fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

10 redenen om chocolade te eten

Johnny Doodle Chocoladerepen

Chocolade, wie is er niet dol op? Deze delicatesse is niet alleen heel erg lekker, maar in bepaalde mate ook nog eens gezond. Bij het zien van deze heerlijke lekkernij begin je vast direct te verlangen naar een stukje.. Helaas wordt er vaak ingezoomd op de negatieve kanten van chocolade. Zo wordt er gezegd dat het voor een grotere kans op puistjes zorgt, je gewicht omhoog gaat en dat je er minder energie door krijgt. En tsja, als je de ene na de andere chocoladereep naar binnen werkt dan zal je waarschijnlijk wel wat negatieve effecten ervaren. Máár, zo nu en dan genieten van een stukje chocolade kan zeker geen kwaad! Heb jij last van schuldgevoelens na het eten van je favoriete snoepgoed? Lees dan snel verder en kom er achter waarom chocolade soms wél goed voor je kan zijn!

10 redenen om chocolade te eten

 1. Geen concentratieproblemen meer

Ben jij helemaal gek van chocolade? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Deze lekkernij zit namelijk vol met antioxidanten die ervoor zorgen dat er voldoende bloed naar je hersenen gepompt wordt. Hierdoor kun je tot wel 3 uur langer focussen. Dit maakt chocolade het perfecte redmiddel wanneer je een beetje inzakt op je werk of druk bezig bent met het leren voor een tentamen. Tevens word je niet zo snel afgeleid door je smartphone of het net nieuwe hoesje dat er omheen zit.

 

 1. Feel happy

Tijdens het eten van chocolade, komt het stofje ‘endorfine’ vrij in je hersenen. Deze stof wordt gemaakt door je lichaam en zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Ben je verdrietig? Dan wordt er vaak gezegd dat chocolade helpt om van het vervelende gevoel af te komen. Dankzij dit heerlijke middeltje komen de vrolijke herinneringen namelijk vanzelf weer terug naar boven. Een stukje chocolade, is een happy you!

 

 1. Minder stress

Mensen die dagelijks een stukje donkere chocolade eten, zouden beter bestand zijn tegen stress. Chocolade bevat een zeer grote hoeveelheid magnesium en deze stof heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel. Hierdoor zit je beter in je vel en voel je minder druk op je schouders. Leuke tip: Door je eigen chocolade iPhone Xs Max hoesje te ontwerpen kun je de hele dag herinnerd worden aan je goede chocolade voornemens.

 

 1. Een goed middel voor je hart en bloedvaten

Het regelmatig eten van een stukje pure chocolade zorgt voor een lager gehalte van slecht cholesterol in je bloed. Tevens gaat je bloeddruk hierdoor omlaag. Op lange termijn zal dit zorgen voor een lagere kans op hart- en vaatziekten.

 

 1. Minder snel ziek

Het cacao dat in pure chocolade verwerkt is, zit vol met antioxidanten die voorkomen dat je snel ziek wordt. Naast je dagelijkse portie fruit mag je dus ook een 80% pure chocolade aan je to-eat list toevoegen.

 

 1. Je eet meer fruit

Je hebt er vast al eens van genoten: de combinatie van chocolade en fruit. Want wat is er nu lekkerder dan stukjes fruit in de (pure) chocoladefondue te dopen? Als je geen grote fruiteter bent, dan is dit de oplossing!

 

 1. Het is goed voor je huid

Eerder heb je al gelezen dat er vaak wordt beweerd dat je puistjes krijgt van chocolade, maar niets is minder waar. Want ja, chocolade is goed voor je huid! Een van de meest voorkomende pluspunten is dat het je huid sterker maakt, waardoor schadelijke UV stralen je huid minder snel aantasten.

 

 1. Hoesten is verleden tijd

Heb je last van een verkoudheidje? Dan is chocolade jouw redmiddel. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen minder last heeft van hoesten na het eten van een stukje pure chocolade. Dit werkt natuurlijk wel uit.. Des te meer redenen om nog een stukje te eten, yummie!

 

 1. Je libido stijgt

Verschillende verhalen beweren dat cacao libido verhogend werkt. Dit punt is nooit 100% bewezen, maar uitproberen is zeker de moeite waard. Want zeg nou zelf, een stukje chocolade gaat er altijd in!

 

 1. Het is gewoon onwijs lekker

Geniet guilt-free van je favoriete snoepgoed. Het is overheerlijk, brengt veel positieve effecten met zich mee en verschijnt in vele varianten. Bovendien is deze lekkernij ideaal om weer op te warmen tijdens de koudere dagen. Dus wikkel jezelf in je deken, kijk je favoriete serie op je iPad Pro 11 met hoes en eet een lekker stukje chocolade!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

 1. 10 februari 2019 / 18:03

  Ik wist het! Chocola eten is helemaal niet ongezond. Het is juist harstikke goed haha.

 2. 8 februari 2019 / 21:05

  Zo fijn dat het goed is voor veel punten eigenlijk ^^ Ik eet nu ook echt al een tijdje alleen maar puur boven de 70% cacao