fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Het ’tv kijken’ van tegenwoordig

Natuurlijk heb ik ’tv kijken’ niet voor niets tussen haakjes gezet. Want eerlijk is eerlijk, kijken we tegenwoordig nog wel echt tv? Als ik naar mijzelf kijk dan is dit in de loop van de jaren echt enorm veranderd. Gisterenavond zat ik op de bank, ’tv te kijken’, en toen bedacht ik me ineens dat het wel een leuk idee was om eens een artikel aan het ’tv kijken’ van tegenwoordig te wijden. Ik ben ook heel benieuwd hoe jij dit ervaart. Lees je mee?

Het ’tv kijken’ van tegenwoordig

Ik kan me het tv kijken van vroeger nog zo goed herinneren. Met het hele gezin kozen we dan één programma uit waar we naar gingen kijken. Vaak was dit een TV Quiz waar we dan met z’n allen aan meededen. Als er dan speciale voetbalwedstrijden waren zoals bijvoorbeeld het Nederlands Elftal of het Songfestival was die avond dan kwam ook oma naar ons toe om gezellig mee te kijken. De tafel vol met hapjes en drankjes en iedereen die fanatiek zat te kijken. Eigenlijk ontzettend gezellig! In het verhaal achter mijn tatoeage heb je hier al een stukje over kunnen lezen.

Kun je je zelfs nog herinneren dat je iedere week een ’tv gids’ kreeg en dat je daar echt daadwerkelijk per zender in zat te bladeren om te weten te komen wat er op tv kwam? #oldschool 

Anno 2019 is dit niet echt meer de realiteit en wint online tv kijken het zonder twijfel. We leven in een snelle wereld en dus kijken wij ’tv’ waar en wanneer wij het zelf willen. Ik merk dat ik heel wat tv programma’s nog steeds ontzettend leuk vind maar dat ik ze eigenlijk nooit kijk wanneer het wordt uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan First Dates, iedere doordeweekse dag. Ik vind dat zo’n leuk programma maar kijk het meestal allemaal achter elkaar in één keer terug in het weekend. Of Expeditie Robinson op zondagavond. Ik heb iedere aflevering tot nu toe gezien, maar nog nooit op zondagavond om 20:00 uur. Ik kijk het altijd terug wanneer ik er zin in heb en tijd voor heb.

NLZIET

Op onze tv kunnen wij programma’s tot een week terug kijken, zonder ze te hebben opgenomen. Ideaal hoor, maar ik irriteer me altijd ontzettend aan de reclames. Vandaar dat ik sinds kort een proefabonnement heb afgesloten bij NLZIET. Dit is een app waarin je alle programma’s van de Nederlandse TV bij elkaar hebt. Je kunt programma’s tot een jaar geleden terugkijken en soms zelfs vooruitkijken. Het mooiste van alles? De programma’s zijn uiteraard reclamevrij. Daarnaast is NLZIET ook nog eens super snel, want binnen maximaal 1 uur na uitzending op televisie, kijk je het programma reclamevrij. #ideaal

Mijn ervaring

Inmiddels heb ik een maand het proefabonnement en bevalt het mij ontzettend goed. Zoals gezegd kan ik mijn favoriete programma’s terugkijken waar en wanneer ik zelf wil zonder reclameblokken. Dat is voor mij het grootste pluspunt aan NLZIET. Ik kijk het liefst programma’s zoals First Dates, DanceDanceDance, Chateau Meiland, Ranking the Stars en Expeditie Robinson. Het meest kijk ik NLZIET op de tv maar zo nu en dan kijk ik ook via mijn iPhone of Tablet. De app werkt heel erg fijn en zo kan ik bijvoorbeeld tijdens een me-momentje in bad ook mijn favoriete programmas terugkijken.

Kosten

Je betaalt voor dit abonnement € 7,95 per maand en je kunt kijken op zowel je smartphone, tablet, tv en computer. Daarnaast kun je streamen op twee verschillende apparaten en werkt het zowel in NL als in de EU. Eigenlijk heb je met een abonnement van NLZIET geen traditioneel TV pakket meer nodig. Hoe handig is dat? De eerste maand kun je een proefabonnement afsluiten voor maar €0,01

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd: hoe kijk jij ’tv’ tegenwoordig? Volg je überhaupt nog Nederlandse programma’s of ben je compleet overgestapt naar documentaires, series en films? Oh en waar ik ook benieuwd naar ben: Heb je nog een televisie-abonnement of heb je deze inmiddels al opgezegd? #letmeknow

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 24 oktober 2019 / 21:45

  Ik kijk zelf voortaan zo weinig tv! Wij hebben thuis ook de tvgids laatst opgezegd, omdat we hem nauwelijks gebruiken

 2. 24 oktober 2019 / 15:27

  Ik kwam er een kleine 10 jaar geleden al achter dat ik sowieso weinig tv keek en wat ik dan keek, bekeek ik op uitzending gemist zoals dwdd en toendertijd pownieuws.
  RTL keer ik al minder vanwege de reclame en steeds weer dezelfde programma’s. Maar mijn ziggo abonnement was wel 80 euro voor alles. Toen heb ik de kabel eruit gedaan en alleen internet genomen. En sinds een jaar nlziet zodat je soms live iets kunt zien. Maar dat kon bij de npo ook al.
  En ook Netflix heb ik niet, maar alles valt te downloaden.
  Ben alleen bang dat nlziet zijn prijzen gaat verhogen omdat ze onlangs veel zenders hebben toegevoegd. Regiozenders die ik nooit bekijk…

 3. 23 oktober 2019 / 21:11

  “Kun je je zelfs nog herinneren dat je iedere week een ‘tv gids’ kreeg en dat je daar echt daadwerkelijk per zender in zat te bladeren om te weten te komen wat er op tv kwam? #oldschool” YES! Haha, Veronica Magazine van voor naar achter. Ik kijk vooral Netflix, maar volg soms ook een bepaald programma op de Nederlandse tv. Echt zappen doe ik maar weinig.