentje aan het water waar we genoten hebben van een paar Imperials, het lokale biertje van Costa Rica.

Hierna was het tijd om met de boot terug te gaan naar onze Eco Lodge. Hier hebben we nog wat genoten aan het zwembad, heerlijk gegeten ’s avonds en vervolgens zijn we vroeg gaan slapen. De volgende ochtend stond ons namelijk een rondvaart te wachten door het Nationale Park. Zo vroeg mogelijk, aangezien de natuur dan wakker wordt. Oftewel, de wekker werd gezet! Stiekem waren we ontzettend benieuwd wat we allemaal zouden gaan zien..

Een klein voorproefje, we hebben de volgende dag ontzettend veel dieren gespot in Tortuguero!

Dit waren de eerste drie dagen van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

  1. 11 oktober 2019 / 22:46

    Wat een prachtige foto’s! Heel leuk om te lezen!

  2. 8 oktober 2019 / 10:29

    Wauw, super mooie foto’s En ik ben ook benieuwd naar de rest van je verhalen!! Altijd leuk om te lezen.

  3. 8 oktober 2019 / 08:04

    Yes zeker benieuwd naar de rest van je verslag! Costa Rica staat ook bij mij op het lijstje, dus ik blijf meelezen.