fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Het verhaal achter mijn tatoeage

Het verhaal achter mijn tatoeage

Het is je wellicht wel of misschien ook niet opgevallen, maar ik heb een tatoeage. Mijn blog is over het algemeen vrij luchtig en er komen voornamelijk beauty en fashion gerelateerde artikelen voorbij. Nu weet ik dat het ook ontzettend wordt gewaardeerd als er wat meer persoonlijkere artikelen online komen. Vandaag is voor mij een bijzondere dag en ik heb besloten het verhaal achter mijn tatoeage op te schrijven. Ben jij benieuwd naar het verhaal achter mijn tatoeage? Lees dan zeker verder.

Allereerst even een disclaimer. Toevallig heeft mijn tatoeage een verhaal en een achterliggende gedachte maar ik vind dit bij een tatoeage geen must. Iedere tattoo is persoonlijk en als je er een zet puur omdat je dat mooi vind is dat ook echt helemaal prima. Ik vertel hier gewoon mijn verhaal zonder daarbij te oordelen over andermans tatoeages. 

Het verhaal achter mijn tatoeage

Het verhaal achter mijn tatoeage

Toen ik werd geboren waren allebei mijn opa’s helaas al overleden. Ik heb dus nooit een opa-figuur gehad in mijn leven. Beide oma’s waren er gelukkig nog wel. De ene oma noemde wij heel simpel Oma Beljaars en de andere Oma Kuipers. Oma Beljaars woonde ongeveer een half uurtje van ons rijden af en Oma Kuipers woonde in hetzelfde dorp als ons en was heel vaak bij ons. Hoewel ik natuurlijk van beide oma’s heel veel hield had ik vooral een hele speciale band met Oma Kuipers.

Het verhaal achter mijn tatoeage

Niet alleen ik was dol op haar. Al mijn neefjes en nichtjes kwamen ook altijd heel graag bij haar over de vloer. Iets wat ons allemaal aan haar herinnert is koffie. Ja, wij dronken namelijk van kind af aan al met z’n alle koffie. Niet zomaar koffie, maar Oma’s koffie. Ze maakte dit helemaal vers in een pannetje met natuurlijk super veel melk maar ieder kleinkind was er dol op. Ze had voor ieder kleinkind zelfs een eigen kopje in huis. Hoe schattig?

Oma keek graag voetbal en deed dit bijna altijd bij ons thuis. Ze nam dan een hele boodschappentas vol lekkers mee en zorgde ervoor dat we niets te kort kwamen. Boodschappen doen ‘omdat oma kwam’ was dus totaal overbodig. Koekjes, snoepjes en chips, overal was aan gedacht. Als papa en mama een avondje weg waren paste oma altijd op en dat vonden mijn broer en ik helemaal niet erg. Sterker nog, dat was altijd één groot feest!

Circle of Life 

Helaas is mijn oma niet heel oud geworden. Ze werd 74 jaar en is overleden toen ik 9 jaar was. Het kwam totaal onverwachts en het was echt een hele grote shock. Voor haar dood was Oma Beljaars ook al overleden en dat betekende dus dat ik na de dood van Oma Kuipers helemaal geen opa’s of oma’s meer had. Ik heb dit erg lang héel moeilijk gevonden. Alle kindjes uit mijn klas gingen bijvoorbeeld altijd met een goed rapport naar opa en oma en juist dat soort kleine dingetjes kon ik niet meer doen. Iedere keer bij dit soort kleine dingetjes werd ik dan altijd erg verdrietig. Een tijd lang ben ik daar ook best een klein beetje boos over geweest. Hoe kon ze ons nu achterlaten, zo vroeg al? Waarom was ik, op 9 jarige leeftijd, degene zonder opa’s en oma’s? Ik was natuurlijk nog erg jong en kon het moeilijk begrijpen.

