fbpx
109   124
46   183
42   95
12   191
65   389

Rondreis door Thailand Deel 2


Afgelopen dinsdag kwam Deel 1 van mijn Rondreis door Thailand online! Ik vind het echt super leuk om dit soort verslagen weer te kunnen delen op mijn blog. Heerlijk om alle foto’s door te spitten en alle belevingen op te kunnen schrijven. Het is een klein beetje alsof ik de vakantie weer opnieuw beleef en geloof me, dat is echt genieten. Vandaag is het tijd voor mijn Rondreis door Thailand Deel 2.

Dag 4

Rise and Shine! Tijd om onze Rondreis door Thailand voort te zetten en Bangkok te verlaten. Klein weetje, Bangkok heet officieel niet eens Bangkok. Sterker nog, deze stad heeft de langste naam ter wereld en staat daarmee in het Guiness Book of Records. De officiële naam is Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam PrasitJa, niet normaal hè? Grappig is wel dat iedereen in Thailand deze naam helemaal kent omdat zij er op school een liedje van hebben gemaakt. Alle Thaise spreken overigens ook niet over Bangkok maar kortweg over ‘Krung Thep’.

Ampoe Damnoen Saduak

Na ons heerlijke ontbijtje (jawel, met rijst) was het tijd om naar Amphoe Damnoen Saduak te gaan. Een stad die bekend staat om haar Floating Market. Op een pier net buiten het stadje stapte wij op een longtail boat. Door de locals worden deze bootjes ook wel ‘James Bond Boat’ genoemd. Via de meest smalle waterwegjes (in Nederland noemen wij dit letterlijk sloten) vaarde wij vol gas naar de floating market. Tijdens deze boottocht keken wij echt onze ogen uit. We vaarden namelijk langs allemaal huisjes waar locals woonde en dat was een hele beleving. De markt zelf overigens ook. Op het water varen allemaal Thaise mensen met ander eten. De een heeft Mango en Sticky Rice aan boord, de andere ‘Coconut Icecream’ en en er zijn zelfs vrouwen op die kleine bootjes hele maaltijden aan het bereiden. Ontzettend leuk om te zien en bij wat tentjes hebben we zelf ook wat van het eten geproefd.


Na onze ervaring op de Floating Markt zette we onze reis voort naar Kanchanaburi, back to history. De provincie die bekend staat door de Bridge over the River Kwai. Tijdens de aanleg van de Birma Spoorlijn, ook wel Dodenspoorlijn genoemd, zijn er zo’n 100.000 mensen gestorven. Dit waren allemaal burgers en dwangarbeiders die in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van Japan deze spoorlijn tussen Birma en Thailand aanlegde. Onder deze dwangarbeiders zaten veel Nederlanders en als eerste hebben wij in Kachanaburi een erebegraafplaats bezocht. Dit was echt bizar. Daar loop je dan, midden in Thailand, ineens op een begraafplaats met zoveel Nederlandse namen. Zelfs de borden rondom de begraafplaats met uitleg over wat er was gebeurd waren volledig in het Nederlands. Een kippenvelmoment.. Heel indrukwekkend!

Hellfire Pass

Na ons bezoek aan deze begraafplaats reden we door naar Hellfire Pass. Onderweg kwamen we langs een mooie waterval waar we even stopte om rond te kijken. Eenmaal aangekomen bij de Hellfire Pass bezochten wij eerst het museum. Hier werd al snel duidelijk gemaakt dat de Hellfire Pass niet voor niets begint met het woord ‘hell’. Ik zal je een geschiedenisles besparen maar kort gezegd kwam het erop neer dat dit stuk het zwaarste stuk was van de hele Dodenspoorlijn. Om de spoorlijn te voltooien moest er namelijk dwars door een bergketen worden gehakt. Dit gebeurde met de hand en de POW’s (Prisoners of War) maakte dagen van 18 uur en werkte door tot diep in de nacht. Na alle informatie uit het museum kun je afdalen en daadwerkelijk over de oude spoorlijn en door de Hellfire Pass lopen. Wederom mega indrukwekkend! Ongelofelijk dat deze kloof, dwars door een berg, is uitgehakt met de hand.. Bizar! Een mustsee tijdens een Rondreis door Thailand.


