fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

The Furry Friend TAG

The Furry Friend TAG

Vandaag is het 4 oktober en dat betekend dat het Wereld Dierendag is! En hoe kan ik dit toepasselijker vieren dan met The Furry Friend TAG? Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan gezellig mee!

The Furry Friend TAG

IMG_4035

Wat is de naam van je huisdier?
Bailey! Zit hier verder een reden achter? Hmm.. eigenlijk niet echt, ik vond dat gewoon een hele leuke naam.

Wat voor soort huisdier is het en welk ras?
Bailey is een hond en hij heeft het ras ‘Franse Buldog’

The Furry Friend TAG

The Furry Friend TAG

Hoe lang heb je je huisdier al?
Hier heb ik dus eigenlijk al antwoord op gegeven, precies vandaag 7 jaar! Bailey is mijn allereerste hondje en ik heb hier heel erg lang om moeten zeuren. Papa wilde geen hondje maar om mijn 15e verjaardag was het dan eindelijk zover. We zouden alleen gaan ‘kijken’, maar stiekem had mama het geld al gepind en toen papa de minipup zag was hij stiekem toch ook wel verkocht. Dezelfde middag zat hij bij ons in de auto terug naar huis.

Wat zijn de grappigste trekjes van je huisdier?
Dat hij snurkt en scheten laat? Haha, ik lach me altijd dood om hem. Sowieso al hoe hij uit zijn ogen kijkt is te grappig voor worden, maar als hij ligt te slapen is hij echt net een varken!

Wat is het ondeugendste dat je huisdier gedaan heeft?
Tsja.. Bailey is eigenlijk alleen maar ondeugend. Hij is echt zo eigenwijs als de pest en luistert amper. Hij gaat voor de deur zitten alsof hij uitgelaten wilt worden en op het moment dat je dan zijn riem gaat pakken rent hij weg. En als je thuiskomt is de kans aanwezig dat hij zijn mand weer lekker helemaal overhoop heeft gegooid.

The Furry Friend TAG

Wat zijn de favoriete momenten die je met je huisdier hebt meegemaakt?
Dat is eigenlijk echt van alles. Zeker toen hij pup was was het echt zo’n klein, lief schatje die alles nog moest leren en dat vond ik echt heel erg leuk. Wat één van de leukste momenten was, was toch wel dat ik hem samen met mijn vriend ging leren zwemmen. Buldogs staan erom bekend dat ze niet echt heel goed kunnen zwemmen maar Bailey bleek echt een waterrat. Na een middagje oefenen kon hij supergoed zwemmen en iedere keer als hij nu water ziet wilt hij er gelijk in.

Welke bijnamen heeft je huisdier?
Pfff… haha heb je even? Echt, Bailey heeft zo ongelofelijk veel bijnamen. Volgens mij geef ik hem iedere dag weer een andere naam. Flufs/Flubbes/Flappie, Bailtje, Dikzak/Dikbil, Varken, Snurkie, Bullie, Knuffeldier

The Furry Friend TAG

Wat betekent de relatie met je huisdier voor jou?
Heel erg veel! Bailey is gewoon echt mijn vriendje. Dat is me vorig jaar meer dan duidelijk geworden omdat we hem toen bijna kwijt waren. Bailey blijkt namelijk een hele zeldzame bloedziekte te hebben. Ben je hierin geïnteresseerd? Lees dan dit lange stuk hieronder even πŸ˜‰

Vorig jaar was Bailey heel erg slap en energieloos en we waren al een paar keer met hem naar onze ‘normale’ dierenarts gegaan. Hier hadden ze bloed bij hem geprikt maar ze konden niets vinden. Het ging steeds slechter en slechter en uiteindelijk zijn we een paar weken later doorverwezen naar het dierenziekenhuis in Dordrecht. Hier is Bailey gelijk in behandeling gegaan en daar was gelukkig (en heel toevallig!) net een dierenarts aanwezig die was afgestudeerd in bloedziektes. Dit was op een vrijdag en hier werd ons direct verteld dat ze wel iets zouden proberen maar dat we er eigenlijk vanuit moesten gaan dat hij toch een spuitje zou moeten krijgen. Dat was niet gek ook want toen Bailey binnenkwam was hij echt meer dood dan levend. Bailey werd onderzocht op tumoren maar ze konden niets vinden. Uiteindelijk hebben ze bloed bij hem afgetapt en dat bloed bleek te stollen in het machine. Dit wees erop dat zijn bloed veel te dik was. Op dat moment startte een onderzoek om erachter te komen waardoor hij dat dikke bloed had. Hier hebben ze tot op de dag van vandaag echter geen antwoord op…

Wat ze wel hebben gedaan is de helft van Bailey’s bloed afgetapt. Dit hebben ze ververst en verdund en uiteindelijk weer terug in zijn lichaampje gedaan. Na de behandelingen (zo’n 4 uur later) mochten we bij Bailey en we hadden echt een slapend/suf hondje verwacht. Maar tot onze verbazing was Bailey in één keer mega actief. Zo hadden we hem al in geen tijden meer gezien! Hij sprong wild tegen de tralies toen hij ons zag en wilde niets liever dan knuffelen en kroelen. Wat waren we blij!!!

Om het verhaal niet al te lang te maken.. Wat Bailey precies heeft, dat weten we niet. Er is iets in zijn lichaam dat zijn beenmerg een teken geeft om extra rode bloedlichaampjes aan te maken. Hoe meer rode bloedlichaampjes in het bloed, hoe dikker het bloed wordt. Op een gegeven moment wordt het bloed zo dik dat zijn hart moeite krijgt om het bloed rond te pompen. Dit was de reden dat Bailey zo suf was voor de behandelingen. Zijn hart kreeg simpelweg al dat dikke bloed gewoon zijn hersenen niet in. Bailey is niet genezen, maar zolang wij hem iedere 9 à 10 weken naar het ziekenhuis in Dordrecht brengen kan hij gewoon lekker oud worden. Ze verversen en verdunnen dan zijn bloed en dan kan hij er weer even tegenaan. Gelukkig merkt hij op de een of andere manier dat dit goed is voor zijn lichaam. Hij is dol op de dokter en laat alles toe zonder verdovingen of spuit. Sterker nog, hij laat geen kick! De behandeling duurt nog geen 10 minuten en het is echt zo gedaan. We zijn heel erg blij dat we in de positie zijn om Bailey zo goed te helpen en dat hij hier makkelijk oud mee kan worden!

The Furry Friend TAG

The Furry Friend TAG

Naast mijn eigen hondje Bailey, kan ook de hond van mijn vriend (Djecks) toch echt in deze TAG niet ontbreken. Djecks is een Mechelse Herder en ook hij is mijn grote vriend. Hij is zo ontzettend lief en in tegenstelling tot Bailey, luistert Djecks juist wel heel erg goed. Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen en hij kan geen genoeg krijgen van achter balletjes aanrennen! Met hem maken we altijd lange wandelingen in de avond, heerlijk!

Zo, dat waren ze dan! Alle antwoorden uit The Furry Friend TAG. Vond jij deze TAG nou zo leuk dat je hem ook wilt overnemen op je blog, dat mag natuurlijk altijd. Laat het wel even achter in de comments, zodat ik ook jouw antwoorden op de vragen kan lezen!

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

21 Reacties

 1. 4 oktober 2016 / 22:44

  wat een schatje! ik kan me voorstellen dat dit echt je ‘kleine baby is haha.

 2. 4 oktober 2016 / 22:12

  Wat een leuke tag, wat js bailey een schatje πŸ™‚

  • 6 oktober 2016 / 10:07

   Ah dankjewel! Het is echt een schatje inderdaad! X

 3. 4 oktober 2016 / 21:00

  Wat een lieve beestjes!!! Gelukkig maar dat de dierenarts Bailey heeft kunnen redden!

 4. 4 oktober 2016 / 15:23

  Wat een super leuke tag en wat een leukerd is het πŸ™‚ !

 5. 4 oktober 2016 / 15:02

  Leuk al deze dierendag artikelen, zoveel liefde voor alle kleine maatjes! Leuke tag om te lezen. Extra veel knuffelen vandaag πŸ˜‰

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 6. 4 oktober 2016 / 14:01

  Ach wat een moppie!

 7. 4 oktober 2016 / 12:38

  Wat een cutie!!! Zo lief. Heb zelf geen huisdieren, maar hebben wel een leenhond πŸ™‚

 8. 4 oktober 2016 / 12:02

  Aaaah wat is Bailey toch een dotje! Ik vind honden van dit ras zo onwijs leuk!

  Wel heel erg naar dat zijn bloed zo dik en stroperig wordt, en ik denk dat je in Dordt wel aan het juiste adres bent. Hier lopen wij ook met alle huisdieren en worden keer op keer weer goed geholpen. Dat vind ik zo onwijs fijn. Zeker omdat je zo om je beestje gaat geven en je alleen maar het beste wenst voor ze. En wat mag Bailey blij zijn met zulke lieve baasjes, ik weet niet of iedereen zomaar voor deze keuze zal kiezen πŸ˜‰

  • 6 oktober 2016 / 10:07

   Ja in Dordrecht zijn ze echt toppers! Als Bailey daar niet terecht was gekomen was het denk ik heel anders afgelopen. πŸ™

 9. 4 oktober 2016 / 11:53

  Ahh frenchies zijn zΓ³ leuk! Ik snap je helemaal, het is gewoon echt je baby! πŸ™‚

  • 6 oktober 2016 / 10:06

   Jaa inderdaad! Echt lieverds πŸ™‚

 10. 4 oktober 2016 / 10:24

  Leuke tag, en wat een geweldige mooie honden ! Verwen ze maar extra vandaag op Dierendag πŸ™‚

 11. 4 oktober 2016 / 09:48

  Wat een super leuke hond! Echt geweldig!! En wat een leuke bijnamen. Haha, ik snap heel goed dat je hem zo veel bijnamen geeft. De hond van je vriend is trouwens ook heel mooi!

 12. 4 oktober 2016 / 09:09

  Bullieeeeee <3 Ik vind hem leuk hihi, ik heb er zelf ook een! En wat vervelend van zijn ziekenhuis bezoekjes zeg, ik snap heel goed dat je dat doet voor je hond!!

  • 6 oktober 2016 / 10:05

   Hihi ja schatjes zijn het hè?

 13. 4 oktober 2016 / 09:05

  Wat een schatje zeg! En top dat ze uiteindelijk toch een oorzaak hebben gevonden!

 14. 4 oktober 2016 / 08:43

  Aah wat een lieverd!

 15. 4 oktober 2016 / 07:41

  Ah zo lief! Leuk om Bailey eens te zien!