fbpx
109   124
46   183
42   95
12   191
65   389

Onze industriële keuken

Op mijn blog deel ik zo nu en dan een interieurgerelateerd artikel. Sinds ik samenwoon vind ik dit gewoon ontzettend leuk om te doen. Vandaag ga ik onze industriële keuken laten zien. Ben jij benieuwd naar onze keuken? Lees gezellig mee!

Onze industriële keuken

Een tijdje terug plaatste ik een artikel met ‘een kijkje in onze keuken’. Ik besloot hierin een soort sneakpeak te geven van onze keuken zonder gelijk de hele keuken goed te laten zien. Hierop kreeg ik toch wel wat comments dat jullie het leuk zouden vinden om de hele keuken te zien te krijgen.

Ik ben de beroerdste niet, haha! Bij deze krijg je onze industriële keuken helemaal te zien! De eyecatcher is natuurlijk absoluut onze zwarte oven. Tijdens het kopen van ons huis waren we er al snel over uit dat er echt een nieuwe keuken in moest en ik had direct mijn zinnen gezet op een zwart fornuis op pootjes. Ik sta ontzettend graag in de keuken en zag mijzelf al helemaal staan achter zo’n fornuis in de nieuwe keuken.

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Belling Farmhouse 90 DFT Zwart. Hij heeft 5 gasbranders waarvan 1 wokbrander in het midden met gietijzeren pannendragers. Het is echt een schot in de roos want meer dan twee jaar later ben ik nog steeds zo ongelofelijk blij met dit fornuis. Uiteraard hebben wij ook de bijpassende afzuigkap en achterwand geplaatst.

Oké, genoeg over het fornuis. Op naar de rest van de keuken. Wij hebben gekozen voor witte, matte kasten met een industriële, stoere handgreep. De rest van de keuken mocht wel een tikkie robuust zijn om het fornuis een beetje in evenwicht te brengen.

Van links naar rechts is de keukenindeling als volgt:

 • Koelkast (hoog) met hieronder nog een kast
 • 3 lades van 1 meter breed (bovenste lade is de besteklade)
 • Fornuis
 • 3 lades van 1/2 meter breed (hierin bewaren we brood, kruiden etc.
 • Rechts de hoek om hebben wij hoge kasten hangen voor o.a. glazen en servies
 • Gootsteen met hieronder een kast voor vaatwastabletten, schoonmaakmiddel etc.
 • Vaatwasser

Het keukenblad is van zwart natuursteen, een dik en robuust blad met een hoog opstaande rand. Deze rand is precies even hoog als de rand van ons fornuis dus dat sluit perfect op elkaar aan. Op het keukenblad heb ik naast de koelkast altijd een hoekje, op een houten tapasplank, met 2 planten. Daarnaast staan er in de hoek van de keuken zelf de waterkoker en ons Nespresso Koffiezetmachine. Op het uiteinde, boven de vaatwasser, staat vaak nog een keukenrol of een doos tissues. Oh en bij de gootsteen uiteraard een handpompje met zeep.

Zo, bij deze een heel uitgebreid kijkje in onze keuken. Na o.a. het zien van deze industriële keukens had ik genoeg inspiratie om onze eigen keuken geheel naar wens uit te zoeken. Zoals je misschien al wel merkt ben ik nog steeds ontzettend blij met onze keuken. Natuurlijk zoek ik weleens naar de nieuwste keukentrends en zijn er genoeg andere keukens die ik ook prachtig vind. Maar voor nu ben ik vooral heel erg blij met de keuze van onze keuken!

Ben jij op dit moment blij met je keuken of zou je het graag anders willen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

8 Reacties

 1. 20 juni 2019 / 18:53

  Echt een super mooie keuken heb je!

 2. 20 juni 2019 / 10:55

  gave keuken hoor! De mijne is ondertussen heel hard aan vervanging toe, dus bij deze kwijl ik wel even weg 🙂

 3. Yvonne
  19 juni 2019 / 16:35

  Ik begrijp dat je er blij mee bent maar dit is geen industriële keuken 🙂

  • Nicole
   20 juni 2019 / 17:40

   Dat vroeg ik me dus ook af, ik zou zelf snel naar het moderne toe neigen met de strakke lijnen.

   • Yvonne
    22 juni 2019 / 12:28

    Nee, modern zéker niet! Door de paneeldeuren (onder andere). Dit is een landelijke keuken.

 4. 19 juni 2019 / 09:00

  Mooi! Wij hebben ook een iets wat industriële stijl, zowel in de woonkamer als keuken. Love it!

 5. 19 juni 2019 / 01:23

  Wauw!! Wat hebben jullie een gave keuken! Het is een totaal andere keuken dan wij hebben, maar ik snap heel goed dat je van deze keuken gelukkig wordt!