fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Expeditie Samenwonen Deel 10

Expeditie Samenwonen Deel 10
In Expeditie Samenwonen Deel 9 liet ik weten dat ik in mijn laatste deel, dit deel dus, nog een super leuk nieuwtje heb. Uiteraard bewaarde ik dit nieuwtje voor voor het laatste deel! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Lees nu gezellig verder!

Expeditie Samenwonen Deel 10

Nee, ik ben niet zwanger en nee wij gaan niet trouwen. Nadat Expeditie Samenwonen Deel 9 online stond kreeg ik gelijk een appje: ‘Cliffhanger op je blog!!!! Trouwen? Zwanger?’ (Haha sorry Kaar, ik weet dat je dit leest!) Zo spannend is het allemaal niet, maar het is ook geen anti-climax, want we wonen sinds kort al niet meer met z’n tweetjes!

Expeditie Samenwonen Deel 10
Dit is Sjakie, onze super lieve kleine kat! Mijn vriend en ik zijn van huis uit altijd gewend aan dieren. Samenwonen is leuk maar voor ons was een huis zonder diertje dat je op staat te wachten als je thuis komt toch wel een beetje kaal en leeg. Hoewel we ook een puppy willen vonden we het eerst handig om te beginnen met een kat. Nu wilde we er eigenlijk geen kopen bij een fokker. Nee, we wilde gewoon een leuk klein katje dat was geboren bij de boer en wel een gezellig huisje kon gebruiken.

Tijdens de housewarming vertelde we dit tegen de zus van mijn vriend en deze heeft haar paard staan bij een boer in ons dorpje. Guess what? Mega toevallig was daar net een kitten komen aanlopen! Die boer heeft al een stuk of 6 katten en een kitten was daar best welkom maar hij vond het ook prima als wij hem een leuk huisje konden geven. Zo gezegd, zo gedaan! Op zondag gingen we officieel samenwonen en dinsdagavond konden we Sjakie al ophalen. Omdat hij bij de boer was komen aanlopen weten we niet precies hoe oud hij is maar we schatten dat hij zo rond de 5 à 6 maanden oud is.

In het begin was hij mega bang. Hij kroop onder de bank in een hoekje en kwam er alles behalve zelf onderuit. Het was echt een klein beetje zielig maar hij was gewoon niet gewend aan mensen. Beetje bij beetje probeerde we hem op te pakken en steeds een beetje meer op zijn gemak te laten voelen. Twee dagen lang at en dronk hij niet maar op dag drie werd hij wat relaxter en pakte eindelijk wat brokjes en wat slokjes drinken.


Inmiddels is het echt de meest lieve en speelse kat ooit! Hij is totaal gewend en helemaal op zijn gemakje. Als wij thuiskomen zit hij netjes op de mat te wachten om ons te verwelkomen en om geaaid te worden. Hij speelt volop en gaat in huis als een echte tijger op ontdekking uit! Wat is het toch gezellig om een dier in huis te hebben!

We hebben hem nu zo’n vier weekjes in huis en willen hem rond zes weken buiten laten wennen. Wellicht eerst met een tuigje en een lijntje en dan vervolgens mag hij zelfstandig lekker buiten de boel gaan verkennen. We hebben een fijne tuin en wonen vrij waardoor het een prima omgeving voor een kat is!

Dat was Expeditie Samenwonen Deel 10. Oftewel, mijn serie Expeditie Samenwonen met in totaal 10 delen zit erop! Hoe tof is dat? Ik ga binnenkort weer eens alle delen lezen, lijkt me heerlijk om zelf even terug te blikken op de afgelopen 5 à 6 maanden! Nogmaals bedankt, want mijn serie is echt vanaf deel 1 mega goed ontvangen, massaal gelezen en ik heb super veel lieve reacties mogen ontvangen! Thanks x

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bron Uitgelichte Afbeelding:
https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html
https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894

 

Delen:

4 Reacties

 1. 31 mei 2017 / 15:28

  Ahh, zo lief! En wat een schattige naam. Goed dat hij zich al thuis voelt bij jullie.

 2. 30 mei 2017 / 11:42

  Ahh Sjakie is zo’n mooie kat!! Gefeliciteerd!

 3. 25 mei 2017 / 10:09

  Ahhh wat leuk, fijn dat hij al een beetje gewend is.

 4. 25 mei 2017 / 08:21

  Aaah wat leuk! Veel plezier met z’n drie├źn!