fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Garnier Micellaire Reinigingsgel

Garnier Micellaire Reinigingsgel
Garnier, ik denk voor niemand een onbekend merk. Ik verwijder mijn make-up al een hele tijd met de Garnier Micellair Reinigingswater in Olie. Mijn absolute favoriet, tot nu toe! Vandaag test ik namelijk iets nieuws van dit merk, de Garnier Micellaire Reinigingsgel. Benieuwd of ik mijn oude vertrouwde reinigingswater ga vervangen voor de Reinigingsgel?

Garnier Micellaire ReinigingsgelGarnier Micellaire Reinigingsgel

Garnier Micellaire Reinigingsgel

Deze reinigingsgels van Garnier liggen in de schappen sinds medio maart 2017. Garnier heeft twee varianten gelanceerd, namelijk de variant voor de gevoelige & gemengde huid (groen) en de variant voor de gevoelige huid (roze). Ik heb ze allebei opgestuurd gekregen maar zou zelf voor de roze variant kiezen omdat ik geen gemengde huid heb. De verpakking is naar mijn mening netjes, prima en praktisch. Handig ook met die kleuren om beide gels uit elkaar te houden en een pompje is altijd extra fijn en hygiënisch.

Garnier Micellaire Reinigingsgel

Wat is nu eigenlijk ‘micellaire’?
Micellen zijn actief reinigende bestanddelen afkomstig uit de farmaceutische industrie. Ze trekken onzuiverheden, vuil en make-up op de huid aan als een soort magneet waardoor dit snel en makkelijk verwijderd kan worden zonder te wrijven.

Garnier Micellaire Reinigingsgel
De reinigingsgel wordt wel echt heel anders gebruikt dan een reinigingswater. Deze gel moet je eigenlijk behandelen als een facewash. Je pompt de gel op je hand en brengt deze aan op een nat/vochtig gezicht, dit masseer je in zodat het lichtjes begint te schuimen en zo wordt alle make-up verwijderd. De ogen en lippen kunnen ook prima worden meegenomen, op de flacon staat namelijk duidelijk aangegeven dat de gel is bedoeld voor gezicht, lippen en ogen.

Garnier Micellaire Reinigingsgel

Gebruik

Tijd om de Garnier Micellaire Reinigingsgel te gebruiken. Ik gebruikte deze in eerste instantie bij de wastafel nadat ik een douche had genomen. Na een paar keer bedacht ik me dat het eigenlijk veel handiger zou zijn om deze gel mee te nemen onder de douche. Ik maak mijn gezicht nat, pomp wat gel op mijn handen, maak ronddraaiende bewegingen en spoel vervolgens mijn gezicht weer af. Ideaal!

Garnier Micellaire ReinigingsgelGarnier Micellaire Reinigingsgel

Conclusie

Wat een handig product! Zoals ik hierboven al zei, super ideaal om dit onder de douche te gebruiken. Het lichte schuim voelt heerlijk aan en het product werkt super goed. Mijn make-up verwijderen is echt moeiteloos. Ik heb beide varianten geprobeerd en merk eerlijk gezegd weinig verschil! Ik ben er in ieder geval erg over te spreken en zal deze Garnier Micellaire Reinigingsgel de komende tijd vaak gaan gebruiken.

Verslaat deze gel daarmee het Micellaire Reinigingswater? Ja, eigenlijk wel! Waarom? Omdat ik met het reinigingswater echt mega veel wattenschijfjes nodig heb en ik nu deze gel snel en makkelijk onder de douche kan gebruiken! Beide producten verwijderen mijn make-up prima maar de doorslaggevende factor is in deze dus echt het gebruiksgemak. Het reinigingswater is echter wel een stuk goedkoper!

Deze Garnier Micellaire Reinigingsgel bevat 200ml., kost €5,49 en is te koop bij de drogisterijen

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

6 Reacties

 1. 7 juli 2017 / 11:04

  Ohh die gel lijkt me dan ook wel chill! Lijkt me vooral fijn aanvoelen op je gezicht đŸ˜€

 2. Varenka
  6 juli 2017 / 12:07

  Ik begrijp niet zo goed wat nu het verschil is met een normale face wash en deze van Garnier , ook weet ik niet wat hier micillair aan is….dit is toch gewoon een gezichts reiniger die je afspoeld met water?

 3. 6 juli 2017 / 11:27

  Ik gebruik nu ook van Garnier het water van de roze variant. Spoelen boven de wastafel vind ik altijd net eat irritant werken. Voor onder de douche inderdaad ideaal. Alleen douche ik meestal in de ochtend ipv avond.. Tegenwoordig heb ik een makeup doek, dat zo goed als alle makeup verwijderd, dat scheelt ook al enorm in watjes.

 4. 6 juli 2017 / 09:27

  Deze lijkt me erg fijn!

 5. 6 juli 2017 / 08:23

  Ik heb tot nu toe alleen de reiningswater van Garnier gebruikt maar nu ben ik ook wel heel erg benieuwd naar de reinigingsgel!

 6. 6 juli 2017 / 06:15

  Klinkt als een prima gel, toch heeft het reinigingswater nog steeds mijn voorkeur :-).