Na de Hellfire Pass gingen we naar een pier iets verderop en daar stapte we weer op een supersnelle Longtailboat. Tijd om naar de Jungle te gaan! De tocht met de boot was echt fantastisch. Aan beide kanten zie je alleen maar natuur en jungle, echt prachtig. Na een half uurtje racen kwamen we aan bij ons verblijf voor die nacht, de Jungle Rafts. Hutjes van vooral bamboe die op de River Kwai zijn gemaakt. Ieder hutje bevat een bed, een douche, een wasbakje en een wc. Het terrasje heeft een schattig tafeltje en een hangmat met hangmatstandaard. Verder is er geen elektriciteit.

Jungle Rafts

We waren ongeveer een uurtje aan het chillen op ons terrasje toen het ongelofelijk begon te regenen. Onze eerste keiharde stortbui met zware onweer. Het regende zo ongelofelijk hard dat het wel een stortdouche leek. Ach, laten we er lol mee trappen dachten wij. Het was namelijk alsnog 30 graden en we hadden beide onze zwemkleding aan. Op ons terrasje pakte we shampoo en doucheschuim en zijn we gaan douchen in de regen. Hilarisch!

S’avonds is het eten wat de pot schaft en gaan er overal olielampen aan. Echt geweldig! Het is super snel donker en op dat moment wordt de Jungle wakker. Een oorverdovend geluid, echt alsof je midden in een discotheek ligt maar dan nog erger.  Tijd om te slapen??

Dag 5

Dag 5, eindelijk! Pff.. de nacht duurde zo ongelofelijk lang. Het overnachten in de Jungle Rafts was een enorme beleving en ik had het absoluut niet willen missen. Dat ik die nacht goed heb geslapen kun je absoluut niet stellen.. Gelukkig maakte de ochtend alles goed. Het werd al vroeg licht en aangezien we toch wakker waren besloten we buiten in de hangmat te genieten van de zonsopgang. En toen.. jawel, stond er een olifant aan ons hutje! In de Jungle Rafts hadden ze schillen van watermeloen en ananas en dat mochten wij voeren aan ‘Ollie’. Geweldig!!

Erawan National Park

Na het ontbijt was het tijd om met de boot de Jungle Rafts weer te verlaten. Tijd om koers te zetten naar Erawan National Park. Dit park staat betekend om de gigantische waterval die bestaat uit 7 terrassen. Uiteraard hebben wij ze alle 7 beklommen (ja, dit was echt een hele klim!!) en ondertussen veel genoten van dit prachtige natuurpark. Het beklimmen van deze terrassen is overigens echt de moeite waard. Op ieder punt is de waterval weer zo anders en de uitzichten verschillen echt enorm van elkaar. Het water van de waterval is overal zo helder en er zitten mega veel vissen. De rest van de natuur is gewoon echt een jungle waar je doorheen loopt. Onderweg zijn we apen, varanen en zelfs een varken tegen gekomen!


Aan het einde van de middag vertrokken we weer bij Erawan en was het tijd om naar ons hotel te gaan. Een heerlijk hotel met gigantisch zwembad in een prachtige omgeving aan een rivier. Hier zijn we lekker gelijk het zwembad ingedoken en s’avonds hebben we in het hotel gegeten en zijn we lekker op tijd naar bed gegaan!

Dag 6

In de ochtend deden we, voor de verandering, even lekker rustig aan. De eerste keer tijdens onze Rondreis door Thailand dat we een besloten een klein beetje uit te slapen. Genieten van een ontbijtje en vervolgens even lekker in het zwembad gedobberd. In het begin van de middag zijn we naar de Bridge over the River Kwai gereden. De welbekende brug die absoluut het bezoeken waard is. Het spoor wordt nog gebruikt maar ik geloof alleen in de ochtend en laat op de middag. In de tussentijd kun je rustig over het spoor en dus over de brug lopen. Indrukwekkend om daar te staan, op de brug die zo bekend is van vele films!

