fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit

Ben jij al bekend met Kruidvat Originals? Die is een lijn van Kruidvat zelf die is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. In dit assortiment zit een super leuke Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit die ik in dit artikel graag met je deel.

Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit

Deze #DIY Bodykit is het nieuwste product dat is toegevoegd aan de Kruidvat Originals lijn. Het toffe aan deze lijn is dat ze ieder product baseren op één bepaald natuurlijk ingrediënt, bijvoorbeeld abrikoos, eucalyptus, amandel of witte roos. In deze Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit wordt gebruik gemaakt van kokosolie.

De kit is vormgegeven met mintblauw en wit. Hier staat al heel groot #DIY op met als underline Make your Own! Aan de rechterkant geven ze al wat leuke suggesties en ze verwijzen eigenlijk direct door naar de achterkant van de verpakking waarop nog meer suggesties te vinden zijn. Op de zijkant vind je vervolgens de ingrediëntenlijst en de productinformatie terug. Een prima verpakking, als je het mij vraagt. Ziet er erg leuk en aantrekkelijk uit!

De kit bestaat uit drie producten:

 • een tube kokosolie
 • een glazen bakje
 • een spatel

De bodycream/kokosolie is geschikt om los te gebruiken maar speciaal ontwikkeld om je een ‘home spa treatment’ ervaring te geven door een natuurlijk ingrediënt te mengen met deze kokosolie. Kruidvat geeft als toevoeging de volgende natuurlijke ingrediënten als tip:

 • Honing – voor extra hydratatie / verhouding 1:2
 • Verse Muntblaadjes – voor een verfrissend effect
 • Bruine suiker – voor een scrubeffect / verhouding 2:1
 • Olijfolie – extra voedend / verhouding 1:1
 • Cacao – feel good effect / verhouding 1:1

Gebruik

Voor deze review heb ik er zelf voor gekozen om er een scrub van te maken door aan de kokosolie de bruine suiker toe te voegen. In het glazen schaaltje doe ik eerst de kokosolie en hier meng ik vervolgens met behulp van het spateltje de bruine suiker doorheen. Het gladde mengsel is vervolgens perfect te gebruiken als scrub. Na het gebruik voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan!

Conclusie

Ik vind deze Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit echt super leuk en origineel bedacht. Dat #DIY vind ik zelf een hele leuke toevoeging. De crème zelf is super fijn maar je kunt er dus ingrediënten naar jouw wens aan toevoegen om het nóg even wat fijner te maken. Goed bedacht, ik kan niet anders zeggen. Daarnaast ben ik zelf dol op kokos dus die heerlijk tropische geur is bij mij al 100% score!

Maskertip: Er staat dan wel beauty ‘body’ kit, maar deze pure kokosolie kun je ook prima gebruiken als bijvoorbeeld een masker. Voeg er lekker een beetje honing aan toe, royaal aanbrengen op de huid, een kwartiertje ‘me time’ en vervolgens afspoelen met lauwwarm water, Heerlijk!! 

Deze Kruidvat Originals DIY Beauty Body Kit kost € 4,99 en is te koop bij Kruidvat. (offline maar ook via de webshop!) 

Welk natuurlijke ingrediënt zou jij aan deze kokosolie toevoegen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

11 Reacties

 1. 16 augustus 2018 / 14:27

  Klinkt leuk, maar ik moet eerst maar eens m’n Chill Me Make Your Own Bath Bombs van Beauty Kitchen gebruiken. 🙂

 2. 14 augustus 2018 / 11:05

  Deze lijn is nieuw voor mij. Klinkt als een heel fijn product!

 3. 14 augustus 2018 / 08:39

  Nee, deze lijn kende ik nog niet.Het klinkt goed. Maar zelf haak ik dan wel af op het DIY aspect. Ik ben nogal een gemakzuchtige consument ; )

 4. 13 augustus 2018 / 21:37

  Wat een leuke kit is dit zeg! Ik wist helemaal niet dat Kruidvat dit soort dingen had!

 5. Ilse
  13 augustus 2018 / 20:36

  Wel leuk om te doen (wanneer je veel tijd hebt) 😉

 6. 13 augustus 2018 / 16:44

  Wat een leuk idee! Dat doet me eraan denken dat ik mezelf nog eens moet verwennen met een maskertje :D.

 7. 13 augustus 2018 / 16:01

  Wat een superleuk idee! Lijkt me echt heel leuk om een keer te doen! Ben een echte DIY’er, maak mijn scrubs ook zelf 😉

  Moet er toch binnenkort zijn bij de Kruidvat dus wellicht neem ik deze mee als ze er zijn 😀

 8. 13 augustus 2018 / 12:34

  Wat een super leuk idee! Mijn hersenen beginnen al helemaal te ratelen, dit is ook zo leuk om als cadeau te geven! Een paar receptjes en ingrediënten samen leuk inpakken..

 9. 13 augustus 2018 / 12:12

  Ziet er leuk uit! Kruidvat heeft altijd super fijne producten vind ik. Scrubs maak ik vaak wel zelf doordat er altijd rotzooi aan toegevoegd is. Meestal een beetje olijfolie met wat suiker werkt top voor mij

 10. 13 augustus 2018 / 08:12

  Wat leuk bedacht van Kruidvat! Ik ben ook wel erg benieuwd naar de crème zelf. Die klinkt ook wel heel erg fijn!

 11. 13 augustus 2018 / 06:17

  Ik heb hier al wat meer over gelezen en ik moet zeggen… dit klinkt echt leuk :-)! Het is overigens natuurlijk ook super makkelijk om zo’n scrub bijv. zelf te maken, maar het idee van de kit vind ik leuk.