fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

De meest vergeten klussen in huis

Er zijn altijd klussen in huis die blijven liggen, dingen die je altijd uit blijft stellen. Meestal zijn ze niet van groot belang om aan te pakken, maar toch helpt het niet in de uitstraling van je huis. Wil je toch die lang uitgestelde klussen aanpakken? Trek er dan eens een weekend voor uit. Als je de volgende dingen naloopt krijgt je huis meteen een frissere uitstraling.

De meest vergeten klussen in huis

Schilder de trap

Bij oude trappen is vaak de verf afgebladderd en om dan weer een strakke, nette uitstraling te krijgen ga je opnieuw de trap schilderen. Voor je met verf aan de slag gaat is het noodzakelijk om de trap te schuren. Dit is tijdrovend, maar wel erg belangrijk als je een net eindresultaat wilt. Als je klaar bent met schuren breng je eerst een laag grondverf aan. Laat dit even een dag drogen en de dag daarna schilder je de trap met verf naar keuze.

Check alle kozijnen

Wanneer je kozijnen glans beginnen te verliezen of beginnen te rotten is het een goed idee om ze te vervangen. Kozijnen zijn goed voor het isoleren van je huis en daarom is het belangrijk dat ze in goede staat zijn. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Zo geven houten kozijnen vaak een luxe en landelijke uitstraling en ze gaan lang mee. Aluminium kozijnen zijn een goed idee,
omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Wil je niet veel geld uitgeven? Dan is het het beste om te gaan voor kunststof, van dit materiaal zijn er namelijk erg goedkope kozijnen. Goedkoop betekent in dit geval niet minder goed, kunststof kozijnen gaan namelijk zo’n 50 jaar mee.

Werk draden weg

Iets wat vaak blijft liggen is het wegwerken van bedrading, bij bijvoorbeeld de televisie. Het is vaak iets wat niet heel erg van belang is, maar toch wel een doorn in het oog kan zijn. Trek daarom tijd uit om alle draden een keer echt goed uit de knoop te halen en dan samen te binden. Heb je dit gedaan, dan werk je ze makkelijk weg onder een kabelbrug. Kabelbruggen zijn te koop bij vrijwel alle bouwmarkten.

Werk de plinten af

Er zijn veel mensen die een onafgewerkte vloer in huis hebben. Wanneer de vloer ligt wordt er vaak gedacht: ach die plinten komen later wel. Nu je bezig bent met het nalopen van je huis is dit het perfecte moment om de plinten een keer af te werken. Het enige wat je nodig hebt is een zaag, een verstekbak, houtlijm, schroeven en spijkers. Dit zijn dingen die de meeste mensen al in huis hebben. Wanneer je dit allemaal hebt verzameld kun je aan de slag. Ben je niet zo handig, schakel dan de hulp in van een handige buur of familielid of kijk een tutorial op YouTube.

Eerlijk is eerlijk, wij maken ons hier ook schuldig aan. Alhoewel ons huis nagenoeg af zijn hebben wij ook nog een aantal klusjes die nog niet af zijn. Bijvoorbeeld het afwerken van de plinten op de 1e verdieping. Tijd om daar in de kerstvakantie eens naar te kijken! 

Bevinden zich nog klusjes in jouw huis die ‘vergeten’ zijn? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

  1. 15 december 2018 / 21:54

    Dit zijn inderdaad allemaal van die typische dingen die je zou vergeten. Zeker het schilderen van de trap is iets wat ik me niet meteen zou bedenken.

  2. 13 december 2018 / 23:56

    Mijn moeder zegt altijd dat een huis nooit af is. Gelijk heeft ze. °Dan nog maar te bedenken dat ik nog ooit eens een eigen stekkie ga kopen en moet gaan klussen. Het lijkt me cool een eerste huis en dan meteen kopen!

  3. 13 december 2018 / 19:34

    Leuke tips! Wij krijgen met 2 weken de sleutel van ons eerste huis, dus we gaan alles gelijk grondig aanpakken en trekken er pas in als alles volledig is afgewerkt haha. 🙂