fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

De 5 fotografie apps op mijn telefoon

Onmisbaar op mijn telefoon zijn mijn fotografie apps. In totaal gebruik ik er 5 wekelijks en het leek mij leuk deze eens in een artikel voor jullie toe te lichten. Ben jij benieuwd naar de apps en waar ik ze voor gebruik? Lees mee!

De 5 fotografie apps op mijn telefoon

Lightroom

Dit is misschien wel de bekendste app van de vijf. Lightroom is een hele populaire app met super veel filters en daardoor kun je een foto super snel bewerken. Het handige van Lightroom is dat je hierin een ‘preset’ kunt maken voor bijvoorbeeld je Instagram Feed. Hierdoor geef ik iedere foto dezelfde look mee waardoor mijn feed één geheel wordt. Vanuit Lightroom upload ik mijn foto meestal rechtstreeks naar Instagram.

LiveCollage

Deze app gebruik ik voornamelijk voor mijn blog. Zo nu en dan is het weleens handig om voor een artikel een collage van foto’s te maken. Dit gebruik ik vooral om bijvoorbeeld een ‘stappenplan’ in een artikel weer te geven. Vaak zie je een collage ook bij mascara reviews voorbij komen. Je ziet er bijvoorbeeld eentje in mijn review van de Bourjois Twist up the Volume 24HR Mascara. Het 6-luik met mijn ogen.

Facetune 2

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik deze app niet zo heel veel gebruik. Je kunt hiermee echt extreem foto’s bewerken en je eigen bijvoorbeeld veel smaller maken, zowel je lijf als je gezicht. Dit gaat me echt veel te ver en ik gebruik dit echt nooit. Heel af en toe gebruik ik de ‘concealer’ functie en de ‘paint’ functie, maar dat is eigenlijk maar zelden.

Phonto

Zo nu en dan plaats ik een tekst over mijn foto’s heen. Dit kun je doen met heel veel apps maar het fijnste vind ik Phonto. Dit is gewoon een hele rechttoe rechtaan app die puur is ontwikkeld voor het toevoegen van tekst aan foto’s. Oftewel; geen poespas en hij doet wat hij moet doen. Ideaal!

PicsArt

Wil je creatief aan de slag, dan is PicsArt echt een aanrader. Je kunt hiermee echt hele toffe edits maken zoals het plaatsen van een andere foto als achtergrond en ook items toevoegen zoals ramen, stickers, tekeningen en andere dingen. Echt heel erg leuk om mee te spelen!

* het telefoonhoesje is van MyTrendyPhone.

Dit zijn de 5 fotografie apps op mijn telefoon. Welke fotografie apps staan er op jouw telefoon.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 26 september 2019 / 16:16

    Wat leuk om te zien! Ik gebruik Facetune, Lightroom, Photofiltre & Squareinstapic.

  2. 26 september 2019 / 12:21

    Lightroom is echt geweldig! De ‘gewone’ Facetune vind ik die paar euro ’s ook wel waard 😀