fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Internationale Dag van de Koffie

Normaliter ben ik nooit zo van ‘de dag van’, maar vandaag maak ik graag een uitzondering. Ik ben één dag terug na een fantastische rondreis door Costa Rica en dit land is een walhalla voor vele dingen. Denk hierbij vooral aan dieren, natuur, stranden etc. maar zeker ook aan koffie! In dit artikel vertel ik je hier graag wat meer over.

Internationale Dag van de Koffie

Op reis tref je niet overal de beste koffie. Je hebt hier en daar vaak wel een tentje waar de koffie ‘oké’ is, maar zelden tref je echt goede koffie. In Costa Rica is dat totaal anders! Het land staat bekend om haar koffie en wordt niet voor niets gezien als één van de beste koffielanden. Geloof me, dat hebben we geproefd.

Wij hebben zelfs op een coffeefarm geslapen. Hoe we hier terecht zijn gekomen, is nogal een verhaal apart. Ik ga nog verslagen maken van onze reis door Costa Rica dus daarin kun je het zeker teruglezen.

 

Anyways, de farm lag in San Pablo de León Cortés, recht onder San José (de hoofdstad). Dit plaatsje ligt in het Tarrazu district, een gebied waar de koffie groeit waar de bergen de wolken raken. Koffiebonen uit Tarrazu behoren tot de wereldtop. De condities zijn hier perfect voor een goed ‘bakkie koffie’. Dit komt onder andere door de rijke vulkanische grond, de hoogte en het perfecte klimaat.

Natuurlijk hebben we hier koffie gedronken. We vonden het eerlijk gezegd nogal wennen. Het is hele volle, rijke koffie die ergens een beetje naar aarde of bloemen smaakt. Na wat research online klopt dit inderdaad met wat er wordt verteld over de bonen. Een gevalletje you like it or not. 

Maar.. coffeefarm of niet, in Costa Rica hebben we werkelijk overal hele goede koffie op. Traditioneel gezet, met puur kokend water en gemalen bonen. Er komt bij ‘het zetten zelf’ geen machine aan te pas! Het wordt dus wel weer even wennen om in Nederland te ‘genieten’ van een senseo’tje.

Houd jij van koffie? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: