fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Ga altijd goed verzekerd op reis!

Ga altijd goed verzekerd op reis!
Nederland gaat massaal op vakantie. Heerlijk even weg van de dagelijkse sleur, wat extra vitamine D opdoen en gewoon volop genieten. De een blijf in Nederland, de ander zoekt een camping op in Frankrijk, we gaan naar een All Inclusive in Turkije of Griekenland en de echte avonturier maakt een rondreis of rondtrip in Amerika of Azië. Het doel blijft echter allemaal hetzelfde: ‘Heerlijk op vakantie!’ Om volop te genieten wil ik je één goede tip meegeven: Ga altijd goed verzekerd op reis!

Ga altijd goed verzekerd op reis!

Je wilt uiteraard lekker onbezorgd genieten van je vakantie. Daar gaat echter wel wat regelwerk aan vooraf en een ding dat je zeker niet moet vergeten is je verzekering voor op reis. Dekt je zorgverzekering alles? Nee, absoluut niet. Je hebt eigenlijk altijd een aanvullende reisverzekering nodig die de kosten dekt in het buitenland. Regel dit soort zaken ruim van te voren zodat je net voor je vakantie helemaal gerust in de vakantiesferen kunt komen!

Er zijn twee bekende types reisverzekeringen, namelijk de kortlopende en de doorlopende. Ik leg je hieronder het verschil uit:

 • Een kortlopende reisverzekering is, zoals de naam al suggereert, een verzekering voor een bepaalde periode. Ga je eigenlijk zelden op vakantie en sowieso niet meer dan 1x per jaar dan is deze verzekering een goede optie. Je geeft dan door welke periode je op vakantie bent en zorg dat dat netjes gedekt en verzekerd is.
 • Ga je vaker op vakantie dan 1x per jaar? Denk hierbij aan een stedentripje, een wintersport en een zonvakantie. Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Deze reisverzekering loopt gewoon het gehele jaar en zorgt ervoor dat je altijd verzekerd op reis gaat. Extra handig omdat je dan niet iedere keer opnieuw een kortlopende reisverzekering hoeft af te sluiten. Alles is gewoon voor het gehele jaar geregeld, niets om je zorgen over te maken. Ieder jaar wordt deze verzekering automatisch verlengd.

Ik heb zelf een doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer omdat ik vaker dan 1x per jaar op vakantie ga. Ik ga ieder jaar sowieso op Wintersport en in de meivakantie motorrijden in Frankrijk. Daarnaast ga ik iedere zomer op vakantie en pak ik meestal ook nog een stedentripje mee. Je hoopt natuurlijk van niet, maar ook op vakantie kan er altijd iets gebeuren. Stel je voor: ‘Je komt ten val en moet naar het ziekenhuis. Je wordt vervoerd met een ambulance en daar eenmaal aangekomen willen ze je toch een nachtje houden. Dat terwijl je eigenlijk morgen naar huis zou vliegen!’ Een hoop problemen waar je niet mee geconfronteerd wilt worden maar als het gebeurd dan kan je er niet zoveel aan veranderen. De kosten lopen op dat moment enorm op en dan ben je echt heel blij als je een reisverzekering hebt die dit soort zaken dekt! Het is al zo vervelend en dan is dat in ieder geval een zorg minder.

Ga altijd goed verzekerd op reis!

Twee tips die ik je graag meegeef

 • Lees de polis van je verzekering goed door!
  Standaard wordt je reis voor een x bedrag verzekerd maar als je reis duurder uitvalt dan dat bedrag dan kun je je verzekering verhogen. Ik ben bijvoorbeeld vorig jaar op Roadtrip geweest door West-Amerika. Een vrij dure reis waarvoor ik mijn verzekering heb verhoogd. Denk dus niet: ‘Het zal wel goed zijn’, check het dubbel en pas je verzekering aan aan de reis die je gaat maken.
 • Koppel jezelf aan je partner
  Ik reis altijd met mijn vriend en het verstandigste om dan te doen is de verzekering aan elkaar koppelen. Wij zijn niet getrouwd en daarom ben je voor de verzekeraars geen partners. Stel dat er iets met mij gebeurd waardoor ik niet op vakantie kan dan wordt dat van mijn kant door mijn verzekeraar betaald maar voor mijn vriend komt het dan aan op de eigen kosten. Dit kun je voorkomen door de verzekeringen aan elkaar te koppelen.

Ga altijd goed verzekerd op reis! Sluit jij altijd een reisverzekering af als je op reis gaat? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

€€€

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

 

Delen:

3 Reacties

 1. 1 augustus 2017 / 10:28

  Ik doe het ook altijd. Mensen zeggen altijd, er gebeurt mij toch niks… ja, zul je net zien dat er deze keer wel iets gebeurt! Je weet nooit!

 2. 1 augustus 2017 / 09:12

  Goh, ik heb nog maar één keer een reisverzekering afgesloten voor m’n vriend en ik, toen we drie weken naar Amerika gingen. Healthcare is daar namelijk ontzettend duur… Voor kleinere reisjes binnen Europa doe ik het eigenlijk nooit.

 3. 31 juli 2017 / 20:15

  Ja, ik vind het wel belangrijk om een reisverzekering af te sluiten! Ik ga echt maar eens in het jaar weg, maar dat doe ik dan het liefst wel onbezorgd. You never know what will happen!