fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Lentetrends 2018

Lentetrends 2018

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: nadenken over je outfits voor de lente! Vooral met de winterse kou, waar ik nu eenmaal geen fan van ben, is het fijn om te weten dat het voorjaar niet al te lang meer op zich laat wachten. Dit overgangsseizoen is een teken dat we richting de zomer gaan, en dat is nu toevallig mijn favoriete tijd van het jaar. Ik laat jullie dus graag alvast zien wat de opties zijn deze lente en wat misschien ook wel mijn nieuwe lievelingslook voor het voorjaar wordt.

The Ray-Ban Battle

Lentetrends 2018: stoer & romantisch in de mix

Stoer & stijlvol met dark denim

Zoals jullie weten, draag ik graag spijkerbroeken en overweeg ik al tijden om spijkerblouses uit te proberen. Bovendien houd ik wel van de combi vrouwelijk en stoer, en ben daarom ook erg blij dat dit voorjaar in het teken staat van donker spijkerstof, oftewel dark denim. Vanwege de donkere kleur, kun je deze trend met stijlvolle snitten elegant dragen of juist een stoerdere outfit creëren. Ook kun je al vroeg in het jaargetijde beginnen, want jeansstof is het perfecte materiaal voor een overgangsseizoen: niet té warm, maar behagelijk genoeg voor wisselvallig weer. En aangezien ik een grote fan ben van Ray-Ban, combineer ik deze look graag met een coole zonnebril, waarvoor ik online nu alvast bergen inspiratie opdoe, bijvoorbeeld bij Edel-Optics. Ik kijk al uit naar de zon!

Romantische looks en kleuren

Bij zon en lente hoort ook kleur! Het toeval wil dat dit voorjaar bloemenprints weer ontzettend hip gaan zijn, evenals romantische kleuren zoals zacht roze en lila. Daarbij komen ook sierlijke details terug, bijvoorbeeld ruches en decoratief kant, en voeren luchtige en vloeiende lijnen de boventoon. Lange laagjesrokken en tops met volant komen helemaal in, evenals transparante bovenlagen, waar ik ontzettend van houd. Romantische outfits vind ik sowieso erg leuk, maar het mag van mij ook wel iets pittigs hebben op zijn tijd. Daarom is een combinatie met de bovenstaande dark denim trend een mooie uitkomst, zoals bloemborduursel op een donker spijkerjasje of romantische kleuren gecombineerd met een donkere spijkerrok. Sowieso worden de romantische looks in het voorjaar met stoer gecombineerd, dus kan ik met een gerust hart mijn geliefde bikerlaarsjes blijven dragen – als het tenminste geen teenslipper-weer is, natuurlijk!

Inspiratie uit de zee

Een van de meest verrassende details voor het voorjaar van 2018 vind ik wel de opkomst van schelpen in de modedesigns. Steeds meer gaan ontwerpers natuurlijke elementen in hun kledinglijnen verwerken, en dit jaar zijn schelpen vooral een gewilde accessoire. Of het nu gaat om sieraden die letterlijk gemaakt zijn van zeeschelpjes of motieven en vormen die op de zee en deze weekdierhuisjes zijn geïnspireerd: de schelp wordt helemaal hip! Aan de kettingen moet ik zelf nog een beetje wennen, maar ik kan me alvast zo’n vrolijk schelpenpatroon op een blouse of top wel voorstellen. En ik houd ontzettend van de zee, dus het thema is voor mij alvast geslaagd.

Welke trends ga jij in de lente dragen?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

  1. 11 februari 2018 / 12:55

    Bloemen vind ik zelf heeel leuk, maar ik weet nog even niet wat ik van een trend met schelpen moet vinden..

  2. 11 februari 2018 / 10:02

    Super leuk om te lezen wat de trends zijn!! Ik hou van denim dus dat komt goed uit haha 🙂

  3. 10 februari 2018 / 07:30

    Ik ben dol op bloementrends, dus het komt goed uit dat die een trend zijn. Die ga ik dus zeker dragen.