fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

Voor het eerst een haarmasker testen

Ik heb echt al tientallen maskertjes getest. Voornamelijk gezichtsmaskers en daarnaast ook een aantal hand- en voetmaskers. Echter heb ik nog nooit echt een haarmasker in sheetvorm getest. Daar is verandering in gekomen. In dit artikel laat ik je weten hoe ‘Voor het eerst een haarmasker testen’ mij is bevallen. Lees je mee?

Voor het eerst een haarmasker testen

Het haarmasker dat ik test is van Miqura. Dit is overigens niet het eerste masker dat ik van dit merk probeer. Eerder testte ik bijvoorbeeld al het Miqura Preparty Moisturizing Mask. In de Goodiebox van April zat dit Miqura Hair Steam Mask en die ga ik in dit artikel reviewen.

Het masker zit in een welbekende ‘Miqura’ verpakking. Hij is paars/burgundy van kleur en het is wel duidelijk dat het gaat om een ‘all in one’ haarmasker. Het masker is geschikt voor alle haartypen en zorgt voor zacht haar.

Het is een treatment voor gespleten haarpunten en droog en beschadigd haar. Nu heb ik hier zelf niet heel veel last van maar goed, een verzorgend masker kan natuurlijk nooit kwaad.

Gebruik

  1. Was je haar en zorg ervoor dat het daarna handdoekdroog is.
  2. Bind je haar in een losse knot en doe al je haar in het masker
  3. Sluit de kap van het masker met de plakstrip en masseer het masker goed in
  4. Relax voor een minuut of 10 à 15
  5. Verwijder het masker en spoel het haar uit met lauwwarm water

Natuurlijk heb ik deze gebruiksaanwijzing netjes gevolgd. Na het wassen van mijn haar heb ik een knot gemaakt en hier heb ik het masker overheen aangebracht. Het masker is van hetzelfde materiaal als een hand- of voetmasker. Oftewel, het masker bevind zich echt aan de binnenkant en de buitenkant is van plastic zodat het niet afgeeft of doorlekt.

In eerste instantie snapte ik het woord ‘steam’ in de naam ‘Hair steam Mask’ niet echt. Tot dat ik het masker ongeveer een minuutje op had. Het wordt namelijk lichtelijk warm, inderdaad het gevoel van stoom. Heerlijk warm zonder dat het echt heel heet wordt. Echt een fijn gevoel, ik werd er helemaal ontspannen en slaperig van. #loveit

Conclusie

Wat leuk om eens een haarmasker te proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral dat stoomgevoel echt ontzettend genieten vond. Echt even een me time momentje in een bad vol met schuim. Heerlijk! Het masker voelt verder prima aan, hij past goed op je hoofd en sluit goed aan. Na een kwartier heb ik het verwijderd en mijn haar uitgespoeld met lauwwarm water. Mijn haar voelde direct ontzettend zacht, gevoed en verzorgd aan. De volgende ochtend had ik het idee dat mijn haar meer volume had en ook wat meer glans. Ik ben dus erg enthousiast!

Dit Miqura Hair Steam Mask kost € 9,50

Heb jij weleens een haarmasker getest? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: