fbpx
81   156
46   177
30   68
68   137
25   272

Goed slapen is super belangrijk

Er is een tijdje geweest dat ik ontzettend slecht in slaap kon komen. Gelukkig is dat wel alweer eventjes geleden. In die periode kwam ik erachter dat goed slapen ontzettend belangrijk is. Inmiddels slaap ik eigenlijk iedere nacht als een roosje en dat is gewoon ontzettend fijn. In dit artikel ga ik wat verder in op een heerlijke nachtrust.

Goed slapen is super belangrijk

Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen hadden we al snel besloten dat we een nieuw bed zouden kopen. Zowel zijn als mijn bed sliepen heerlijk hoor maar we zagen een nieuw bed als een belangrijke investering. Na lang zoeken, wikken en wegen kochten we een grijze boxpring. Twee aparte boxen, twee matrassen en één topper. Spannend!

Ik typ ‘spannend’ want eerlijk is eerlijk, een bed uitzoeken is ontzettend lastig. Je loopt in een winkel en gaat vervolgens kijken naar de vormgeving van een bed. Je vindt het bed beide mooi en gaat er op liggen. Vervolgens moet je ongeveer binnen 30 seconden bepalen of het bed ‘lekker ligt’. Een onmogelijke opgave. Even liggen op bed is namelijk totaal niet te vergelijken met een hele nacht erop slapen! Ergens blijft het dus wel een beetje een gok.

Gelukkig hebben wij een top keuze gemaakt. We slapen nu anderhalf jaar op ons bed en hij bevalt ons beide heel erg goed. We slapen er perfect op! Wat we overigens nog wel vanuit huis hebben meegenomen waren onze kussens maar ook daar is inmiddels verandering in gekomen. Via Living Comfort ontvingen wij beide het Clima Best Traagschuim kussen. Deze hebben wij nu een ruime twee maanden uitgetest en wij zijn positief verrast.

De vraag of wij het leuk vonden om een nieuw kussen te proberen kwam eigenlijk precies op tijd. Wij beide hadden onze eigen kussens al een hele poos en het was dan ook wel echt tijd om deze te vervangen. Na wat research naar het Clima Best Traagschuim kussen zagen wij het aanbod zeker zitten. Dit is orthopedisch, anti-allergisch hoofdkussen dat drukverlagend werkt voor je nek en schouders. Hij is gevuld met traagschuim vlokken die je naar eigen wens in hoogte kunt aanpassen.

Na onze eerste nacht op ons nieuwe kussen zeiden mijn vriend en ik allebei: ‘Hmm, ik denk dat ik er wat traagschuim vlokken uit ga halen, ik vind hem wel erg hoog!’ Toch raad ik je aan om hier eventjes mee te wachten. Inmiddels slapen wij er twee maanden op en hebben wij beide de hoeveelheid vlokken gelaten zoals hij is bij levering. Je merkt gewoon echt dat je het kussen eventjes ‘in moet slapen’ en dat hij dan op een gegeven moment veel beter gaat liggen. Daarnaast is hij van traagschuim dus na eventjes liggen vormt het kussen zich naar de perfecte houding.

Na twee maanden testen kunnen wij inmiddels beide zeggen dat we de kussens oprecht ontzettend fijn vinden. Geloof me, als het niet zo was geweest dan had ik dat ook gezegd. Goed slapen is super belangrijk en naast een heerlijk bed hebben wij nu ook twee super fijne nieuwe kussens. Wat ons betreft dus absoluut een aanrader!

De Clima Best Traagschuim Kussens kosten € 79,- per stuk en zijn te koop bij Living Comfort. De levertijd is 1 à 2 werkdagen en je hebt de kans om proef te slapen, ideaal! 

Reinig jij je huid iedere dag goed? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

2 Reacties

  1. 18 oktober 2018 / 10:09

    Ik slaap erg slecht. 🙁 Ik ben een ongelooflijk lichte slaper en word letterlijk van alles wakker. Als m’n vriend en ik ooit investeren in een nieuw bed of nieuwe matras, wil ik er ook een in twee delen zodat ik tenminste zijn bewegingen niet voel. Slapen met oordoppen kan ik helaas ook niet, door m’n tinnitus. Ik zou graag eens een nacht volledig doorslapen, maar kan me helaas niet meer herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.
    Ik heb trouwens een artikel geschreven, gebaseerd op m’n interview met het hoofd van de slaapkliniek van het UZA, met daarin praktische tips om beter te slapen. Misschien vind je het interessant dat te lezen. Ik zet de url in het websiteveld. 🙂

  2. 17 oktober 2018 / 23:08

    oh over een jaartje moet ik ook gaan investeren in kussens! eerst maar eens een huisje kopen hehe.. fijne review en ik ga nu ook snel slapen, slaaplekker!