fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Krullen zonder hitte


Regelmatig verander ik mijn steile haar in een bos met krullen. Dit doe ik eigenlijk altijd met mijn GHD Curve Soft Cul Tong. Echter was ik op zoek naar krullen die een stuk beter in mijn steile haar blijven zitten. Ik besloot om krullen zonder hitte te maken. Een succes?

Krullen zonder Hitte

De reden dat ik op zoek was naar ‘longlasting’ krullen was de bruiloft van mijn schoonzus. Ik besloot al snel dat ik mijn haar in de krul wilde hebben maar was bang dat het al voor de ceremonie uitgezakt zou zijn. Tijd om advies te vragen aan mijn kapper!

Zij gaf aan dat ze wel een goede tip wist, krullen zonder hitte blijven namelijk het allerbeste zitten. We besloten mijn haar eerst nog te verven, puur een paar highlights er doorheen, that’s it! Daarna heb ik mijn haar uiteraard gewassen om de verf eruit te spoelen en heb ik een minibeetje conditioner in de punten van mijn haar gedaan.


Nu was mijn haar super nat en was het tijd om een hele dot met mousse in mijn haar te doen. Daarna heeft mijn kapster plukje voor plukje opgerold en vastgezet met een klemmetje op mijn hoofd. Whaha, je krijgt er een heel grappig en oncharmant kapsel door, maar hé, alles voor het goede doel! Een beetje haarspray toevoegen als de klemmetjes er net in zitten is zeker aan te raden.

Slapen met klemmetjes

Hoe langer je deze klemmetjes laat zitten, hoe beter. Mijn haar is aan het einde van de middag gedaan en ik ben ermee gaan slapen. Tijdens het slapen heb ik een zijden sjaal om mijn hoofd geknoopt om ervoor te zorgen dat ik de klemmetjes er niet uit zou bewegen tijdens het slapen. De volgende dag voelde ik dat mijn haar nog lichtjes vochtig is en dat heb ik drooggeblazen met een föhn op de warme stand terwijl de klemmetjes er nog in zaten.


Oeh! En toen was het tijd om alle klemmetjes uit mijn haar te halen. Eerlijk gezegd vond ik dat best een beetje spannend! Het was immers tijd om naar de bruiloft te gaan dus fingers crossed! Klemmetje voor klemmetje haalde ik uit mijn haar een de krullen kwamen direct tevoorschijn. Super tof!! Ik kreeg nog een tip mee van mijn kapster om de krullen niet te borstelen maar voorzichtig los te halen met mijn vingers. Even op m’n kop hangen, haarlak erin, en klaar is kees!!

Dit zijn mijn Krullen zonder hitte. Heb jij het weleens geprobeerd? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

8 Reacties

 1. 11 september 2017 / 22:05

  Wow dat is echt nog een super mooi resultaat ook. Ik was even bang dat je teveel zou zien waar de klemmetjes in je haar ‘knepen’, maar dit valt echt reuze mee. Vind het je heel goed staan!

 2. 11 september 2017 / 14:00

  wat een leuk resultaat. zonder warmte heb ik het ook eens gedaan met een haarbandje. daar alle losse plukken omgeslagen en een halve dag laten zitten. ideaal, ook krullen!

 3. 11 september 2017 / 12:55

  Wauw, wat een prachtige krullen! Als ik krullen wil zonder hitte, dan wikkel ik plukjes om een haarband die om mijn hoofd heen zit en dan slaap ik daarmee. Dag erna haal je de haarband er voorzichtig uit en je hebt krullen!

 4. 11 september 2017 / 10:40

  Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het resultaat is erg mooi zeg! Ik heb wel eens krullen laten maken bij de kapper, maar helaas stortte dat heel snel in bij mij, hartstikke jammer natuurlijk!

 5. 11 september 2017 / 10:14

  Zonder hitte deed ik wel eens met van die papilotten in slapen. Moet je ze alleen wel zo op je hoofd doen dat je nog lekker ligt… Waren die klemmetjes niet irritant? Ik zou het dan denk ik met schuifspeltjes doen! Mijn haar is ook super steil trouwens. Maar met mousse erin en dan met een krultang krullen blijft toch wel drie dagen zitten trouwens.

 6. 11 september 2017 / 09:50

  Mooi resultaat!

 7. 11 september 2017 / 08:23

  Gaaaf zeg dat dit kan; al ben ik bang dat dit met mijn zware en dikke haar never blijft zitten!