fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

5 Tips om sporten vol te houden

Ik schrijf eigenlijk altijd artikelen voor jullie maar stiekem schrijf ik misschien deze voor mezelf, haha! Omdat ik gewoon, super eerlijk, deze tips zelf heel goed kan gebruiken. Al hoop ik natuurlijk dat jullie er ook wat aan hebben. Ik geef in dit artikel 5 tips om sporten vol te houden. Ga jij de challenge samen met mij aan?

5 Tips om sporten vol te houden

Fix een buddy

Alleen sporten is sowieso 10x saaier dan natuurlijk gezellig met een vriendin. Motiveer daarom één van je vriendinnen en maak hier jou sport-buddy van. Jezelf van de bank af slepen kan af en toe knap lastig zijn en nu kun je tenminste elkaar van de bank af slepen. Heb je al een vriendin die fanatiek sport? Vraag gewoon of je voortaan mee mag! Afhaken is dan een stuk moeilijker…

Koop een toffe outfit

Heb je ergens thuis nog wel een oude sportoutfit liggen maar is hij eigenlijk aan vervanging toe? Koop gelijk een super, leuke hippe outfit waar je je goed in voelt. Klinkt misschien gek, maar dit stimuleert echt om te gaan sporten. Als je dan toch aan het sporten bent, dan het liefst in style toch? Koop een tof setje met een goede Sport BH, trendy sportoutfit en geschikte schoenen. Dit hoeft overigens helemaal niet duur te zijn hoor! Er zijn genoeg toffe goedkope sportoutfits waarmee jij de blits kunt maken in de sportschool.

Plan de tijd goed in

Schrijf eens een aantal weken achter elkaar je wekelijkse routine op. Hoe ziet je week er doorgaans uit? Waar heb je ruimte om te sporten en waar totaal niet? Blok vervolgens de uren dat je eventueel wel kunt sporten en kijk dan bij sportscholen in de buurt welke lessen er bijvoorbeeld aangeboden worden op die dag en tijd. Zo loop je bijna nooit tegen het probleem aan dat er gewoon echt geen tijd is om te sporten. Is dat smoesje ook van de baan!

Stel een doel

Doelen stellen motiveert enorm. Nu hoeft dit niet perse te zijn dat je bijvoorbeeld 5 kilo wilt afvallen of binnen een bepaalde tijd op een streefgewicht wilt zitten. Het kan ook conditioneel zijn, zoals bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag een ronde van 10 kilometer kunnen hardlopen’. Bepaal van te voren je beginpunt en probeer tussendoor je voortgang te meten. Als je vervolgens ziet dat je al vooruitgaat, motiveert dat weer lekker om door te gaan!

Vergelijk jezelf niet

Dit is misschien wel het allermoeilijkste maar wel het allerbelangrijkste. Sporten doe je voor jezelf en daarom moet je jezelf gewoon niet vergelijken met andere. Zeker niet in het begin want je moet gewoon even lekker in komen. Kan de andere het langer volhouden of heeft de #fitgirl een prachtige squat-ass? Good for her! Lekker belangrijk, focus je op jezelf!

Ben jij goed in ‘sporten volhouden’? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 17 februari 2018 / 09:43

    Wat een leuke tips :)) De motivatie voor sporten ligt er bij mij wel (ik ga 4x per week klimmen en 2x dansen), maar de tijd om meer te sporten is er niet…

  2. 7 februari 2018 / 17:16

    Handige tips! Ik ga binnenkort beginnen met sporten, samen met mijn vriend! Eerst maar eens een goede sportoutfit & bh scoren!