fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Me time-momentjes: 4 Selfcare-tips


Ondertussen weet je het al wel: ik houd van genieten! Lekker eten, fijne beautyproducten en gezellig met vrienden op stap. Ook ben ik graag actief bezig – met mijn werk, dit blog, mooie reizen en noem maar op. Maar het is ook erg belangrijk om regelmatig me time-momentjes in te plannen voor de nodige rust en ontspanning. Hier mijn 4 favo selfcare-tips voor deze nazomer.

1. Lavendel care

Eén van de meest rustgevende geuren is wel lavendel. Voel je je een beetje gestrest of wil je na een drukke dag even helemaal bijkomen, dan biedt een bad met een paar druppels lavendelolie het perfecte rustmomentje. Maar ook in je huis is het fijn: zakjes droge lavendel in je linnenkast zorgen ervoor dat je handdoeken en lakens altijd heerlijk ruiken. Handige bijkomstigheid: motten hebben een hekel aan de geur!

2. Casual chique outfit

Bij me time hoort comfort. Even niet moeten en vooral mogen. Maar om je dan maar meteen in een huis- of trainingspak te hijsen – dat is nu ook weer niet nodig. De perfecte middenweg ligt voor mij bij een casual chique blouse. Bijvoorbeeld in luchtige tuniekstijl bij een legging of met speelse ruffles. En als we dan toch voor gemakkelijk gaan, bestel ik die blouse het liefst bij een webshop, zoals bijvoorbeeld hier. Daarmee bespaar ik mezelf de drukke paskamers!

3. Nutteloze activiteiten

Ja, je leest het goed. Plan tijd in je agenda om dingen te doen die geen nut hebben. Het idee daarachter is dat je dan vrij bent om te doen waar je écht vrolijk van wordt – zonder dat het een bepaald doel hoeft te dienen. Hierbij gaat het vooral om je mindset. Als je shoppen ontspannend vindt, maar je hebt stiekem nog wat “moetjes” op je lijst staan, dan lijkt het tripje toch meer op een To Do. Kies dan liever voor een wandeling in het groen, gezellig met de hond, of een middagje kleuren of lezen in de tuin met een muziekje op de achtergrond en een verkoelende limonade. Hoe “nuttelozer”, hoe beter!

4. Cadeau aan jezelf

Naast tijd en ruimte, is het ook belangrijk om jezelf af en toe te trakteren. Hierbij gaat het niet echt om wát je koopt, maar om hóe je dat doet. Je koopt iets met de intentie om jezelf een plezier te doen, jezelf iets te gunnen. Heb je net als ik altijd wel een verlanglijstje liggen? Dan kun je eens kijken welk item daarop jou nu de meeste blijdschap zou brengen. Springt niets eruit? Dan kan het zijn dat jouw cadeau aan jezelf vandaag eens een proefles yoga is. Of tijd voor een verzorgend masker.

Hoe neem jij het liefste me time?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 24 augustus 2017 / 12:20

  Met me time doe ik toch liever die lelijke chillbroek en oversized trui aan. Heeeerlijk! Filmpje of een serie erbij. Helemaal top.

 2. Suzanne
  24 augustus 2017 / 10:24

  Handige tips!

 3. 24 augustus 2017 / 09:31

  Van de geur van lavendel kan ik ook echt heerlijk ontspannen. Ik heb een Lavender Vanilla geurkaars met daarin ook bergamot; de ideale kaars om te branden terwijl je ’s avonds in bed aan het lezen bent.

 4. 24 augustus 2017 / 07:55

  Oh, de geur van lavendel vind ik zó fijn! Je word er gelijk rustig door.