fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Rondreis door Thailand Deel 3

Rondreis door Thailand
Wow, na dit deel zitten we alweer op de helft. Deel 1 en Deel 2 staan inmiddels al online en dus is het nu tijd voor onze Rondreis door Thailand Deel 3. Op naar een avontuur in Chiang Mai. In deel 2 eindigde ik namelijk met onze treinreis van Ayutthaya naar Chiang Mai. Op dag 7 komen we aan in deze noordelijke stad. Lees je mee?

Rondreis door Thailand

Dag 7

Rise and Shine! Na een lange maar zeker ook leuke en comfortabele treinreis komen we aan in Chiang Mai, een grote stad die vooral bekend staat om heel veel activiteiten! Op het treinstation van Chiang Mai stond er al een taxichauffeur op ons te wachten, tijd om gelijk naar ons hotel te gaan. Hier konden we gelukkig al meteen inchecken, super chill! Omdat we in de trein zelf geen ontbijt op hadden besloten we dat maar als eerste te gaan doen. Tegenover ons hotel zat een heel leuk tentje en hier genoten we van een uitgebreid ontbijt inclusief heerlijke koffie en verse smoothies!

Rondreis door Thailand

Wat Phra Doi Suthep

In de middag besloten we als eerste naar Wat Phra That Doi Suthep te gaan. Het is super toeristisch natuurlijk maar toch wilde we het graag gezien hebben. Op zo’n 15 kilometer vanaf Chiang Mai ga je met de auto via een prachtige maar giga kronkelweg helemaal omhoog de berg op. Na het klimmen van 306 treden ben je eindelijk bij de tempel. Eenmaal aangekomen heb je een prachtig uitzicht over heel Chiang Mai, super tof! De tempel zelf is ook heel erg indrukwekkend en alle versieringen zijn weer totaal anders dan de tempels in bijvoorbeeld Bangkok. Wij hebben ons laten vertellen dat er in Chiang Mai veel Chinese invloeden zijn en die zijn bijvoorbeeld terug te zien in de draken! Erg gaaf.

Na ons bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep hebben we niet zo gek veel meer gedaan. We zijn lekker gaan zwemmen bij ons hotel en hebben s’avonds uitgebreid zitten dineren.

Rondreis door Thailand Rondreis door Thailand

Dag 8

Tot nu toe hebben mijn vriend en ik op bijna iedere reis wel een zipline tour gedaan. Het is iets wat we zo leuk vinden om te doen en uiteraard kon een zipline tour door de jungle tijdens onze Rondreis door Thailand absoluut niet ontbreken. Wij kozen voor de Eagle Track Gold en het was gewoon echt geweldig. Je gaat inderdaad dwars door de jungle heen en op ieder platform heb je zo’n ongelofelijk gaaf uitzicht. De zipline tour duurt ongeveer 2,5 uur en je komt onderweg meer dan 30 ziplines tegen. De ene weer langer en spectaculairder dan de ander. In ieder geval is het een hele beleving en een absolute aanrader! Wij vonden dit zelf een van de mooiste ziplines die wij ooit hebben gedaan.

Rondreis door Thailand

Chiang Mai Boxing Stadium

Na de Eagle Track zijn we weer lekker uiteten geweest en s’avonds was het tijd voor een echte thaibox wedstrijd. Mijn vriend bokst in Nederland en natuurlijk wilde hij heel erg graag naar een Thaibox wedstrijd. We bezochten het Chiang Mai Boxing Stadium, een heel groot en professioneel stadium met echte wedstrijden. Dit duurde van ongeveer half 9 tot 12 uur s’avonds maar het was echt heel tof om mee te maken. Ze vroegen ons zelfs op het podium om op de foto te gaan met de boxers uit één wedstrijd. In totaal werden er 7 wedstrijden gespeeld, van jong tot oud en zowel jongens als meisjes! In Thailand is het normaal om per wedstrijd een x bedrag aan Baht te wedden en ook daar deden wij gezellig aan mee. De ene keer kozen we voor de boxer in het rood en de andere keer voor de boxer in het blauw. De ene keer wonnen we en de andere keer niet, maar ach, het was leuk om mee te doen aan deze traditie.

Rondreis door Thailand

Dag 9

Wooooohooo!!! Eindelijk!! De dag is aangebroken om naar het Elephant Nature Park te gaan. Iets wat absoluut mijn wens was in Thailand. In Nederland heb ik heel erg veel research gedaan. In Thailand wilde ik namelijk heel graag naar olifanten maar ik zag ook zoveel dierenleed en toerisme voorbij komen op o.a. Facebook. Ik wilde er zeker van zijn dat we naar een goed park gingen en ons geld uit gaven aan een goed doel in plaats van mishandeling stimuleren. Op zoek dus naar een park waar de olifanten goed werden verzorgd en niet gebruikt werden voor toerisme!

Rondreis door Thailand

Elephant Nature Park

De keuze viel op het Elephant Nature Park en dat bleek al snel de beste keuze ooit. Na een rit van een klein uurtje kwamen we aan in het Elephant Nature Park. In de taxi die ons bracht kregen we een film te zien over het werk in het Elephant Nature Park. In de basis komt het er op neer dat dit park, met de hulp van een paar honderd vrijwilligers, mishandelde olifanten een paradijs geeft. De olifanten komen uit verschillende verschrikkelijke omstandigheden. Ze worden gebruikt om dag in dag keihard te werken in de jungle of voor de toerisme. Het Elephant Nature Park heeft inmiddels heel veel olifanten in Thailand in kaart gebracht en proberen deze constant te monitoren. De olifanten die er het slechts aan toe zijn redden zij als eerste. Inmiddels leven er al meer dan 80 olifanten in het park en is het een bezoek meer dan 100% waard. Kom je tijdens je Rondreis door Thailand in Chiang Mai, sla dit niet over!

Rondreis door Thailand

Het redden van olifanten

Het park is opengesteld voor toeristen juist om extra geld te kunnen verdienen. Je moet je voorstellen dat een olifant voor degene die hem mishandeld geld oplevert. In de jungle wordt een olifant gewoon gebruikt als machine en in de toerisme uiteraard om ook geld mee te verdienen. Ze mishandelen deze olifanten maar doen ze uiteraard niet zomaar weg. Het Elephant Nature Park betaald heel veel geld voor deze olifanten. Zo veel dat de eigenaar uiteindelijk besluit om de olifant mee te geven. Wij hebben ons laten vertellen dat een gemiddelde olifant 100.000 Baht kost en omgerekend is dat zo’n € 25.000,- Je kunt je dus wel voorstellen dat er veel geld nodig is om dit goede werk te kunnen doen!

Rondreis door Thailand

In het park mogen we als eerste de olifanten bananen en watermeloen voeren. Dit vanaf een platform om de olifanten eerst een klein beetje te leren kennen. Hierna is het tijd om het park zelf in te lopen. Nee, dit is geen dierentuin, je loopt gewoon tussen de olifanten. Niet achter een hek maar gewoon er midden in! In het begin een klein beetje onwennig en ergens ook eng maar al snel zijn we op ons gemak. We gaan als eerste naar een babyolifantje. Dat is het tweede olifantje dat inmiddels in het park zelf is geboren. Deze is lekker speels en heel erg ondeugend. Te schattig om te zien.

Wat is een mahout?

Iedere olifant heeft een ‘oppasser’, deze wordt een mahout genoemd. Deze mannen blijven hun hele leven bij de olifant en zij vertrouwen elkaar volledig. Gaat de mahout dood, dan is het de taak aan zijn zoon om zijn vader te vervangen. Als een olifant richting ons loopt stuurt de mahout ons naar achteren. De olifant wordt niet gecorrigeerd en alleen maar beloond tijdens goed gedrag. Een positieve leerwijze zonder de olifant te straffen, dit is echt enorm mooi om te zien.


In het park zijn helaas ook heel wat olifanten gewond. Tijdens het werken in de jungle stappen er geregeld olifanten in landmijnen. Deze blijken in de jungle nog enorm veel aanwezig te zijn. De poot explodeert dan als het ware en je kunt je voorstellen dat dit enorm veel verzorging nodig heeft. Daarnaast zijn er ook een aantal olifanten blind, puur door de mishandeling in de toerisme. Er was zelfs een olifant die zijn oor heeft verloren. Daarnaast zie je dat de ruggen van olifanten die gebruikt zijn in toerisme (mensen die erop mogen rijden) helemaal plat zijn, terwijl dit bij olifanten juist mooi rond moet lopen. In het park zijn heel veel gespecialiseerde artsen de hele dag bezig met de verzorging van de olifanten. Denk hierbij aan het schoonspoelen van wonden, het verbinden en desinfecteren van wonden. Hiermee zijn al heel veel olifanten aan de beterende hand. Puur door de verzorging die zij dag in dag uit krijgen. Ontroerend!

