fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Je huis; verbouwen of verkopen?

Je huis; verbouwen of verkopen?

Het is een vraagstuk waar, denk ik, iedereen met een koophuis mee te maken krijgt. Je huis; verbouwen of verkopen? In dit artikel ga ik dieper in op dit vraagstuk en vertel ik je alles over mijn persoonlijke situatie! Lees je mee?

Je huis; verbouwen of verkopen?

Sinds december 2016 hebben mijn vriend en ik een koophuis. Voorlopig zitten we hier perfect maar een mens mag blijven dromen toch? Dit kan naar mijn mening op twee manieren.

  1. Je koopt een huis wat je na een tijdje sparen verbouwt naar je droomhuis
  2. Je koopt een huis, blijft er een tijdje wonen zodat je kunt sparen, je verkoopt het en koopt vervolgens je droomhuis

Ons huis

Het huis wat wij hebben gekocht heeft ons overtuigd vanwege het perceel en de ruimtes. Binnen was alles eigenlijk super verouderd en dus moest het compleet verbouwd worden. Denk hierbij aan een nieuwe keuken, nieuwe wc, nieuwe badkamer, flinke laag stuc en heel wat lagen verf en lak. We hebben geen drastische ingrijpen moeten doen zoals het verzetten van muren en hierdoor waren de verbouwkosten eigenlijk redelijk goed te overzien. Alle kozijnen waren al vervangen voor hele mooie, witte kunststof kozijnen dus ook dit was helemaal in orde.

Waarde toevoegen

Natuurlijk zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je koophuis meer waarde te geven. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld een uitbouw of een dakkapel. Nu had ons huis dit beide al en het enige wat we zelf nog hebben gedaan is een raam richting de tuin vervangen door prachtige openslaande deuren. In eerste instantie wilde wij een schuifpui plaatsen maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor een wat landelijkere optie, namelijk openslaande deuren. Puur omdat dit een stuk beter bij het huis past.

Laatst lag er een briefje in de brievenbus met de optie om collectief zonnepanelen aan te schaffen met uiteraard een flinke lijst aan voordelen. Hier hebben we beide nog ‘geen kaas van gegeten’ en dus zijn we deze optie nu goed aan het overwegen. We proberen ons zoveel mogelijk in te lezen en zullen hier binnenkort nog een beslissing over maken. Zonnepanelen besparen natuurlijk in de kosten en geven je huis meerwaarde dus wellicht is het een goede optie.

Toekomst

Zoals al gezegd; voor nu zitten wij hier goed. Sowieso hebben we op het huis niets aan te merken en is het eigenlijk helemaal naar wens. Toch zullen wij in de toekomst waarschijnlijk gaan verhuizen. Dat kan binnen een jaar zijn of binnen 10 jaar, dat is maar net wat er op ons pad komt. Dit is niet vanwege het huis maar vanwege de tuin. We hebben een prima tuin, maar we zien onszelf toch wel wonen in een landelijker huis met een stukje meer grond. We wonen echt in een boerendorp waar heel veel droomhuizen staan met flink wat grond dus gezien deze locatie is dit geen gekke gedachte. In ons geval kunnen we dit huis dus niet helemaal verbouwen tot ons droomhuis en wij gaan dus voor optie 2:

Je koopt een huis, blijft er een tijdje wonen zodat je kunt sparen, je verkoopt het en koopt vervolgens je droomhuis.

Heb jij een koop- of huurhuis? Is het je droomhuis of ben je hier nog naar op zoek? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: