fbpx
24   135
32   72
12   186
65   385
33   193

Een mooi gebaar maak je offline

Een gekke titel wellicht? Een mooi gebaar maak je offline. Maar hiermee wil ik toch mijn mening en een belangrijke boodschap delen. Een mooi gebaar maak je naar mijn mening namelijk niet online. In dit artikel ga ik dieper op deze boodschap in. Lees je mee?

Een mooi gebaar maak je offline

Je ziet het de laatste tijd steeds meer, een ‘kaartje sturen’ via Facebook. Het is makkelijk en snel, maar net zo persoonlijk? Naar mijn mening zeker niet! Ik vond het vroeger fantastisch als de hele kast vol stond met allerlei kaarten van vrienden en familie om mij een fijne verjaardag te wensen. Of als mijn moeder het voor elkaar kreeg om de hele glazen achterpui in huis vol te hangen met kerstkaarten. Dat is helaas verleden tijd en ik weet zeker dat dit niet alleen bij mij zo is.

Beterschap – Sterkte etc.

Met een felicitatie tot daar aan toe. Maar iemand sterkte of beterschap wensen ‘online’? Dat vind ik eerlijk gezegd echt not done! Neem dan op zijn minst even de moeite om via een site een bloemetje of een kaartje te versturen. Neem bijvoorbeeld Kaartje2go.nl, binnen no time heb je een leuke, persoonlijke kaart gemaakt en verstuurd. Of pak de telefoon en bel die persoon eens op om te vragen hoe het echt gaat en om echt een hart onder de riem te steken.

Relatiegeschenken

Mijn vriend krijgt voor zijn baan altijd, zeker rond kerst, enorm veel relatiegeschenken. Dit heeft me wel op een idee gebracht. Ik vind het namelijk een ontzettend leuk gebaar. Alhoewel het meestal een kleinigheidje is, kunnen wij het enorm waarderen. Voor mijn blog zou ik het ook leuk vinden om relatiegeschenken te gaan versturen. Puur even om een blijk van waardering te uiten. De nieuwe webshop Charles.nl biedt de mogelijkheid om geschenken te versturen zoals wijn, champagne en gin tonic. Naar mijn mening een leuk en feestelijk gebaar!

Reminder

Voor mij is dit absoluut een reminder en ik hoop, naar aanleiding van dit artikel, ook voor jou. Laten we elkaar eens allemaal weer wat meer offline sturen. Gewoon een kaartje, een kleinigheidje, een flesje wijn, een blijk van waardering. Stiekem vinden we dit allemaal leuker toch? Begin bij jezelf x

Wat vind jij van ‘online een gebaar’ maken? Oke of Not done? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

12 Reacties

 1. 12 maart 2019 / 11:28

  Offline is hartstikke leuk en gewoon om blij van te worden. Ik kreeg vorig jaar een chocolade letters in de tekst beterschap en vond dat zooooo leuk. Zouden we meer moeten doen!

 2. 8 maart 2019 / 20:34

  Helemaal gelijk.. ik kreeg laatst een beterschap kaart van mijn werkteam en dan ga je wel weer stralen. Veel meer dan dat je een appje krijgt. Mensen moeten die weer vaker doen, maar helaas wordt het steeds duurder…

 3. 8 maart 2019 / 20:13

  Weet je wat grappig is, volgens mij is er niemand die een online kaartje leuker vindt dan een echte. En toch…laten we de offline gebaren revolutie beginnen haha

 4. 8 maart 2019 / 17:38

  Wat een goede reminder! Ik stuur sinds het nieuwe jaar steeds meer echte post naar al mijn vrienden, omdat ik denk dat echte post soms net iets leuker is dan een appje. Het is nog een soort goed voornemen hihi

 5. 8 maart 2019 / 13:26

  Het is toch een kaartje te ontvangen maar helaas is tegenwoordig niet zo populair meer

 6. 7 maart 2019 / 19:27

  Ik mis de ‘oldskool’ fysieke kaartjes. Dat is waar. Toch prefereer ik dan wel de berichtjes online boven helemaal niet (want dat is er ook wel). Ik vind die herinneringen van Facebook altijd erg handig. Ik probeer dan ook iedereen wel (online) te feliciteren. Vrienden en bekenden zie ik dan wel ook nog separaat. Kaartjes sturen zou ik overigens wel wat vaker mogen doen. Met kerst heb ik een hele bijzondere en – voor mij – emotionele fysieke kerstkaart verzonden. Waarvan iemand ook zei: die bewaar ik.

 7. 7 maart 2019 / 14:37

  Ik mis altijd de kaartjes. Bijvoorbeeld voor de verjaardagen of met kerst probeer zelf altijd wel de initiaf te nemen

 8. 7 maart 2019 / 12:25

  Je hebt helemaal gelijk! Ik mis het ook de persoonlijke berichtjes. Ikzelf ben nog iemand die graag kaartjes en cadeautjes geeft.

 9. 6 maart 2019 / 18:58

  Ik vind gewone kaartjes echt 100x leuker dan een digitaal kaartje! Is toch echt anders.

 10. 6 maart 2019 / 17:02

  Ik vind het ook leuk om een offline gebaar te krijgen en versturen! Toch een stuk specialer dan een online berichtje sturen vind ik zelf.

  • 9 maart 2019 / 18:37

   Ik vind een kaartje in de bus altijd leuker dan een online bericht. Kost ook meer moeite en dat kan ik toch wel meer waarderen.

 11. 6 maart 2019 / 16:18

  Helemaal mee eens! Een appje is toch wel heel anders dan een kaartje. Toen wij verloofd waren kregen we veel appjes. Maar de kaartjes die wij ontvingen bleven toch meer hangen.