fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Zelf een Sushibowl maken – Dat doe je zo!

Zelf een sushibowl maken

Ben jij, net als ik, een mega sushi lover? Dan ga je echt dol zijn op dit artikel waarin ik je uitleg hoe je zelf een sushibowl maakt. De smaak is namelijk precies hetzelfde als een sushirol maar het scheelt flink in de tijd. Zelf een Sushibowl maken – Dat doe je zo!

Zelf Sushi maken

Zelf Sushi maken

Zelf een Sushibowl maken – Dat doe je zo!

Een sushi bowl kun je, net als sushi, maken met heel veel verschillende ingrediënten. De volgende 4 ingrediënten zijn de basisingrediënten. Deze heb je dus sowieso nodig:

 • Sushi Rijst
 • Nori Vellen
 • Rijstazijn

Voor de sushibowl koos ik voor een combinatie van komkommer, avocado, verse zalm en zeekraal (wakame). Om de bowl extra op smaak te brengen voeg ik wasabimayonaise, zwarte sesamzaadjes en sojasaus toe. Love it!

Het maken is eigenlijk heel simpel. Je kookt de sushirijst precies zoals aangegeven op het pak. Mocht je een uitgebreide uitleg krijgen, lees dan mijn artikel over zelf sushi maken. Hier leg ik namelijk stap voor stap uit hoe je ervoor zorgt dat de sushirijst perfect wordt.

How to:

Wat bij deze bowl het langste duurt is eigenlijk het wachten tot de rijst is afgekoeld. Je wilt hem namelijk wel koud eten en niet warm. Na het koken voeg je de rijstazijn toe en zet je de rijst even in de koelkast of zelfs vriezer. Benut de tussentijd goed want hierin kun je de zalm, komkommer en avocado snijden. Ik heb deze ingrediënten allemaal in reepjes gesneden op ongeveer gelijke grote. Het norivel heb ik met een schaar in kleine stukjes geknipt. Als eenmaal mijn rijst is afgekoeld leg ik alle ingrediënten op de rijst en voeg ik naar smaak de sojasaus, wasabimayonaise en zwarte sesamzaadjes toe. Tijd om te smullen!!

Hoeveelheid voor 4 personen:

 • 300 gr. sushirijst
 • 300 gr. rauwe, verse zalm
 • 1 komkommer
 • 3 el. rijstazijn
 • 1 avocado
 • bakje wakame
 • 1 norivel
 • sojasaus (naar smaak)
 • wasabimayonaise (naar smaak)
 • zwarte sesamzaadjes (naar smaak)

Zelf een Sushibowl maken – Dat doe je zo! Geen gerol, geklooi en gedoe met die plakrijst. Niet fancy sushirollen maken met een onhandig bamboematje. Gewoon alle ingrediënten in één bowl en klaar is kees. De smaak van sushi maar dan een stuk makkelijker en sneller. Klinkt dit niet perfect voor iedere sushi lover? Geloof me, het is heerlijk!

Zelf een sushibowl maken – Dat doe je zo! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

14 Reacties

 1. 17 februari 2018 / 22:51

  Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens maken.

 2. 17 februari 2018 / 13:10

  Als mega sushi liefhebber klinkt dit als muziek in de oren binnenkory dus echt eens proberen.

 3. 12 februari 2018 / 09:55

  Het ziet er wel lekker uit én hartstikke gezond ook!

 4. 10 februari 2018 / 20:33

  Ik hou ervan om zelf je sushi bowl te maken. Is ook veel goedkoper dan die je kan kopen in bv. foodmarkets.

 5. 9 februari 2018 / 11:18

  Zooo ongelooflijk lekker! Ik heb het alleen nog nooit zelf gemaakt; binnenkort maar eens doen! Scheelt inderdaad behoorlijk in tijd, vergeleken met sushi.

 6. 8 februari 2018 / 14:16

  Wat ontzettend leuk om dit zelf te maken.
  Ik hou alleen zelf niet zo van vis, maar die zou ik kunnen vervangen door wat anders 😉

 7. 8 februari 2018 / 12:56

  ik heb altijd geroepen dat ik alles lust, maar sinds Sushi in de mode is, moet ik daar toch een beetje op terug komen…Dat wil zeggen : ik eet het heus wel als iemand het me aanbiedt..maar ik blijf het een overgewaardeerde hap kleffe rijst vinden

 8. 8 februari 2018 / 12:38

  Oehhh zooo lekker! Hier heb ik echt zin in!

 9. 8 februari 2018 / 12:19

  Heerlijk! Deze probeer ik sowieso uit!

 10. 8 februari 2018 / 11:59

  Oh ziet er wel lekker uit! Ik ga het ook eens uitproberen 🙂

 11. 8 februari 2018 / 11:06

  Oooh heerlijk! Ik moet alleen altijd de zalm erg klein snijden, kan niet zo tegen de structuur van zo’n hele plak haha!

 12. 8 februari 2018 / 10:27

  Oooh wat lekker zeg! Ga dit binnenkort ook maken, Yummy!

 13. Willemse
  8 februari 2018 / 09:12

  Dit is idd 10 X makkelijker dan dat gepriegel om er ’n toonbaar hapje van te maken.
  Toch vind ik dit niet echt hetzelfde aangezien je bij sushi alle smaken in 1 X proeft en hier meer los van elkaar.
  De bite en structuur , eigenlijk de hele belevenis is compleet anders, maar het ziet er beide op een andere manier zo lekker uit en ook al proeft het niet hetzelfde, zelf vind ik z’on bowl veel lekkerder.
  Het enige wat ik er wel jammer aan vind is dat er geen variatie in zit zoals dat bij die kleine rolletjes wel is.