fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Gevulde portobello recept

Alhoewel de zomer mijn favoriete seizoen is vind ik om een aantal redenen de herfst ook niet zo heel vervelend. De eerste reden is dat ik in de herfst weer graag los ga met prachtige make-up looks en er weer graag donkerdere lipsticks bij pak. Een andere reden is dat ik heel graag kook en herfst het seizoen is van de paddenstoelen en het wild. Vandaag deel ik met jullie mijn gevulde portobello recept, het perfecte herfstgerecht als je het mij vraagt.

Gevulde portobello recept

Vorig jaar in november deelde ik mijn Boeuf Bourguignon recept. Een heerlijk recept dat ik nog steeds geregeld maak. Helaas heb ik daarna nooit meer een recept gedeeld op mijn blog en het is vandaag de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Op naar mijn gevulde portobello recept!

Weleens gehoord van een Portobello? Dit is een prachtige champignon en de grote variant van de kastanjechampignon. Door de forse afmeting leent hij zich perfect om te vullen en dat is precies wat we in dit recept gaan doen.

 • Ingrediënten
  • 600 gram aardappelmix
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 portobello’s
  • 1 pakje zuivelspread
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
 • Benodigdheden
  • Wokpan met deksel
  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Het gerecht is vegetarisch en glutenvrij. De hoeveelheid is geschikt voor 2 personen.

Let’s Cook!

Ik begin het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Zodra de oven aanstaat is het tijd om de aardappelmix te wassen en in parten te snijden. In een wokpan verhit ik olijfolie en hierin bak ik de aardappels. Om deze extra op smaak te brengen voeg ik verse rozemarijn toe en peper en zout.

In de tussentijd dat de aardappeltjes bakken snijd ik de rode ui in ringen en de courgette in dunne plakjes. De gesneden groente leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. De portobello’s leg ik hierop met de ‘open kant’ naar boven. Ik vul de portobello’s met zuivelspread en besprenkel alles met olijfolie, rozemarijn, peper en zout. Bak dit 15 minuten in de oven.

Mocht het steeltje van de portobello ver uitsteken dan kun je deze een stukje afsnijden zodat het vullen wat makkelijker gaat.

Na 15 minuten zijn zowel de groente in de oven als de aardappeltjes in de wok klaar. Verdeel de aardappeltjes, de portobello en de ovengroenten over twee borden en besprenkel nog een beetje met olijfolie. Eet smakelijk!

Voor dit recept ben ik geïnspireerd door het ‘Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten‘ recept van HelloFresh. Eigenlijk heb ik het gehele recept gevolgd maar heb ik de geitenkaas, walnoten en honing vervangen door de zuivelspread. Alhoewel ik de variant met geitenkaas ook heerlijk vind is mijn variant met zuivelspread toch wel echt mijn favoriet!

Heb jij weleens een gevulde portobello geproefd?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 13 november 2018 / 13:42

  Wat leuk dat je eens een recept deelt! Het ziet er heel erg lekker uit.

 2. 11 november 2018 / 13:08

  Ziet der aller sinds super heerlijk uit..

 3. 9 november 2018 / 11:07

  Ik heb nog nooit zelf portobello’s klaargemaakt. Laatst kwam ik een recept tegen waarbij portobello’s als pizzabodempjes gebruikt werden. Verantwoord pizza vreten, haha!

 4. 8 november 2018 / 15:26

  Oh jammie, dit klinkt heerlijk. Portobello is heerlijk, ik moet er echt vaker mee koken. Leuk hoe maaltijdboxen je kunnen inspireren hé? Wij krijgen 3x per week Marley Spoon en zijn echt zó tevreden. De recepten kun je gewoon bewaren want er zijn geen rare producten voor nodig! Love it!