fbpx
37   78
98   170
133   244
113   240
86   288

Tips voor een goede nachtrust met deze hitte

Slaap jij de laatste tijd ook wat minder goed? Ik in ieder geval wel! Die hitte zorgt er absoluut voor dat ik minder snel in slaap val en zeker ook minder diep slaap dan ‘normaal’. Ik word wat vaker wakker en ben constant op zoek naar ‘koele’ plekjes in bed. Inmiddels heb ik een aantal Tips voor een goede nachtrust met deze hitte die ik graag met je deel.

Tips voor een goede nachtrust met deze hitte

 1. Zet de ramen en deuren open
  Alles even lekker laten tochten! Tegen de schemer koelt het buiten wat af en met een beetje geluk is er een zuchtje wind te bespeuren. Zet boven de ramen en deuren tegen elkaar open zodat het even goed kan doorwaaien en kan afkoelen.
 2. Plaats een hor
  Deze tip is voortgeborduurd uit tip 1. Alles even lekker laten tochten is een leuk idee maar de muggen die je daarmee naar binnen haalt is natuurlijk alles behalve wenselijk. Als je echt een slechte nacht wilt dan moet je een mug in de slaapkamer hebben. Herken je dat? Dat gezoem, je doet het licht aan om hem te pakken en nergens een mug te bekennen. Aaaargh! Een hor voor de ramen is dan de beste oplossing.
 3. Slaap onder een dekbedovertrek van katoen
  Er zijn heel veel verschillende stoffen als het gaat om een dekbedovertrek. Zo heb je bijvoorbeeld satijn of flanel. Als je wilt gaan voor de meest ‘zomerproof’ stof, kies dan voor 100% katoen. Het is een natuurlijk materiaal dat ademt en warmte goed reguleert. Daarnaast zorgt het voor een goede ventilatie en is het zelfs vochtabsorberend. Als je dus wilt gaan voor een lekker luchtig, licht en fris dekbedovertrek dan kun je het best kiezen voor een dekbedovertrek van katoen.
 4. Skip je dekbed
  Een dekbed is voor nu echt veel te warm. Mijn vriend en ik hebben het dekbed uit het dekbedovertrek gehaald en we slapen nu alleen onder ons katoenen dekbedovertrek. Dit is puur omdat wij zelf slapen zonder iets helemaal niet fijn vinden. Mocht je hier geen problemen mee hebben dan kun je hem natuurlijk ook weglaten.
 5. Neem een koude douche
  Mijn laatste tip is toch wel de koude douche, net voor het slapen gaan. Dit hoeft natuurlijk niet ijskoud te zijn maar wel gewoon even lekker fris. Zo stap je fris in bed zonder bevangen te zijn van de warmte. Hierdoor val je hopelijk een stuk sneller in slaap en kun je vervolgens gewoon de hele nacht doorslapen zonder problemen te hebben van de hitte.

Dit zijn mijn 5 Tips voor een goede nachtrust met deze hitte. Heb jij nog een tip? Let’s help eachother out! Deel jouw beste tip hieronder in de comments en hopelijk slapen we dan na alle tips vanavond als een roosje! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 28 juli 2018 / 12:31

  Fijne tips! Al moet ik wel zeggen dat ik me aan de meeste niet houd haha. Ik douche meestal juist meer warm omdat ik het toch, ondanks de hitte, zo naar vind om onder een koude douche te staan haha. Maar de ramen doe ik altijd open in de avond als het wat afkoelt. En een hor is echt een must! Mijn vriend heeft er geen en na een nachtje daar slapen zit ik altijd onder de muggenbulten!

 2. 18 juli 2018 / 08:51

  Ik overleef door een fijne koude douche en de ventilator die naast mijn bed staat.
  Fijne tips!
  Liefs,
  Evelien