fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Zet niet alles op Social Media

Social Media is uit ons leven niet meer weg te denken. Uiteraard ben ik zelf ook veel op bijvoorbeeld Facebook en Instagram te vinden en post ik zo nu en dan een leuke foto. Toch denk ik over iedere post na en wil ik met dit artikel één boodschap meegeven; Zet niet alles op Social Media!

Yes! Vakantie. Morgen vertrekken we met hele gezin naar Griekenland!

Soms zie ik dus een tekst verschijnen op Social Media waarvan ik denk; Don’t, just Don’t! Een voorbeeld van zo’n zin is de zin hierboven. Ik snap dat je blij bent dat je vakantie hebt en dat je op vakantie gaat maar het is gewoon echt niet slim om dit te delen op Social Media. Houd het gewoon nog heel eventjes voor jezelf en deel je vakantiekiekjes wanneer je weer terug bent.

Wat je moet onthouden is dat je niet de enige bent op Social Media. Je vertrouwt wellicht je vrienden en familie maar ook zij zijn niet de enige op Social Media. Gelukkig wordt er de laatste tijd wat meer aandacht aan gegeven in bijvoorbeeld commercials op televisie. Mensen met slechte bedoelingen hebben namelijk ook Social Media en je adres achterhalen is zo lastig niet meer tegenwoordig. Terugkomen in een letterlijk leeg huis is absoluut geen warm welkom.. think twice!

Mocht je echt maatregelen willen nemen om zeker te weten dat je je huis veilig achter kunt laten dan kun je denken aan een camerasysteem. Je kunt rondom je huis verschillende camera’s en sensoren laten plaatsen die waarschuwen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. De camera’s draaien automatisch naar de juiste positie en beginnen met opnemen. Deze beelden kunnen vervolgens worden opgeslagen op je Smartphone. Hoe handig? Je hebt tegenwoordig zelfs een slimme deurbel met camera zodat je vooraf eerst kunt zien wie er aan je deur staat.

Ook al vind je het huis beveiligen met camera’s wat overdreven, ik hoop dat dit artikel je toch aan het denken heeft gezet. De duidelijke boodschap; Zet niet alles op Social Media! Denk over iedere post goed na en mocht je twijfelen, plaats het dan gewoon niet. De twijfel is tenslotte niet voor niets aanwezig. Deel het leuks met je familie en vrienden persoonlijk maar plaats het niet op Social Media. Onthoud.. ook mensen met foute bedoelingen zijn online…

Zet niet alles op Social Media! Denk jij twee keer na voordat je iets post op Social Media?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

20 Reacties

 1. 30 oktober 2018 / 11:57

  Ik deel ook pas vakantie kiekjes als ik terug ben ook inbrekers kijken mee op social media

 2. 28 oktober 2018 / 14:33

  Mijn dochter heeft net voor het eerst een telefoon en ik probeer het haar ook echt duidelijk te maken niet alles te delen.

 3. 27 oktober 2018 / 14:31

  ik deel best veel. maar zet bijvoorbeeld pas wat erop wanneer we weer terug zijn van een uitje of vakantie

 4. 26 oktober 2018 / 19:28

  Als ik sommige berichten van anderen zie, dan denk ik jeetje. Naast dat ik het niet op social media zou zetten, is het ook nog eens in slecht Nederlands, haha. Al kun je over mij heel veel vinden op het internet.

 5. 26 oktober 2018 / 13:34

  Ik snap heel goed wat je bedoelt, zelf zet ik niet alles online, maar collega’s van mijn vader wel en oud klasgenoten ook. Ik vind dat zo stom

 6. 25 oktober 2018 / 21:00

  Goede blog. Konden veel mensen hier een voorbeeld aan nemen. Best veel mensen posten ook hun hele huis online en als er dan ook ingebroken wordt vragen ze zich af hoe dat komt. Gewoon nooit je huis en je prive-leven online gooien dan komt het goed.

 7. 25 oktober 2018 / 20:25

  Ik plaats meestal pas iets over vakantie als ik terug ben 🙂

 8. 25 oktober 2018 / 09:04

  Ja zeker die fout om op social media te melden dat je op vakantie gaat vind ik niet zo slim. Het is alsof je de inbrekers uitnodigt om eens op hun gemak te komen inbreken….

 9. 24 oktober 2018 / 20:41

  Helemaal eens, ik ben daar zelf ook erg voorzichtig mee.

 10. 10 oktober 2018 / 16:18

  Ik let dat zelf wel altijd op. We waren een tijdje terug 3 weken weg en dat was ook te zien op mijn social media maar gelukkig woonde er toen iemand in mijn huis om op te passen.

 11. Frederique
  10 oktober 2018 / 15:57

  Ik denk er absoluut bij na. Er was ook ooit, een hele tijd terug, een man in de VS die overvallen en vermoord was nadat hij een foto van zichzelf met een hele stapel geld op Insta had gepost. Brrrrr…..

 12. 10 oktober 2018 / 13:15

  En toch zijn er genoeg mensen die dit blijven doen, ook tijdens hun vakanties. Zo stom!! Zo zijn wij ooit wel eens boos geweest op iemand die ons had getagt toen we gezamenlijk op vakantie waren.

 13. 10 oktober 2018 / 12:13

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed! Deels denk ik dat de mensen die opgegroeid zijn zonder mobieltjes zich wel bewust zijn van wat ze doen en plaatsen online. Maar het zijn vooral de kwetsbare jongeren die we hiervoor moeten waarschuwen. Want inderdaad, iedereen kan meekijken. En wat online staat zal altijd wel ergens teruggevonden kunnen worden.

 14. 10 oktober 2018 / 10:47

  helemaal mee eens, ik wacht bijvoorbeeld altijd als ik weer terug ben dat het leuk was. soms wil ik wel een foto posten van een festival, maar van een vakantie eigenlijk nooit

 15. 10 oktober 2018 / 08:09

  Precies. dit is juist iets wat ik nooit zal plaatsen, je ziet bij mij niet op social media waar ik ven en ben vaak verbaast over wat anderen schrijven op sm

 16. 10 oktober 2018 / 07:18

  Ik denk zeker na bij wat ik plaats. Er is altijd iemand thuis bij mij tijdens vakanties, dagjes weg enz. Vooral ook bij foto’s van de kinderen denk ik erg na over wat ik wel en niet plaats

 17. 9 oktober 2018 / 19:26

  Zelf zet ik juist veel te weinig op social media, ik kijk wel veel maar ze ter bijna niets op. Als blogger is dat niet zo handig… Ik heb dus altijd als voornemen om juist méér op social media te plaatsen!

 18. 5 oktober 2018 / 21:18

  Klopt helemaal, en toch die ik het nog steeds. Ik woon in een appartement dus er wordt denk ik niet heel snel bij mij ingebroken, maar you never know.

 19. 5 oktober 2018 / 11:37

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Ik sta er eigenlijk veel te weinig bij stil. Ik deel bijvoorbeeld gewoon wanneer m’n vriend en ik op vakantie of naar een festival zijn. We wonen in een appartementsgebouw, dus de kans op inbraak is iets minder klein, maar zeker niet onbestaande. Er werd gisteren nog ingebroken op het appartement van een bevriend koppel …

 20. 4 oktober 2018 / 21:11

  Je hebt helemaal gelijk! Goed dat je hier een artikel aan wijdt. Ik plaats zelf niet zo maar iets, maar echt er heel lang over nadenken doe ik nou ook weer niet.