fbpx
68   454
122   417
93   153
58   111
279   838

Ontsnappen aan de dagelijkse sleur

Je denkt misschien meteen aan een vakantie in het buitenland voor minimaal 2 weken. Heerlijk natuurlijk! Toch is dit niet altijd nodig om puur even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Soms kan lekker een weekendje weg al voldoende zijn en met het weer dat Nederland de laatste tijd laat zien is een weekendje weg in eigen land alles behalve een straf!

Ontsnappen aan de dagelijkse sleur

Opstaan, ontbijten, de hond uitlaten, brood smeren, netjes aankleden, make-up aanbrengen, tanden poetsen, de auto in en een half uurtje later aankomen om de werkdag weer te starten. Een kopje koffie om te beginnen met collega’s, even een praatje om vervolgens te beginnen met de nieuwe mails in de mailbox. Wellicht een meeting tussendoor, een lunchpauze, de middag werken om vervolgens rond 17:00 uur weer huiswaarts te keren. Onderweg nog even boodschappen doen en eenmaal thuis gelijk de pannen op het vuur. Tijdens het eten aan tafel de dag doornemen met je partner, de afwas, een kopje koffie na, misschien nog even sporten, blogartikelen schrijven en dan zit de dag er toch wel weer op. De dagelijkse sleur die, denk ik, door veel van mijn lezeressen wordt herkend. Niets mis mee, maar een keer in de zoveel tijd is ontsnappen aan de dagelijkse sleur iets waar we allemaal behoefte aan hebben. Even opladen..

Echt even weg!

Het hebben van ‘weekend’ of een weekendje weg is naar mijn mening een aanzienlijk verschil. Wanneer je in het weekend gewoon thuis bent heb je je handen alsnog vol aan van alles en nog wat. Als je het zo bekijkt dan hoort het weekend gewoon tot de sleur van het dagelijkse leven. Om echt even van deze sleur te ontsnappen is een weekendje weg aan te raden. Hierbij dwing je je zelf ècht even niets te doen en volop te genieten!

Een weekendje weg is iets waar wij op dit moment naar aan het zoeken zijn. Lekker met mijn vriend en puppy naar een huisje (liefst aan zee) voor het gevoel er ‘echt even uit te zijn’. Een combinatie van actie en ontspanning zou wat ons betreft perfect zijn. Even de boel de boel laten en quality time creëren met z’n tweetjes en de pup. Het liefst zie ik hierbij wel een tof zwembad en vlakbij een natuurgebied of strand. ‘S avonds een terrasje en een heerlijke wandeling door het bos of langs het strand! Ik denk dat Spyke (onze Mechelse Herder pup) dat fantastisch gaat vinden.

Aangezien wij nog geen kinderen hebben kunnen wij makkelijk buiten de kindervakanties op vakantie. Dat zorgt natuurlijk voor meer mogelijkheden + het is wat vriendelijker voor de portemonnee. Het liefst boeken we een last minute aanbieding zodat we nog lekker een weekendje in september weg kunnen met natuurlijk hopelijk nog lekker weer. Dit jaar zijn we in maart op wintersport geweest, in mei twee weken in Zuid-Frankrijk en we gaan pas erg laat in het jaar echt op reis. Even tussendoor nog weg is wel iets waar wij op dit moment behoefte aan hebben.

Je trouwe viervoeter mag mee!

Speciaal voor de vakantie met je hond heeft Centerparcs een webpagina gemaakt waarop een handig overzicht kunt vinden waar de hond welkom is en welke faciliteiten er aanwezig zijn voor jouw viervoeter op de parken. Het meest hondvriendelijke park is Parc Sandur in Emmen. De hond mag in het Parc centrum, is welkom op het buitenterras, er zijn toiletten voor de hond op het park, er is een losloopgebied, genoeg wandelgebied in- en rondom het park en de hond mag zelfs zwemmen in het meer op het park. Klinkt alsof dus niet alleen mijn vriend en ik gaan ontspannen aan de dagelijkse sleur maar onze pup Spyke ook, haha! Gelukkig zijn er nog veel meer parken ook zeer viervoeter-vriendelijk dus we moeten nog even kijken welk park ons het meest aanspreekt.

Mocht je een toffe tip hebben dan lees ik deze heel erg graag terug in de reacties!! 

Ga jij weleens een weekendje weg? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking

Delen:

13 Reacties

 1. 22 augustus 2018 / 20:57

  Wat een goed artikel! Een weekendje weg is inderdaad goed voor de dagenlijkse sleur. Wij gaan ook regelmatig een weekendje weg om uit te rusten.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 2. 21 augustus 2018 / 09:56

  Thuis gaan inderdaad de normale dagelijkse dingen gewoon door en als je weg bent, heb je veel meer tijd voor andere dingen en kan ik in ieder geval ook veel meer ontspannen. Tips voor parken met een hond heb ik niet voor je maar in de omgeving van Emmen is genoeg te doen om je een weekend te vermaken!

 3. 21 augustus 2018 / 07:03

  Ik wou maar dat ik eens aan sleur toekwam. Het lijkt me heerlijk als het een tijdje gewoon rustig en hetzelfde is!

 4. Naomi
  20 augustus 2018 / 19:08

  Kan me helemaal vinden in je blog

 5. 20 augustus 2018 / 16:45

  Heel herkenbaar hoor! Mijn man en ik gaan 1x per jaar een lang weekend met ons tweeën weg, zonder ons dochtertje. Daarnaast elk jaar op zomervakantie en als het kan op wintersport (dat doe ik ook wel alleen met een vriendin). Daarnaast gaan we beiden 1x per jaar met vrienden / vriendinnen een weekend weg. Lekker ontspannen in een druk leven 😉

 6. 20 augustus 2018 / 14:31

  Heerlijk! Heb zelf n hekel aan sleur. Daarom binnenkort even met een vriendin naar Kos

 7. 20 augustus 2018 / 13:53

  Ik heb nu ook soms ’t gevoel in een sleur te zitten (heb een kleine baby thuis, dus alles verloopt volgens dezelfde routine, dag in, dag uit) maar elke dag probeer ik toch één iets voor mezelf te doen. Al is dat mezelf even lekker opmaken, m’n haar eens wat specialer doen of eens een wandelingetje maken , .. helpt allemaal!

 8. 20 augustus 2018 / 12:28

  Verliefd op je posters! (moest ik even zeggen!)

 9. 20 augustus 2018 / 12:12

  Helemaal waar. Wanneer je thuis blijft ben je toch echt bezig met het huishouden, de boodschappen en eten koken.
  Gewoon echt even de boel de boel laten lukt meestal alleen wanneer je ook echt weg bent.
  Jullie veel plezier alvast 🙂 Fijn dat de hond ook mee mag.

 10. 18 augustus 2018 / 21:10

  Wat een fijne plek daar!

 11. 18 augustus 2018 / 17:58

  Op de facebookpagina en website van Hondenvakanties staat een enorme collectie van huisjes, zowel particulier als op parken waar je hond mee naar toe mag. Maar wil je de ultieme hondenvakantie ga dan eens naar 1 van de huisjes van Levalysparadis, een waar genot en volledig gericht op honden. Bovendien ideaal als je meerdere honden hebt. Sommige huisjes is het aantal onbeperkt en je betaalt nooit extra. Wel allemaal in de Ardennnen.

 12. 17 augustus 2018 / 20:54

  Wat leuk dat je je hond in sommige huisjes mee mag nemen en dat ze speciale toiletten hebben op het park.