fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Een rond vloerkleed geeft een speels effect

De mens is gewend om in rechte lijnen en hoeken te denken. Niet voor niets zijn de vormen vierkant en rechthoekig in het interieur veruit het populairst. Onder een hoekbank of onder een boxspring wordt bijvoorbeeld het meest een rechthoekig kleed neergelegd. Het liefst nog precies het kleed dat perfect in de lijntjes past voor een extra strak effect. Toch is het juist leuk om te spelen met verschillende vormen. Een rond vloerkleed geeft een speels effect en kan echt een eyecatcher zijn voor je interieur. Ik besloot ermee aan de slag te gaan en in dit artikel zie je het resultaat.

Een rond vloerkleed geeft een speels effect

Op zoek naar alles behalve een vierkant of rechthoekig kleed. Dat was mijn missie tijdens mijn zoektocht naar vloerkleden voor op onze slaapkamer. Eigenlijk was ik al erg tevreden met de inrichting van de slaapkamer sinds dat wij samenwonen maar ik vond een kleed toch echt ontbreken. Na een zoektocht kwam ik al snel terecht bij ronde vloerkleden.

Tip

Om de grootte te bepalen ben ik aan de slag gegaan met A4 papier. Dat klinkt misschien een beetje gek maar door een vlak te creëren zie je meteen in één oogopslag of hetgeen wat je hebt neergelegd te groot of te klein is. Op een gegeven moment had ik een gewenst formaat, dit heb ik opgemeten en zo wist ik precies hoe groot ik mijn kleed wilde hebben.

Onze slaapkamer heeft, in tegenstelling tot onze industriële woonkamer, juist een Scandinavische sfeer. Ik heb in de slaapkamer gekozen voor hele rustige, zachte kleuren en veel wit en hout. Ik wilde een ultieme rust creëren en dat is me, naar mijn mening, goed gelukt. Mede hierdoor heb ik gekozen voor een rustig kleed, gemaakt van jute met een subtiele witte rand. Naar mijn mening een perfecte match!

Heb jij een rond kleed in je huis liggen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

  1. 10 oktober 2019 / 18:15

    Wij hebben op de slaapkamer een roze, hoogpolig vloerkleed. Omdat we ook roze gordijnen hebben én een hele warme lamp, geeft het een hele romantische vibe. Ben er dol op! 🙂

  2. 9 oktober 2019 / 21:10

    Een hele mooie vloerkleed. Het geeft inderdaad een mooi speels effect, dat houd ik wel van.