fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

5 tips om geld te besparen

Geld, een woord dat in onze maatschappij niet weg te denken is. Het liefst hebben we het genoeg dan te weinig en daarom geef ik je in dit artikel 5 tips om geld te besparen. Puur onder het mom van: ‘alle beetjes helpen’.

5 tips om geld te besparen

 1. Maak maandelijks een kasboek
  • Huh? Dat doe je toch alleen bij een eigen onderneming? Niet helemaal waar. Zeker als je bijvoorbeeld net bent gaan samenwonen of net op jezelf woont dan rijzen de kosten de pan uit. Niet gek aangezien je gewoon veel moet regelen en kopen. Als je eenmaal bent ‘gesetteld’ dan is het verstandig om een kasboek te kopen om je maandelijkse uitgavenpatroon eens in beeld te brengen. Waar geef je nou eigenlijk precies je geld aan uit? Je zult wellicht een ‘gewoonte’ opmerken die overbodig is en makkelijk te skippen is.
 2. Verzekeringen en bankproducten vergelijken
  • Wanneer je al een tijdje ‘alles hebt geregeld’ dan wordt het automatisch van je bank afgeschreven en denk je er eigenlijk niet meer over na. Toch is het goed om eens per jaar alle verzekeringen en bankproducten eens tevoorschijn te halen en eens te kijken wat je hier nou eigenlijk voor bedrag aan kwijt bent. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een vergelijkingssite waarin je deze zaken makkelijk kunt vergelijken met andere partijen. Wellicht komt hier wel uit dat je kunt switchen qua aanbieder om hiermee te besparen!
 3. Doe 1x per week boodschappen
  • Dit is een tip die ik zelf nu een maandje of 3 opvolg. Voorheen ging ik namelijk bijna iedere dag boodschappen doen maar dat kostte me zoveel tijd dat ik daarvan ben afgestapt. Iedere zondag neem ik gewoon even een half uurtje om een boodschappenlijst te maken voor de rest van de week. Uiteraard check ik hierbij gelijk even de bonus om wat extra geld te besparen. Op maandag haal ik alle boodschappen n huis en dan ben ik er voor de rest van de week vanaf. Geloof me, dit bespaart geld!
 4. Zet een x bedrag op je spaarrekening
  • Dit is eigenlijk opvolgend op kopje 1. Wanneer je je maandelijkse uitgaven in beeld hebt kun je ook inschatten wat je overhoud. Dat bedrag zet je automatisch vanuit je lopende rekening op je spaarrekening. Je beslist zelf natuurlijk hoeveel geld dit is maar als je dit consequent doet dan leer je dat je dat geld iedere maand niet kunt uitgeven, wordt het normaal en spaar je lekker door op je spaarrekening.
 5. Handel!
  • Ik doel hiermee op Marktplaats. Dè perfecte plek om items in plaats van hagelnieuw voor een leuk prijsje tweedehands te kopen. Vergeet niet dat jij hier ook je spullen op kunt verkopen. Heb je items in je huis staan die je eigenlijk nooit meer gebruikt? Zet het op Marktplaats! Zo vang je er toch een leuk bedrag voor en kun je er iemand anders blij mee maken. Ik zeg: twee vliegen in één klap!

De beste tip is misschien wel: wees kritisch! Door kritisch te zijn op je uitgavenpatroon kun je het beste geld besparen. Bij alles wat je uitgeeft kun je jezelf de vraag stellen: ‘Heb ik dit wel echt nodig?’

5 tips om geld te besparen

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

12 Reacties

 1. 14 augustus 2018 / 19:28

  Wij zijn ook (allang) van een paar keer per week naar een keer per week ‘grote’ boodschappen gegaan. Toch lukt het mij niet om voor de hele week in huis te halen, want ik wil graag verse groentes hebben en binnen een week zijn groentes als paprika, wortel en komkommer toch niet zo lekker meer. Wat in de koelkast kan houd je langer vers, maar toch.
  Een kasboek hield ik inderdaad ook bij toen we net samenwoonden. Klinkt misschien burgerlijk maar het heeft ons wel geholpen.

 2. 14 augustus 2018 / 06:55

  Goede tips, vooral 1x per week boodschappen doen helpt bij mij!

 3. 13 augustus 2018 / 06:55

  Je laatste tips vind ik inderdaad de beste. Door kritisch te zijn, realiseer je je vaak dat je iets eigenlijk niet echt nodig hebt.

 4. 12 augustus 2018 / 19:38

  Wat een mega handig artikel! en super handige tips meid! vooral die marktplaats en het kasboek zal ik goed onthouden

 5. 12 augustus 2018 / 19:38

  Vooral nummer vijf moet ik eens gaan doen. En dat met het speelgoed van de kids waar ze niet meer mee spelen..

 6. 12 augustus 2018 / 14:39

  Zeer handig, maar ook effectieve tips! Het handelen doe ik nog niet maar de andere probeer ik zo goed mogelijk te doen!

 7. 12 augustus 2018 / 12:19

  Ik wil gaan minimaliseren. Ik ben van plan om dit planmatig aan te pakken. Bovenstaande tips kan ik daar zeker bij gebruiken.

 8. 12 augustus 2018 / 12:17

  Je geeft erg handige tips, ik doe ook 1x per week de boodschappen en probeer zoveel mogelijk te sparen.

 9. Naomi
  12 augustus 2018 / 11:58

  jeetje wat een goeie tips aan sommige had ik geen eens gedacht

 10. 12 augustus 2018 / 11:38

  Ik let wel een beetje op wat ik uitgeef maar zolang ik ook voldoende spaar, beloon ik mezelf wel vaak met iets leuks! 🙂 Wij doen ook maar 1x in de week boodschappen dus die tip gebruiken we zeker! 😉

 11. 10 augustus 2018 / 14:15

  Leuke tips! Ik denk dat ik mijzelf inmiddels Professional Saver kan noemen haha. Verbaas me iedere maand weer over het bedrag wat er gespaard word, en dat is heerlijk! Ik verkoop ook trouwens altijd weer via Marktplaats & United Wardrobe, krijg je toch weer wat geld terug voor je ‘oude’ spulletjes. 🙂

 12. 10 augustus 2018 / 12:49

  Handige tips! Ik denk dat op aanbiedingen letten bij boodschappen doen ook wel aardig helpt. Dat je bijv kookt met allerlei producten in de aanbieding van die week 🙂