fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Overal contactloos betalen vanaf mei 2019

Je kunt het al op heel veel plekken maar nog niet overal; contactloos betalen. In mei 2019 komt hier verandering in. Hoe wat en waarom? Ik vertel je in dit artikel waarom je overal in Nederland contactloos kan betalen vanaf mei 2019.

Overal contactloos betalen vanaf mei 2019

Precies op 1 mei loopt de certificering van veel pinapparaten af en deze automaten zijn vanaf deze datum onbruikbaar. Oftewel; dit is de laatste stap om alle pinapparaten in Nederland verplicht geschikt te maken voor contactloos betalen.

Geen cash geld op zak

Geloof me, ik ben vrij ouderwets. Ik vind het totaal geen probleem om bij het pinnen 4 cijfertjes in te drukken en daarom maak ik eigenlijk nooit gebruik van ‘contactloos betalen’. Daar gaat dus binnen een maandje zeker verandering in komen. Wel pin ik eigenlijk overal en betaal ik haast nooit meer met contant geld. Sterker nog, ik heb nooit cash op zak. Jij wel?

Geen pinautomaat?

Stel je voor; Je staat voor de kassa, krijgt het bedrag te horen, je zegt: ‘Pinnen graag’, en de kassière zegt: ‘Sorry, we hebben geen pinautomaat!’. WHAT? Ik stond echt perplex! Sorry, ik kan echt gaan grabbelen in mijn tas en portemonnee wat ik wil maar ik kom echt niet verder dan een paar centjes en een pinpas of creditcard.

Dit is me een tijdje terug overkomen. Ik was aanwezig bij een Sample Sale en heb er totaal niet bij stilgestaan dat daar wellicht wel geen pinautomaat aanwezig was. We leven inmiddels in 2019 en ik ga er dus vanuit dat er overal gepind kan worden. Geloof me, ik was echt niet de enige met dit betaalprobleem bij deze Sample Sale. Tegenwoordig kun je heel makkelijk een pinautomaat huren en ook een pinautomaat kopen is echt niet zo mega duur. Waarom zou je dit niet doen? Bij deze Sample Sale hebben meerdere mensen de items teruggehangen en uiteindelijk dus niets gekocht. We kunnen dus wel stellen dat het hebben van een pinautomaat zorgt voor omzetstijging en dat het de investering meer dan waard is.

Een statement dat ik wil maken: ik vind dat iedere kassière het antwoord ‘ja’ op de vraag ‘Mag ik alsjeblieft pinnen? moet geven. Vind jij dat je overal moet kunnen pinnen of betaal jij nog steeds liever met cash? Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

20 Reacties

 1. 21 april 2019 / 17:54

  Ik heb oprecht nooit meer geld mee, altijd mijn pinpas. Ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst contact geld heb gehad

 2. 20 april 2019 / 16:33

  Ik heb ook zelden nog cash op zak, maar contactloos betalen vertrouw ik zeker ook niet. Ik vind het niet veilig genoeg.

 3. Frederique
  20 april 2019 / 07:54

  Ik moest eerst erg wennen aan contactloos maar het zit er nu helemaal in haha. Ik heb wel het liefste de keuze om te pinnen of niet. Er zijn steeds meer plekken waar je niet contant kan betalen, dat vind ik echt vervelend.

 4. 20 april 2019 / 07:49

  Ideaal! Ook heel fijn dat je af en toe ook echt je pincode in moet toetsen, want die vergeet je wel heel makkelijk als je hem niet gebruikt!

 5. 19 april 2019 / 21:54

  I love it ! Ik pin eigenlijk bijna altijd… Wel zo makkelijk, want zo hoef ik nooit contant geld bij te hebben. Maar voor de zekerheid heb ik toch altijd wel zo’n 10 euro op zak ‘voor de zekerheid’, maar dat is natuurlijk niet in alle gevallen genoeg !

 6. 19 april 2019 / 21:34

  Oeh dat is wel heel fijn! Ik had niet gedacht het ooit te zeggen dat ik het zo vaak zou gebruiken! Maar ook bij mijn eigen pinautomaat is het op beurzen superfijn dat ik iedereen contactloos kan laten betalen!

 7. 19 april 2019 / 20:31

  Ik werk zelf bij een bank dus ik zie de evoluties van dicht bij, super interessant wel!

 8. 19 april 2019 / 17:49

  Ik vergeet altijd dat die optie bestaat. Wel handig he?

 9. 19 april 2019 / 11:57

  Ik kan niet pinnen bij mijn dokter en dat vind ik nog wel eens vervelend. In winkels moet het op zich ook wel kunnen maar ik heb toch altijd wel wat contant geld op zak! 🙂 Contactloos pinnen hoeft voor mij niet, dat vind ik minder veilig!

 10. 18 april 2019 / 18:41

  Zo herkenbaar. Had ik ook eens voor in een winkeltje. Ik was even verbaasd als jij in dit verhaal. Ik zelf vind persoonlijk cash geld bij hebben enorm gevaarlijk. ik pin liever.

 11. 18 april 2019 / 17:58

  Ik betaal bijna altijd contactloos of met pin. Als dit ergens niet mogelijk is, dan is het wel zo handig als ze dit van tevoren laten weten.

 12. 18 april 2019 / 16:30

  Ik betrap mezelf er op dat ik steeds minder cash op zak heb. Zelfs kleine bedragen betaal ik meestal met de kaart

 13. 18 april 2019 / 14:57

  Hoi Lindsey, ik heb 32 jaar een winkel gehad en weet dus wel iets over kosten/baten. Een pinapparaat huren is best duur. En als je marges laag zijn, dan snap ik dat er bij zo’n Sample Sale gekozen is voor cash. Maar dat hadden ze wel beter van tevoren moeten communiceren natuurlijk, want dan kan je er rekening mee houden. gr. Jeannet

 14. 18 april 2019 / 13:31

  Ik heb ook eigenlijk nooit cash op zak haha. Ik kom niet verder dan 10 cent en daarvan zijn het 2x 5 cent.
  Ik vind het ontzettend makkelijk om contactloos te betalen.

 15. 18 april 2019 / 12:40

  Eigenlijk betaal ik meestal alleen met pin.

 16. 18 april 2019 / 05:43

  Ik betaal met beide pin en contant. Mijn man gebruik alleen maar pin

 17. 17 april 2019 / 13:55

  Ik hoop dat het pinnen nog wel bestaat straks, vind soms toch wel fijn om wat geld op zak te hebben!

 18. 17 april 2019 / 11:50

  Ik vind het fijn als ik kan pinnen, maar de mogelijkheid om contant te betalen vind ik dat ook wel moet blijven. Mijn schoonvader kan bijvoorbeeld niet meer pinnen, maar kan wel gewoon geld gebruiken.

 19. Véronique
  17 april 2019 / 11:46

  Ik ben nog ouderwetser? ik betaal contant. Zo weet ik altijd precies wat ik uitgeef en ga nooit over mijn budget heen

 20. VWillemse
  17 april 2019 / 04:02

  Volgens mij lopen winkels ook inderdaad inkomsten mis als je niet kan pinnen, ergelijk als je daar staat en alles terug moet leggen. Er zijn ook nog steeds horeca bedrijven waar pinnen niet mogelijk is, dat is al helemaal een drama als je daar pas bij het afrekenen achter komt.
  Ik ben wel blij met contact loos betalen hoor, niet meer op die ranzige knopjes lopen duwen whaha en hoe vaak ik mijn pas niet vergeet als ik deze niet gewoon vast blijf houden… Het is echt ideaal.