fbpx
78   254
98   208
100   178
131   290
131   287

Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit

Een lip kit is misschien niet helemaal voor mij weggelegd. Ik ben niet zo van de 2 stappen en als het aankomt op de lipkits die ik eerder heb gereviewed dan gebruik ik vaak 1 van de 2 producten of beide producten afzonderlijk. Toch laat ik me graag verrassen en geef ik vandaag een lip kit een kans. IK heb het over de Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit in de kleur Grandee.

Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit

Makeup Revolution ken je waarschijnlijk wel. Het is een merk dat sinds een aantal jaren in de schappen van Kruidvat te vinden is en daardoor dus flink bekendheid heeft gekregen in Nederland. Ik heb er genoeg producten van maar een review is wel weer een tijdje geleden.

Deze Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit zit in een mooie, zwarte kartonnen verpakking. De ene keer vind ik de Makeup Revolution verpakkingen goedkoop ogen (vaak de witte verpakkingen) en de andere keer juist luxe (vaak de zwarte verpakkingen met gouden letters). Deze verpakking behoort naar mijn mening dus tot de mooie en wat luxere verpakkingen.

Op de voorkant zie je duidelijk de productnaam, de kleur en de grote lippen doen natuurlijk al snel vermoeden dat deze kit voor de lippen is. Het is een contourkit die bestaat uit een Lip Pencil en een Liquid Lipstick. Op de achterkant tref je wat extra productinformatie en een ingrediëntenlijst.

Niet alleen de kartonnen verpakking van deze Luxe Matte Lip Kit ziet er netjes uit maar de producten zelf absoluut ook. De lippencil is vormgegeven in zwart maar de achterkant heeft een stukje kleur van het lippotlood. Dat is natuurlijk altijd handig. De liquid lipstick zit in een doorzichtige, lipgloss verpakking en heeft roségouden details. Looking good! 

Swatch

Dit zijn de swatches van deze Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit. De onderste ‘droge’ streep is de lippencil en de streep daarboven ‘ietwat glimmend’ is de liquid lipstick. Ik had de kleur wat donkerder, meer nude verwacht maar hij is vrij barbieroze als je het mij vraagt.

Op de foto links draag ik alleen het lippencil. Het eerste wat me eigenlijk al tijdens het swatchen opviel is de droogte van dit potlood. Hij is echt kurk en kurkdroog. Het is net alsof je krijt op je lippen smeert en daarbij moet je nog geluk hebben dat het potlood door de droogte niet breekt of afbrokkelt. Hij brengt echt ontzettend stroef aan en eenmaal op de lippen is hij alles behalve comfortabel.

Op de foto rechts draag ik over dit lippencil de liquid lipstick. Ze hebben allebei precies dezelfde kleur en gelukkig wordt de combi na het aanbrengen van de liquid lipstick ietsjes comfortabeler. Helaas duurt dit niet zo heel lang en komt daarna de droogte van het potlood weer naar boven.

Conclusie

Ik heb deze Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit in Grandee absoluut een kans gegeven maar helaas heeft de kit me echt teleurgesteld. Vooral het potlood zou ik echt niet aanraden. Zoals hierboven beschreven is hij ongelofelijk droog en super oncomfortabel. De liquid lipstick gaat wel en is beter te dragen zonder potlood dan met. Toch denk ik dat er betere liquid lipsticks op de markt zijn voor deze prijs. Aangezien dit ook niet helemaal mijn kleur is weet ik eigenlijk wel zeker dat ik deze niet meer ga dragen.

Deze Makeup Revolution Retro Luxe Matte Lip Kit kost € 6,99 en is te koop in de drogisterijen en o.a. bij beautywebshops zoals beauty88 en boozyshop.

Gebruik jij weleens een lippotlood? Zo ja, gewoon los of altijd onder een lipstick? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

7 Reacties

 1. 20 augustus 2018 / 09:42

  Vervelend dat het zo droog is! Fijne eerlijke review. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. 19 augustus 2018 / 12:48

  Jammer!

 3. 17 augustus 2018 / 19:23

  Ik snap wel dat je ‘m niet fijn vindt als ‘ie zo droog is, ik zou hem denk ik ook overslaan. Ik vind wel dat de kleur je fantastisch staat. Net zoals je haarkleur trouwens, heel mooi!

 4. 17 augustus 2018 / 10:39

  Hmm, jammer van het potlood!

 5. 17 augustus 2018 / 09:26

  Zo jammer dat het zo droog aanvoelt.. ik vond de kleuren die te koop zijn ook wat weinig, erg jammer.

 6. 17 augustus 2018 / 07:57

  Jammer! Hij doet mij heel erg denken aan een lipproducten dat ik een tijdje geleden gekocht hebt. Precies dezelfde kleur. En ook deze heb ik daarna niet meer gedragen.

 7. 17 augustus 2018 / 06:10

  Oh bah, een potlood dat droog aanvoelt is niets voor mij. Ik vind de kleur ook anders dan ik had verwacht. Jammer dat het product teleur heeft gesteld.