fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Goed voorbereid het nieuwe jaar in

Jawel, het einde van 2017 nadert. Dat klinkt vrij dramatisch maar dat is het helemaal niet. December is een feestmaand dus we sluiten het lekker feestelijk af en gaan goed voorbereid het nieuwe jaar in. In december is het namelijk ook tijd voor wat serieuzere dingen en tijd om een aantal zaken eens goed te vergelijken en op een rijtje te zetten. Om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan geef ik je graag wat tips mee!

Goed voorbereid het nieuwe jaar in

Het einde van het jaar, de reclames vliegen je weer om de oren. Het sleutelwoord hiervoor is ‘Overstappen’. Nu zijn wat betreft dit sleutelwoord eigenlijk twee typen mensen te onderscheiden. De een stapt nooit over en laat het bij het oude vertrouwde en de ander staat wel open voor een overstap. De motivatie daarvoor is eigenlijk het aanbod van de tegenpartij. Scheelt het een leuk bedrag op jaarbasis? Dan zijn we sneller bereid om over te stappen. Niet gek natuurlijk, we blijven Hollanders en betalen liever te weinig dan te veel.

Terecht, en ik ga daar graag in mee. December gebruik ik dan ook om alles even goed op een rijtje te zetten. Wij wonen nu net een half jaar samen en dat ging eigenlijk op zich gepland maar toch sneller dan verwacht. Je moet dan zo veel regelen dat sommige standaard zaken je aandacht ietsjes minder krijgen. Ik heb het dan over bijvoorbeeld mijn zorgverzekering en energiemaatschappij.

Kleine beetjes helpen

Om te beginnen bij mijn zorgverzekering. Ik heb deze vrij snel afgesloten met de gedachte: ‘Ach, dat zal ongeveer wel allemaal hetzelfde zijn’. Geen beste gedachte en het is dan ook tijd om daar iets aan te gaan doen. Ik ga mijn eigen zorgverzekering, die op dit moment loopt bij Interpolis, eens goed vergelijken met de andere aanbieders. Heb ik die aanvullende zorgverzekering wel echt nodig? Ben ik niet over verzekerd? Is het ergens anders een stuk goedkoper terwijl de polis ongeveer hetzelfde is? Kleine beetjes helpen! Hetzelfde geldt uiteraard voor bijvoorbeeld je autoverzekering. Kijk het eens goed na!

Wat denk je van de energie? In mei, toen wij op het punt stonden om te gaan samenwonen, hebben wij lukraak dezelfde energiemaatschappij gekozen als onze ouders. Zal wel goed zijn toch? Echt duidelijk is het dan nog niet wat je verbruikt omdat deze energiebedrijven klakkeloos overnemen wat het gezin dat daarvoor in ons huis woonde verbruikte. Inmiddels is het duidelijk wat wij gemiddeld zelf verbruiken per maand en kan het energie vergelijken echt beginnen. Vergeet overigens ook je telefoon/internet aanbieder. Valt daar nog wat te winnen?

Geld uitgeven kan geld besparen

Wellicht klinkt dit gek, maar het is echt zo. Soms kan het namelijk zo zijn dat je aan het einde van het jaar veel vermogen hebt (alleen of samen met je partner) dat je óf meer inkomensbelasting moet betalen of net buiten de toeslagen valt. Zonde! Als je dus een grote uitgave van plan bent om te maken begin 2018 dan kan het verstandig zijn om dit nog te doen in 2017. Juist omdat je je vermogen dan naar beneden brengt en dat kan net gunstig uitkomen! Let op: deze uitgaven moeten wel in Box 3 vallen dus dat zijn bijvoorbeeld uitgaves aan bijvoorbeeld een nieuwe auto of een heerlijke vakantie. Om terug te komen op de zorgverzekering, je kunt ook je premie eind 2017 in één keer voldoen voor 2018. Deze uitgaven brengt je vermogen ook naar beneden en zorgt er misschien zelfs wel voor dat je korting krijgt van je verzekeraar. Zeker het navragen waard!

Dit zijn echter maar een paar eindejaarstips die ik hier opsom. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw, December is een grote feestmaand met veel vrije dagen. Neem op 1 vrije dag (eventueel met je partner) al dit soort zaken eens door en wellicht bespaar je hiermee een hele hoop en ga je verstandig en goed voorbereid het nieuwe jaar in!

Heb jij hier weleens echt goed de tijd voor genomen?

IMG_2672[1]Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

 1. 9 december 2017 / 17:04

  Ik moet hier inderdaad echt eens goed voor gaan zitten; ik laat het eik altijd maar zoals het is.. best wel slecht! Thanks!

 2. VWillemse
  7 december 2017 / 12:50

  Je hebt helemaal gelijk hoor, je betaald al snel teveel.
  Vaak is het gewoon luiïgheid, tenminste bij ons wel.
  Terwijl het aardig wat kan schelen als je het regelmatig even naloopt.