Rondreis door Thailand

Zwemmen met olifanten

Het bezoek in de park is in combinatie met een heerlijke lunch. Een heel groot buffet met alles erop en eraan. Superlekker!! Na de lunch was het tijd om met de olifanten naar de rivier te gaan. Het park is mega groot en beschikt zelfs over een eigen rivier. De olifanten kunnen hier de hele dag in afkoelen en op diverse plekken zijn er grote modderpoelen zodat de olifanten na het zwemmen in de rivier zichzelf weer onder kunnen gooien met een dikke laag modder. De mahouts gaan met z’n alle zwemmen met de olifanten en spetteren de olifanten helemaal nat. Je kunt merken dat de olifanten hier echt plezier in hebben. Sommige laten zich meedrijven in de stroming van de rivier en gaan zelfs helemaal kopje onder. Super schattig! Zelf mochten wij de olifanten ook nat spetteren.

Rondreis door Thailand

Dierenliefde

Het heet natuurlijk het Elephant Nature Park maar dit park vangt inmiddels niet alleen meer olifanten op. Ze redden nog veel meer dieren, gewoon omdat ze er gigantisch de ruimte voor hebben en veel vrijwilligers en artsen tot hun beschikking hebben. In het park lopen bijvoorbeeld onder andere heel veel buffels en koeien die worden gered uit de rijstindustrie. Daarnaast zijn er ook ontelbaar veel zwerfhonden en katten opgevangen die nu heerlijk worden verzorgd! Alle dieren zien er echt zo goed uit. Het bezoek aan dit park heeft echt enorme indruk op ons achter gelaten. Er zijn zo ongelofelijk veel mensen die hier nog wat van kunnen leren. Wat een dierenliefde!


Rondreis door Thailand

Lady Boy Cabaret

Een bezoek aan Thailand is niet compleet zonder een Lady Boy Show te bezoeken. Althans, dat was ons verteld in Nederland. Tijdens het diner sloegen we wat biertjes achterover en om half 9 was het tijd om naar de Anusan Night Bazaar te gaan voor de Lady Boy Cabaret. In het begin wat onwennig en ongemakkelijk maar de show bleek gewoon echt hilarisch!! Zeker de moeite waard. Geloof me, je lacht je echt kapot!


Ons afzakkertje vond plaats een paar kroegen verderop. Hier speelde een Thaise Rockband, jawel, het bestaat. Ons werd zelfs verteld dat dit een van de bekendste rockbands van Thailand was. Ze speelde rockklassiekers en dit was ook echt nog even leuk om gezien te hebben! Een paar biertjes en een hele gezellige avond later was het tijd om terug te keren naar het hotel.

Rondreis door Thailand

Dag 7, 8 en 9 van deze reis vonden allemaal plaats in Chiang Mai. In deze stad is heel veel te beleven en ook al zijn we deze drie dagen op dezelfde plek geweest, we hebben elke dag totaal anders ingedeeld. Van de tempel tot een bokswedstrijd, een zipline track en een indrukwekkend bezoek aan het Elephant Nature Park en een Ladyboy Cabaret tot een Thaise Rockband. Chiang Mai, so far so good! Dag 10 bevind zich ook nog in Chiang Mai en daarna reizen we weer door. Dat zie je natuurlijk allemaal in deel 4!

Aanstaande donderdag (12-10) komt mijn vierde deel van mijn Rondreis door Thailand online. Als je benieuwd bent naar het vervolg, houd dan dus donderdag zeker mijn blog in de gaten. De aankomende weken zal ik iedere dinsdag en donderdag een deel van mijn reis online zetten. 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

5 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / 11:36

  Zoveel liefde voor Chiang Mai! Ik vind het een heerlijke stad, en begrijp het goed dat veel toeristen hier neer strijken. Leuk om weer wat foto’s van Doi Suthep voorbij te zien komen. Hier heb ik echt mijn ogen uit gekeken. En hebben wij tijdens het bezoek een zegening gehad van een monnik. Dat was ook een hele bijzondere ervaring. En nog meer olifanten, zoveel liefde voor deze mooie dieren en de mensen die ze zo goed verzorgen! <3

 2. 10 oktober 2017 / 10:21

  Wauw mooie foto’s! Super gave reis.

 3. 10 oktober 2017 / 09:12

  Zo leuk die olifanten <3 Goed dat je ook research hebt gedaan 🙂

 4. 10 oktober 2017 / 07:51

  Wat weer een toffe foto’s ! Heel gaaf om te zien, wat lijkt me dat geweldig bij de olifanten!

 5. 10 oktober 2017 / 07:25

  Awh, wat zijn olifanten toch prachtige dieren! Prachtige foto’s weer en wat zijn jullie toch een leuk stel! <3