fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Domestic Goddess Tag

Ik vond het weer de hoogste tijd voor een TAG! Volgens mij is het namelijk alweer meer dan een half jaar geleden dat ik een TAG heb ingevuld. Opzoek naar een nieuwe TAG stuitte ik op de Domestic Goddess Tag en eerlijk gezegd had ik hier nog nooit van gehoord. Aangezien ik samenwoon en daar het huishouden absoluut bij komt kijken leek het me wel leuk deze TAG in te vullen. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees gezellig mee!

Domestic Goddess Tag

De was

1. Droger/op het wasrek

De ‘bonte was’ oftewel sokken, ondergoed en handdoeken gaan altijd in de droger. Echter doe ik eigenlijk onze kleding nooit in de droger. Deze gaan altijd aan de waslijn of op het wasrek.

2. Sorteren/alles bij elkaar

Een mix van beide? In ieder geval zoveel mogelijk bij elkaar. Ik vind het heerlijk als in één klap de wasmand leeg is. Meestal kom ik er wel in de week met drie wasjes. Een bonte was, een donkere was en een witte was.

3. Eén soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel

Ik heb eigenlijk altijd die XXXL koffers van Witte Reus. Ik heb deze voor kleur- en witte was. Voor de zwarte was heb ik in plaats van poeder altijd een vloeibare fles.

4. Eén wasdag/elke dag een wasje

Sowieso één wasdag. Elke dag een wasje, nee dankje!

5. Kleding strijken: ja / nee

Zo min mogelijk! Ik heb echt een gruwelijke hekel aan strijken. En dat met een partner die een kantoorbaan heeft en dus elke dag in een net overhemd op het werk verschijnt. Zijn overhemden zijn dan ook bijna het enige wat ik strijk.

Koken

6. Makkelijk/culinair

Culinair! Ik houd enorm van koken en lekker eten en vind het super leuk om nieuwe recepten te proberen. Ik zal niet zeggen dat dit altijd culinaire hoogstandjes zijn maar ik doe altijd mijn best en probeer er iedere dag weer iets lekkers en gezonds van te maken.

7. Weekboodschappen/meerdere keren per week

Eén keer in de week. Toen mijn vriend en ik net samenwoonde deed ik dit overigens niet. Elke dag, na het werk, ging ik nog even snel langs de Appie voor het avondeten. Hier zag ik uiteindelijk iedere dag zo tegenop dat ik besloot de boodschappen één keer in de week te doen. Ik kan het overigens iedereen aanraden want het bespaart een hoop tijd en ook wat geld.

8. Vaak hetzelfde per week/nieuwe dingen proberen

Altijd nieuwe dingen proberen. Eigenlijk heb ik hier bij vraag 6 al antwoord op gegeven. Ik vind het super leuk om nieuwe recepten uit te proberen en daarom staat er geregeld wel iets nieuws op tafel.

9. Eten bewaren/weggooien

Bewaren! Ik heb een hekel aan eten weggooien en ik doe dit dan ook eigenlijk nooit. Zodra het nog genoeg is voor 1 à 2 porties worden de restjes nooit weggegooid. Ik vries het in of ik eet het de volgende dag als lunch.

10. Aan tafel eten/op de bank eten

Aan tafel eten. Sinds wij samenwonen (nu 2 jaar) hebben wij denk ik welgeteld 5x op de bank gegeten. Dit is overigens dan vaak een pizza tijdens een Netflix Serie op bijvoorbeeld een vrijdagavond. Maar zoals gezegd, dit is pas 5x voorgekomen. We eten altijd netjes aan tafel en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Je hebt dan echt even tijd voor elkaar, zonder tv.. lekker kneuterig de dag doornemen. Haha!

Schoonmaken

11. Stofzuiger/swiffer

Stofzuiger! In onze woonkamer ligt een houten vloer dus eigenlijk is een swiffer voor ons niet echt een optie. Uiteraard doen we dit zo nu en dan wel maar iedere week is natuurlijk niet zo’n goed idee.

12. Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken

Zelf een sopje maken. Mr. Proper to the rescue! 

13. Zelf ramen lappen/door de glazenwasser

Dat doe ik zelf. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit wel iets vaker zou mogen doen.

Overig

14. Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is

Mag ‘een beetje rechtleggen’ ook? Ik stap niet uit bed en laat het dekbed liggen als een votje. Ik trek hem wel even netjes recht. Maar het helemaal opmaken? Nee, daar heb ik geen tijd voor in de ochtend.

15. Met de hand afwassen/vaatwasser

Ik stop zoveel mogelijk in de vaatwasser. Geloof me, je kunt hier echt een pro in worden. Op dit moment krijg ik zo gigantisch veel in de vaatwasser gepropt, haha! Toch ontkom je ook niet aan een afwas met de hand. Vaak is dit bijvoorbeeld de wokpan o.i.d.

16. Opgeruimd huis/rommelig huis

Opgeruimd! Ik moet eerlijk zeggen dat het zich soms wel opstapelt. Zeker als je beide druk bent doordeweeks dan moet er in het weekend echt even een ‘opruimmomentje’ komen. Gelukkig zijn mijn partner en ik hier beide hetzelfde in. We steken onze handen uit de mouwen en maken het hele huis samen aan kant. Om vervolgens heerlijk te genieten van een opgeruimd en schoon huis. Heerlijk!

17. Wie doet het huishouden: jij / partner

Samen! Wij doen dit echt 100% samen. Sowieso werken we allebei fulltime dus verdelen wij het huishouden ook. Natuurlijk hebben wij ook zo onze standaard taakjes maar de verdeling hierin gaat eigenlijk echt helemaal prima!

Dit was hem, de Domestic Goddess Tag! Wie doet bij jou het huishouden: jij of je partner?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

7 Reacties

 1. 29 maart 2019 / 18:43

  Leuk dat je een partner hebt die je helpt in het huishouden. En een bed opmaken schijnt zelfs helemaal niet zo hygiënisch te zijn. Beter goed laten verluchten !

 2. 28 maart 2019 / 21:52

  Leuk om te lezen, ik herken me ik veel vragen! Zelf zweer ik bij de Ariel pods, héérlijk <3

 3. 28 maart 2019 / 21:30

  Wat leuk om deze tag te lezen. Zo herkenbaar!

 4. 28 maart 2019 / 19:06

  Grappig geschreven. We hebben veel overeenkomsten haha, al vind ik strijken niet erg en echt een must! Anders vind ik mijn kleding erg lelijk..

 5. 28 maart 2019 / 16:25

  Ik hang ook veel op om te drogen, omdat het anders zo kreukt. Maar het kleine grut zoals ondergoed doe ik wel in de droger.

 6. Maaike
  28 maart 2019 / 15:23

  Ik houd zo van tags! haha

 7. 28 maart 2019 / 13:50

  Wat een leuke blog! Grappig dat huishoudens zo erg kunnen verschillen he, we hebben veel overeenkomsten maar ook wel wat verschillen.