fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Rondreis door Thailand Deel 4

Rondreis door Thailand Deel 4
Je hebt inmiddels al meer dan de helft van mijn Rondreis door Thailand kunnen lezen. In Deel 1 waren we voornamelijk in Bangkok, Deel 2 in Kachanaburi en Ayutthaya en Deel 3 in Chiang Mai. In dit deel, dus deel 4, gaan we vliegen en weer compleet naar het zuiden. Waar gaan we precies heen en wat gaan we daar precies doen? Je leest het nu!

Rondreis door Thailand Deel 4 Rondreis door Thailand Deel 4

Dag 10

Wakker worden in Chiang Mai, een klein beetje brakkies. Na een avondje met veel biertjes, een Lady Boy Cabaret Show en een Thaise Rockband sloten we Dag 9 echt super leuk af. Dag 10 begon wel al super vroeg, tijd voor een zeer actieve excursie die we hadden geboekt. ’s Ochtends werden we, na het ontbijt, opgehaald met de taxi en gedropt op het platteland zo’n uurtje noordelijk van Chiang Mai. Hier stapte we op mountainbikes en fietste we, samen met een local, langs de ‘boerderijen’. Dit waren voornamelijk rijstvelden. De dorpjes eromheen waren ontzettend klein en primitief en iedereen zwaaide super schattig naar ons op de fiets. De local kon heel veel vertellen over the way of life en onderweg liet hij ons ontzettend veel zien en proeven.

Rondreis door Thailand Deel 4

Rondreis door Thailand Deel 4

Si Lanna National Park

In de middag bezoeken we Si Lanna National Park. Vanaf de wal zijn we dwars door dit nationale park gekayakt. Na een kilometer of 5 kwamen we aan bij drijvende huisjes op het meer waar we genoten van een heerlijke Thaise Lunch. Dit was echt by far de beste Thaise Lunch ooit. We kregen ‘wat de pot schaft’, dus we lieten ons verrassen. Tom Ka Kai Soep, yasmin rice, Pad Thai, Fried Rice, vers fruit, ja dat was echt genieten. Alles smaakte zo ongelofelijk lekker en vers, heerlijk! Tsja.. en met zo’n uitzicht is het natuurlijk al helemaal niet erg!

Rondreis door Thailand Deel 4

Vanuit onze lunchplek besloten we met de longtailboat terug te gaan. Na 5 kilometer kajakken vonden we het wel genoeg en de weergoden besloten een enorme stortbui los te laten. Gelukkig duurde dit maar echt een kwartiertje (net toen wij nog droog zaten) en was het daarna weer direct zonnig!

Rondreis door Thailand Deel 4

Sunday Night Market

Eenmaal terug in Chiang Mai bezochten we de Sunday Night Market en aten we in het Hard Rock Café. Bovenin het restaurant kozen we een super leuk tafeltje uit aan de straatkant waardoor we over de hele markt konden kijken. We aten alles behalve typisch Thais, namelijk spareribs en smoked pull pork. Een mega Oreo Cheesecake als toetje kon niet ontbreken.

Rondreis door Thailand Deel 4

Na ons diner liepen we nog een stukje over de Sunday Night Market en vervolgens namen we, geheel in stijl, een tuk tuk terug naar het hotel!

Rondreis door Thailand Deel 4

Dag 11

Let’s Fly, Let’s Fly away!! Tijd om de backpacks in te pakken en uit te checken. Met de taxi vertrokken we naar Chiang Mai Airport, in het midden van het centrum. Een heel klein vliegveldje waarvandaan wij vertrokken naar het zuiden, oftewel Koh Samui, midden in The Golf of Thailand! Dat dit eiland een paradijsje is werd al snel duidelijk in de lucht… wauw!

Rondreis door Thailand Deel 4

Even lekker heerlijk genieten en vakantie vieren! Vorig jaar, tijdens onze roadtrip door West Amerika, bestonden onze laatste dagen ook uit zon, zee, strand. Iets wat na een pittige rondreis toch echt wel is aan te raden. Je hebt al zoveel gedaan en zoveel gezien, op een gegeven moment is het ook wel gewoon lekker om even niets te hoeven. Op Koh Samui boekte we een prachtig resort, aan het strand met twee zwembaden. Echt prachtig en we hebben dan ook de rest van de dag niets meer gedaan. ’s Avonds genoten we van een Romantic dinner for two! Te schattig, mijn vriend reserveerde een drie gangen diner in een super romantisch tentje op het strand. Met de voeten in het zand en overal kaarsjes.. Do I need to say more? 

Rondreis door Thailand Deel 4 Rondreis door Thailand Deel 4 Rondreis door Thailand Deel 4

Dag 12

Als je op internet zoekt naar mooie stranden op Koh Samui dan komen er veel hits naar boven. Op dag 12 besloten we een bezoekje te brengen aan Crystal Beach. Direct bij aankomst was dit eigenlijk al de beste keuze ooit. Wauw, ik kan niet beschrijven hoe ongelofelijk mooi dit strand is. Het is er super rustig, heel weinig toeristen en je kunt er snorkelen. Verder is het strand echt enorm wit en het water zo helder. De grote rotsen doen je echt denken aan Expeditie Robinson. De foto’s zeggen genoeg denk ik zo… 

Rondreis door Thailand Deel 4

We zijn heel lang op het strand gebleven en s’avonds in het hotel waren we lekker sloom van het dagje strand. Douchen en roomservice, gewoon omdat het kan!

Rondreis door Thailand

Dag 10, 11 en 12 van deze reis, weer om twee verschillende plekken. Dag 10 nog genoten in Chiang Mai en op dag 11 vlogen we naar het zuiden, het prachtige bountyeiland Koh Samui. Tijd om te genieten van de zon en het strand. Even lekker helemaal niks! Een romantisch diner op het strand en het prachtige Crystal Bay. Echt fantastisch!! In deel 5 zijn we nog eventjes op Koh Samui maar vertrekken we met de ferry ook naar een ander eiland. Zeker de moeite waard dus sla deel 5 niet over!

Aanstaande dinsdag (17-10) komt mijn vierde deel van mijn Rondreis door Thailand online. Als je benieuwd bent naar het vervolg, houd dan dus dinsdag zeker mijn blog in de gaten. De aankomende weken zal ik iedere dinsdag en donderdag een deel van mijn reis online zetten. 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / 11:40

  De rijstvelden zijn echt prachtig in het Noorden! Ik heb er ook mijn ogen uitgekeken. Je midden in zo’n veld bevinden is echt een droom die uitkomt, zo mooi! Super tof dat jullie er lekker doorheen gefietst hebben. Lijkt mij een hele bijzondere ervaring. En wat is Koh Samui toch mooi. Zelf heb ik een bezoek nog niet aangedurfd omdat ik een beetje bang was voor de stroom aan toeristen die hier graag komen. Zeker in januari en februari. De stranden zien er echt prachtig uit! Liefde <3

 2. 12 oktober 2017 / 22:11

  Wat leuk om te zien dat jullie zo actief zijn op vakantie 🙂 Tom kai kai soep is overigens echt het beste eten ever. Ik heb het helaas nog nooit in Thailand zelf mogen proeven, maar die staat zeker nog op de bucketlist.

 3. 12 oktober 2017 / 08:04

  Ik kijk uit naar deel 5!

 4. 12 oktober 2017 / 07:37

  Ontzettend leuk om al je belevenissen te zien en te lezen ! Heel tof.