Ayutthaya

Na ons bezoek aan de Bridge over the River Kwai reden we naar Ayutthaya. Dit is de oude hoofdstad die in 1967 verwoest is door het Birmese leger. Sinds 1991 staat deze stad op de werelderfgoed lijst. De eerste ‘verwoeste’ tempel die wij bezochten was de Wat Chai Watthanaram. Deze wordt beschouwd als het mooiste tempelcomplex dat Ayutthaya heeft gekend. Deze tempel was ooit helemaal bekleed met goud en allerlei versiersels en muurschilderingen. Dat is na de verwoesting door het Birmese leger helaas allemaal verdwenen. Alle boeddha’s zijn onthoofd  en alleen de stenen overblijfselen zijn te zien. Heel apart!


Tijd om naar Wat Phra Mahathat te gaan. Deze tempel staat bekend om het Boeddhahoofd dat wordt vastgehouden door de wortels van een bodhiboom. Er gaan verschillende theorieën de ronde over hoe het boeddhahoofd zo in die wortels terecht is gekomen. Een mooi plaatje is het wel! Als laatste bezochten we de Wat Lokaya Sutha, de gigantische liggende boeddha. Deze boeddha is zo’n 37 meter lang en 8 meter hoog en absoluut het bezoek waard!

Chiang Mai

Ayutthaya is een bijzondere bestemming en absoluut een aanrader! Toch was het tijd om deze stad te verlaten. Op het treinstation aten we nog even heerlijk wat en stapte we op de nachttrein naar Chiang Mai. Deze trein doet er zo’n 12 uur over om helemaal in het noorden van Thailand te komen. Een leuke manier van reizen! De trein bestaat over de hele lengte over stapelbedden en tegelijkertijd raast het Thaise landschap aan je voorbij. Je krijgt er bijna een beetje een campinggevoel bij..

Rondreis door Thailand

Dag 4, 5 en 6 van deze reis waren afwisselend en indrukwekkend. In een korte tijd veel plaatsen bezocht en veel geleerd van het land. In Nederland zien we de Tweede Wereldoorlog vooral vanuit Nederlands en Europees perspectief. Ik vind het heel erg mooi dat wij nu ook de kant hebben kunnen zien door Thailand. Geloof me, op die plek staan en het verhaal horen komt 10x zo hard binnen dan het lezen van een geschiedenisboek in Nederland. Daarnaast waren uiteraard de Floating Market, de Jungle Rafts, Erawan Watervallen en Ayutthaya ook onvergetelijk. Top dagen met echte mustsees tijdens een rondreis door Thailand.

Aanstaande dinsdag (10-10) komt mijn derde deel van mijn Rondreis door Thailand online. Als je benieuwd bent naar het vervolg, houd dan dus dinsdag zeker mijn blog in de gaten. De aankomende weken zal ik iedere dinsdag en donderdag een deel van mijn reis online zetten. 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

5 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / 11:33

  Oh wauw wat is Ayutthaya toch mooi, deze stad staat zeker nog op mijn lijstje om te bezoeken! En jullie tijd in de jungle lijkt mij ook onvergetelijk, wat is het daar toch mooi! <3

 2. 9 oktober 2017 / 08:39

  Wauw wat prachtig zeg, dat jullie dit hebben gedaan! Wat een wereld van verschil met Nederland zeg. En echt hilarisch inderdaad dat jullie gingen douchen in de regen; een bucketlist dingetje haha!

 3. 5 oktober 2017 / 10:43

  Wat een ontzettend gave reis heb je gemaakt! Dit moet ik ook zeker nog eens doen!

 4. 5 oktober 2017 / 09:49

  Wat een drukke reis! Lijkt me ongelooflijk om mee te maken. Die Jungle Rafts zijn zo bijzonder. Moet prachtig zijn om opeens een wilde olifant van zo dichtbij te zien. En die tempels! ♥