fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Roadtrip door Costa Rica Deel 5

Yeeeha! Het is tijd voor deel 5. Dit is het deel waarin we vanuit Monteverde naar de kust aan de Grote Oceaan gereden zijn. We bevinden ons in het noord-westen van Costa Rica in de provincie Guancaste. Bereid je dus maar voor op een hoop zon, zee strand. Let’s go! 

Roadtrip door Costa Rica Deel 5

Dag 11 – Roadtrippen langs de kust 

We worden wakker in ons heerlijke appartement in Playa Flamingo. Even serieus, hoe leuk ziet het eruit? Het is echt zo’n super chill plekje! Na het ontbijt is het dan toch echt tijd om onze spullen te pakken en te vertrekken. We kletsen nog wat bij met de eigenaar van deze appartementen, een super leuke gast.

Oh en tussendoor spotten we nog wat dieren in de bomen.

Hierna is het tijd om lekker langs de kust te gaan rijden. We kregen namelijk als tip van Nomad America om via Playa Flamingo, helemaal langs het strand, naar beneden te rijden. Onze ‘eindbestemming’ is Santa Teresa maar tijdens het rijden komen we er al snel achter dat dit echt niet haalbaar is. De weg langs de kust is alles behalve vlak en de kilometers kruipen voorbij. Overigens geen straf want onderweg komen we echt op prachtige plekken!

Hierbij even het bewijs van de ‘fantastische’ wegen in Costa Rica. Geloof me, het is echt een hele beleving en eigenlijk heel erg gaaf om hier te rijden. Een 4×4 is absoluut een must, want zonder kom je hier niet heel ver. Alleen je begrijpt natuurlijk wel dat het ‘letterlijk’ voor geen meter opschiet. 

Uiteindelijk ‘strandden’ we op San Juanillo. Een prachtig strand, echt adembenemend. We komen aan aan het einde van de middag, zetten direct onze tenten op en genieten vervolgens van de zonsondergang. We kamperen hier ‘wild’, oftewel er zijn 0 faciliteiten. Maar goed, dat betekent wel dat je op een adembenemend strand staat en dat je op de mooiste plek ooit slaapt. Geloof me, dit was echt heel bijzonder.

Dag 12 – Mooiste slaapplek ever

We worden heerlijk wakker met het geluid van de zee. De zon schijnt volop! Marieke en ik gaan heerlijk wat dobberen in het water terwijl de mannen een ontbijtje fixen. Jeetje, kijk even waar we geslapen hebben. Toch niet normaal? En dan als eerste s’ochtends gewoon even heerlijk de zee in, op het strand chillen.. #dreamscometrue

Na het ontbijtje is het tijd om onze campground te verlaten. Oftewel; spullen inpakken, tenten inklappen en rijden maar. Vandaag is het wel tijd om naar Santa Teresa te rijden. Het is een flinke rit maar uiteindelijk, aan het einde van de middag komen we aan in Santa Teresa. Dit is een heel chill dorpje met een echt hippie-achtig/surfsfeertje. Heel relaxed!

We besloten het er ‘even van te nemen’ en een luxe bungalow te boeken bij de Banana Bar. Sowieso is deze bar heel populair in Santa Teresa en ze verhuren hier hele toffe, moderne bungalows. We vonden dat we dit wel hadden verdiend na een nachtje kamperen en 2 dagen flink wat kilometers afleggen. Eenmaal aangekomen waren we direct super blij met onze keuze. Wat heeft deze bar een tof sfeertje zeg!

De Banana Bar ligt direct aan het strand en dus genieten we daar heerlijk van de zonsondergang. Overigens bestellen we bij de Banana Bar direct eten en heb ik echt de allerlekkerste salade ever! #yummm Oh en we bestellen wat cocktailtjes, dat kan niet ontbreken toch, op zo’n plek?

Dag 13 – Chillen in Santa Teresa

We besluiten gewoon de hele dag te gaan chillen! We zitten in een super leuk stadje in een moderne bungalow met een toffe bar inclusief zwembad en aan het strand. Wat wil je nu nog meer? We lopen in de ochtend wat over het strand, op zoek naar een leuk plekje om te ontbijten. Uiteindelijk neem ik heerlijke American Pancakes, love it! De rest van de middag hangen we wat aan het strand. Zie je die prachtige hangmat tussen de palmbomen? Wat een droomplek! Ik heb hier echt heel lang lekker gechilld. We spelen we beachvolley en sluiten we af in het zwembad. Een echte vakantiedag!

Dit waren dag 11, dag 12 en dag 13 van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Aanstaande donderdag is het tijd voor deel 6. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. Daisy
    24 oktober 2019 / 09:33

    ❤️

  2. 22 oktober 2019 / 18:50

    Wauw, zo mooi! Wat een heerlijke roadtrip trouwens. En die laatste foto met die pannenkoekjes ziet er op dit moment héél verleidelijk uit.