fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Een poeder foundation? Jep, het bestaat nog steeds. Grappig, want nog nooit eerder probeerde ik het uit. Mijn moeder zei meteen: ‘Wow, dat gebruikte we vroeger altijd!’ Is het echt nog iets van deze tijd en dus aan te raden of niet? Vandaag lees je het in mijn review!

Max Factor Facefinity Compact in Ivory Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

De verpakkingen van Max Factor zijn altijd overwegend goud en dat is bij deze compact poeder niet anders. De verpakking heeft een ovale vorm met een gouden deksel en een zwarte onderkant. Als je de deksel optilt zie je een compacte poeder, een sponsje om deze mee aan te brengen en een grote spiegel. Op de onderkant tref je een productsticker met alle informatie. De verpakking is niet helemaal mijn smaak maar voelt wel lekker stevig aan!

Het eerste wat me eigenlijk meteen opvalt is de kleur van de poeder. Ik heb de lichtste kleur ontvangen, namelijk Ivory, en ik vind hem vrij donker. Ik hoop maar dat hij bij mijn gezicht matched…

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

De Facefinity Compact van Max Factor is verkrijgbaar in 4 kleuren, namelijk:

#002 Ivory
#003 Natural
#006 Golden
#007 Bronze

Max Factor over de Facefinity Compact
Realiseer een langhoudende, matte finish met Max Factor Facefinity Compact. Met de finish van een poeder, het langdurige resultaat van een foundation en een in laagjes opbouwbare dekking vervult de Facefinity Compact in één keer al je beauty wensen

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Swatch

De foto’s links zijn zonder flits en rechts zijn met flits. Hierdoor zie je goed dat de poeder echt volledig matte is. Op mijn hand zie je goed dat de poeder toch vrij donker is!

Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Vervolgens was het tijd om de poeder aan te brengen. De kleur had niet veel donkerder moeten zijn want dit redde ik echt maar net. Ik zal wel direct dat mijn huid een stuk egaler werd en dat de poeder mijn gezicht echt goed matteerd. Op de foto links mijn gezicht zonder producten en op de foto rechts mijn gezicht met de Max Factor Facefinity Compact in Ivory.

Tip: Breng de foundation aan met een foundationkwast en niet met de bijgeleverde spons. Met het sponsje wordt de laag die je aanbrengt namelijk veel te dik en dat zorgt ervoor dat het bijna lijkt alsof je een masker op hebt.. geen succes!

Max Factor Facefinity Compact in Ivory Max Factor Facefinity Compact in Ivory

Conclusie

Grappig om eens een keer een poederfoundation uit te proberen. Ik heb zelf een hele goede huid en daarom niet zoveel dekking nodig. Daarom vind ik voor ‘everyday’ deze foundation eigenlijk zo gek nog niet. Hij blijft goed zitten, houd mijn gezicht matte en maakt mijn huid net een beetje egaler waardoor ik er frisser uitzie. Zoek je echter wat meer dekking dan is deze Max Factor Facefinity Compact niet ideaal voor jou. Echt goed dekkend zonder een mega gepoederd gezicht te creëren is namelijk niet mogelijk. Op zich vind ik hem bij mij niet misstaan maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in de praktijk verwacht wel vaker een vloeibare foundation te gebruiken. Wellicht dat ik de Max Factor Facefinity Compact in Ivory kan gebruiken als matterende poeder over mijn vloeibare foundation heen?

Het grootste minpunt vind ik echter wel de kleur. Ivory is gewoon echt donker en matched bij mijn huid echt maar net. Dat betekent dat er heel veel meiden met een lichtere huid deze poeder niet kunnen gebruiken.

Deze Max Factor Facefinity Compact in Ivory kost € 16,99 en is te koop bij de verkooppunten van Max Factor zoals Bol.com en Kruidvat. 

Heb jij weleens een poeder foundation geprobeerd? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

13 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 17:22

  Ik gebruik op mascara na eigenlijk geen make-up. Ik vind het altijd zo’n gedoe

 2. 9 februari 2018 / 20:37

  Ik heb ook nooit zoveel nodig aan een paar druppels hema foundation genoeg voor een mooie egale huid. Of het liefst nog een bb cream

  Product ziet er wel heel mooi uit en klinkt goed. Fijne review

 3. 8 februari 2018 / 11:09

  Ik heb het wel eens geprobeerd, maar moest er meteen weer mee stoppen. Ik heb een erg droge, onrustige huid (lichte psoriasis) en elk schilfertje/velletje werd door de poeder enorm goed zichtbaar helaas ^_^

 4. 8 februari 2018 / 10:39

  Ben benieuwd. Lijkt mij een fijn product en gebruik bijna nooit een poeder foundation:)

 5. 8 februari 2018 / 10:26

  Nee, maar het lijkt me wel heel handig en makkelijker aan te brengen dan een creme of zo.

 6. 8 februari 2018 / 09:36

  ik gebruik soms ook wat poeder als ik er in de winter wat bleekjes uitzie of om de roodheid in de zomer wat te camoufleren 🙂

 7. 8 februari 2018 / 08:47

  Ja hoe zit het met mannen en foundation in general?

 8. 8 februari 2018 / 02:01

  Ik ben niet zo een fan van poeders. Ik gebruik meer liquid foundation. Ik heb last van een droge huid.

  Wel mooi geschreven.

 9. 7 februari 2018 / 20:22

  Ik heb nog nooit een foundation gebruikt. Maar ik gebruik eigenlijk sowieso niet veel make up. Het enige wat ik gebruik is mascara.

 10. Ciska
  7 februari 2018 / 20:06

  Ik vind het er op de foto’s heel natuurlijk uitzien.
  Goede review!

 11. 7 februari 2018 / 17:35

  Ik heb ‘m ook getest en vind ‘m heel fijn alleen is hij voor mij ook veel te donker! X

 12. 7 februari 2018 / 17:20

  Lijkt me een fijn product! Valt me nog mee hoe donker hij op je huid is! Op de swatch zag hij er heel donker uit, maar op je huid vind ik het nog best mooi! Lekker zomers kleurtje, haha.

 13. 7 februari 2018 / 09:11

  Lijkt me persoonlijk niet zo’n heel fijn product, ik heb zelf een droge huid en dan zorgt het woord poeder al snel dat ik denk aan velletjes en oneffen plekjes. Jammer dat ze alleen wat donkere kleuren hebben!