fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Mijn vijf favoriete WordPress Plugins

Inmiddels werk ik al bijna 3 jaar met WordPress en haar bijbehorende Plugins. Zo af en toe krijg ik vragen over handige Plugins dus het leek me leuk om in een artikel eens Mijn vijf favoriete WordPress Plugins te bespreken. Lees je mee?

Mijn vijf favoriete WordPress Plugins

Jetpack

Multitasken doe je met Jetpack! Je kunt namelijk echt mega veel met deze Plugin en waarschijnlijk maak ik niet eens van al deze opties optimaal gebruik. Hij maakt het bloggen in ieder geval in heel veel opzichten een stuk gemakkelijker. Al het verkeer op mijn blog wordt gemeten, de spam wordt gefilterd, er loopt constant een backup, mijn website wordt beschermd en het delen van artikelen via Social Media gaat een stuk makkelijker. Wat wil je nog meer?

Yoast SEO

Als afgestudeerde communicatiestudent, dus eigenlijk ‘communicatieprofessional’, weet ik als geen ander hoe belangrijk SEO is. Nu heb ik er zelf verstand van en weet ik de meeste trucjes wel toe te passen. Toch is de WordPress Plugin Yoast SEO wel heel erg handig en ik gebruik hem dan ook bij ieder artikel. De Plugin zorgt er namelijk voor dat je per artikel of pagina de instellingen kunt bepalen wat betreft de SEO. Daarnaast krijg je ook nog tips en tricks en dat maakt deze Plugin heel gebruiksvriendelijk!

WordPress Editorial Calendar

Als je deze Plugin nog niet kent dan raad ik je aan om deze direct te installeren! Deze Plugin zorgt namelijk voor een blokjeskalender waarin je jouw artikel ontzettend overzichtelijk ziet. Je kunt hierdoor goed vooruit plannen en de artikelen binnen één muisklik verslepen naar een andere datum. Ideaal!

Wordfence

WordPress wordt standaard niet heel goed beschermd. Belangrijk is dus om een plugin te installeren om je site te beschermen tegen aanvallen. Ik doe dit met Wordfence en ik ben zelf erg tevreden over deze plugin. Hij doet gewoon zijn werk! Tip: zet wel de notificaties uit want daar wordt je wel een tikkeltje gek van.

Share a Draft

Ik werk veel samen met bedrijven die het fijn vinden om voor de publicatie een preview van het artikel te zien. Share A Draft is hiervoor echt de perfecte plugin! Voordat ik deze plugin had maakte ik van het artikel een pdfbestand en dit stuurde ik door naar het bedrijf. Niet heel handig! Share a Draft maakt een linkje van het artikel die je kunt door sturen naar het bedrijf en zij krijgen dan de preview te zien hoe hij daadwerkelijk gepubliceerd wordt op je blog. Lastig uit te leggen, maar mocht je veel samenwerken met bedrijven dan is deze plugin echt een musthave!

Dit zijn Mijn vijf favoriete WordPress Plugins. Het zijn alle vijf plugins waar je daadwerkelijk direct baat van hebt en alles behalve ‘onzinnige’ plugins. Mijn tip is dan ook om gewoon een aantal goede plugins te installeren in plaats van een ‘shitload’ aan plugins. Hoe meer je er installeert, hoe trager je website wordt!

IMG_2672[1]
Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 26 januari 2018 / 14:18

  Mijn favoriet is toch wel de gratis Yoast plugin waarmee je seo kunt optimaliseren.

 2. 24 januari 2018 / 17:25

  Jetpack en Yoast SEO gebruik ik ook. De editorial calendar en Wordfence kende ik nog niet. Ik maak ook gebruik van een preview-functie, maar het heet anders. En dat is helemaal waar wat je zegt over het gebruik van te veel plugins!

 3. 23 januari 2018 / 14:14

  De meeste ken ik wel. Alleen share a draft niet! Die ga ik zeker gebruiken bij bedrijven 🙂

 4. 18 januari 2018 / 16:37

  Erg handig! Ik ga ze zeker onthouden 🙂