Het verhaal achter mijn tatoeage

Oma’s favoriete nummer was ‘Circle of Life van Elton John’. Dit nummer is vooral door The Lion King heel bekend geworden. Zij draaide dit nummer heel erg veel en hij is ook gedraaid tijdens haar crematie. Het nummer doet mij dan ook altijd aan haar denken. Het vertelt dat geboren worden en sterven nu eenmaal bij het leven hoort. Dit leerde mij de dood beter te accepteren. Het was nu eenmaal ‘het leven’ en hoe vervelend het ook is, ‘het hoort er bij’, helaas. 

It’s the circle of life
And it moves us all
Through despair and hope
Through faith and love
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle
The circle of life

Het verhaal achter mijn tatoeage

Rond mijn 16e begon de gedachte van het nemen van een tatoeage te spelen. Ik wilde iets laten zetten voor mijn oma maar had totaal geen idee wat ik wilde. Daarnaast was ik nog vrij jong en ik wilde er heel goed over na denken. Begin 2014 wist ik ineens heel goed wat ik wilde laten zetten. Ik vond namelijk een vriendenboekje waar mijn oma in had geschreven. Een van de vragen was: “Wat is uw favoriete nummer?” en natuurlijk schreef zij hier Circle of Life op. Op 7 mei 2014 ben ik, samen met een vriendinnetje, naar een tattooshop in Breda gegaan. Ik had het vriendenboekje bij en vroeg de tattooartist of dat hij de tattoo kon zetten in het handschrift van mijn oma. Dit kon! Sterker nog, oma bleek een perfect handschrift te hebben voor een tatoeage. (Thanks Oma x) Ik had geluk want er belde iemand af waardoor hij een plaatsje vrij had. Ik kon dus meteen gaan zitten. Ik belde mijn vriend en ouders nog even op voor de zekerheid en twijfelde daarna eigenlijk geen seconde. Gelukkig is de tatoeage echt precies geworden zoals mijn oma het schreef in het vriendenboekje en de lijntjes zijn heel mooi strak en dun. Hierdoor is de tatoeage ontzettend subtiel geworden. Ik vind hem prachtig en heb er geen moment spijt van gehad.

Het verhaal achter mijn tatoeage

Waarom zet ik dit artikel vandaag online? Dat is heel simpel. Het is vandaag de verjaardag van mijn oma!

Lieve Oma,
Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!
Een dikke kus (van ons allemaal) X 

Dit was het verhaal achter mijn tatoeage. Heb jij een tatoeage? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

20 Reacties

 1. 5 december 2016 / 16:03

  Mooi verhaal achter je tatoeage! Ik heb er al twee en wil binnenkort een derde, een quote op mijn arm vanwege het overlijden van mijn vader in september.

 2. 20 november 2016 / 13:04

  Meid, ik zit met tranen in mijn ogen jouw artikel te lezen. Het lijkt me moeilijk om nooit je opa’s gekend te hebben en je beide oma’s op jonge leeftijd te moeten verliezen. Het verhaal achter je tattoo raakt me. De plek waar je deze hebt laten zetten, vind ik persoonlijk ook erg mooi.

 3. 17 november 2016 / 20:10

  Wat een mooi verhaal achter je tattoo! Ik heb het geluk met mijn 37e nog 2 oma’s en een opa te hebben ( die wel allen al heel oud zijn ), maar ik kan mij voorstellen dat het als 9 jarige pittig moet zijn geweest. Dit is een mooi eerbetoon aan een voor jou super belangrijk iemand uit je leven. Erg mooi.

 4. 17 november 2016 / 18:52

  Heel mooi! Ik heb zelf 3 tattoages en allen ook met een betekenis. Waaronder ook 1 voor mijn overleden opa en oma. Toch mooi dat je oma op deze manier toch altijd bij je is .. <3

 5. 17 november 2016 / 17:40

  Mooie gedachte achter je tattoo 🙂 Ik heb in mijn tattoo het as sieraad verwerkt waar as van mijn oma in zit. Blijft bijzonder <3 Toch heb ik ook tattoo's waar geen 'verhaal' aan vast zit en ben met je eens, als je het mooi vindt is het prima toch!

 6. 17 november 2016 / 17:36

  Wat een mooi verhaal zit er achter je tattoo! Heel mooi geschreven ook. Ik vind je tattoo al mooi om te zien, maar dankzij het verhaal nog veel meer!

 7. 17 november 2016 / 15:49

  Jeetje wat een lief artikel zeg. Het is ook werkelijk een prachtige tattoo geworden! Echt heel bijzonder dit 🙂

 8. 17 november 2016 / 13:35

  Ik vind het echt een hele mooie tatoeage en ik vind de betekenis er achter ook erg mooi! Prachtig! Dat maakt het een heel erg waardevol iets.

 9. 17 november 2016 / 11:38

  Ik wist helemaal niet dat je een tatoeage had. Wat een mooie betekenis erachter en helemaal speciaal dat het precies de handschrift van je oma is. Ik was eerst helemaal niet zo van tatoeages om een persoon. Maar afgelopen jaar heb ik een olifantje laten zetten, omdat mijn oma er altijd zo dol op was. Het kriebelde zo en n lang denken wist ik het zeker om hem te nemen. De plek en tekst van je tatoeage is echt heel mooi!

 10. 17 november 2016 / 11:19

  Prachtig lief en gevoelig artikel. Vind de gedachte erachter heel erg mooi! Hij staat je op de een of andere manier ook echt heel goed!

 11. 17 november 2016 / 09:45

  Wauw, ik krijg hier echt een beetje tranen van in mijn ogen. Wat prachtig! Ik vind de tattoo echt heel mooi, wat heeft je oma een mooi handschrift ook. Ze is vast ontzettend trots op jou en je tattoo! X

 12. 17 november 2016 / 09:43

  Mooi verhaal meis! Zelf heb ik een tatoeage zonder betekenis, maar eerlijk gezegd heb ik een beetje spijt van deze tatoeage: hij is (naar mijn mening) veel te dik gezet en ik had veel liever een dunne subtiele tatoeage gehad zoals die van jou. Misschien dat ik hem ooit nog weleens laat weg laseren, maar daar zal ik dan eerst voor moeten sparen. Één ding is zeker: er komt ooit nog een keer een mooie subtiele tatoeage ergens op mijn lichaam hihi. Liefs

 13. 17 november 2016 / 09:24

  Aaaah wat een aangrijpend verhaal en ook een klein beetje herkenbaar! Mijn opa’s heb ik ook nooit gekend omdat zij al overleden waren voor mijn geboorte en allebei mijn oma’s overleden vlak achter elkaar toen ik een tiener was. Super mooi dat je op deze manier je oma kan herdenken. Prachtig liedje ook <3

 14. 17 november 2016 / 09:14

  Wat mooi zeg!

 15. 17 november 2016 / 09:10

  Super mooi geschreven! En een geweldige betekenis achter jou tattoo..

 16. 17 november 2016 / 08:05

  Wat een heel lief en mooi artikel. Ik vind het verhaal achter je tattoo heel bijzonder. En ze heeft inderdaad perfect tattoo handschrift haha! Mooi!

 17. Bertie Beljaars
  17 november 2016 / 08:04

  ??

 18. 17 november 2016 / 08:02

  Heel veel sterkte en liefde vandaag! Ik vind je tattoo echt prachtig! Een mooi verhaal maar ook een heel mooi lettertype en ook nog eens een mooie plek. Mooi dat je dit zo hebt beschreven!

 19. 17 november 2016 / 07:09

  Awh Linds, dit vind ik wel heel lief hoe je dit allemaal schrijft! Wat mooi geschreven. Kan goed begrijpen dat het moeilijk is geweest om helemaal geen opa’s en oma’s meer te hebben als je zo jong bent. Wel een erg mooie tattoo, ik houd zelf niet zo van tattoo’s, maar als er zo’n betekenis achter zit wél! Erg mooi!