fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

L’Occitane Petal Cleansing Oil

L'Occitane Petal Cleansing Oil
Rozenblaadjes in een product? Je ziet het niet heel erg vaak! Des te meer bijzonder ik deze L’Occitane Petal Cleansing Oil vind. Qua cleansing oils ben ik altijd wel vrij kieskeurig en kritisch. Wil jij weten of deze Petal Cleansing Oil van L’Occitane zichzelf waar maakt qua werking? Lees dan nu verder.

L'Occitane Petal Cleansing Oil

L'Occitane Petal Cleansing Oil

L’Occitane Petal Cleansing Oil

Ja, uiteraard begin ik even met het bespreken van de vormgeving van dit product. Deze L’Occitane Petal Cleansing Oil zit in een prachtige doorzichtige flacon met een rood/roze etiket met productinformatie. De olie zelf heeft een beetje een goudachtige uitstraling en daarin vind je prachtige rozenblaadjes. Dit zijn niet zomaar rozenblaadjes maar blaadjes van prachtige pioenrozen. Eerlijk is eerlijk, ik vind het bijna zonde om dit product te gaan gebruiken. Wat een beauty! 

L'Occitane Petal Cleansing Oil

L’Occitane over de Petal Cleansing Oil
De Petal Cleansing Oil staat voor het Provençaalse erfgoed en bevat een aantal van de best bewaarde geheimen uit de natuur. Voor het allereerst maakt L’OCCITANE gebruik van hele bloemblaadjes in een gezichtsverzorging. Het resultaat is niet alleen zichtbaar prachtig, maar ook uitzonderlijk werkzaam. De beste bloemblaadjes van het seizoen worden met de hand (!) geplukt wanneer ze op hun mooist zijn. En dat is in één bepaalde week in mei, wanneer de pioenrozen op hun grootst, stralendst en zachtst zijn. De bloemblaadjes worden gedroogd volgens een bepaalde methode waarbij de natuurlijke kwaliteit behouden blijft. De blaadjes worden met de hand geplukt, in gouden olie ondergedompeld en in de bolvormige transparante flessen verzegeld. Het doordringen van roze bloemblaadjes en gouden olie is een waar wonder van de natuur. Het zorgt voor een zijdezachte, stralende huid en verwijdert tegelijkertijd zacht alle onzuiverheden.

Wauw! Het lezen van deze beschrijving maakt me nog enthousiaster. Het lijkt me gewoon echt bijna magisch in de oren! Aaaargh, tijd om de olie te openen. Ik verwacht eigenlijk meteen een sterke rozengeur maar dat valt heel erg mee. Ik betrap mezelf dat ik de flacon constant aan het schudden ben. De blaadjes dwarrelen dan echt super mooi door de olie heen, love it!! 

L'Occitane Petal Cleansing OilL'Occitane Petal Cleansing Oil

Gebruik

Het is een cleansing oil dus dat betekent automatisch dat deze olie bedoeld is om het gezicht te reinigen. Sommige mensen zijn huiverig voor olieproducten maar ik heb er inmiddels mee leren werken en ik vind het altijd juist erg fijn. Ik breng de olie aan op mijn droge gezicht en masseer deze vervolgens met vochtige handen goed in. Wat je dan merkt is dat de olie lichtjes gaat schuimen en dit voelt echt heel erg fijn aan. Ik heb sinds kort de Babor Silicone Cleansing Brush en deze gebruik ik dan ook om deze cleansing oil extra goed mee in te masseren. Na het inmasseren kun je je gezicht afspoelen en ik doe dit persoonlijk het liefst met lauwwarm water. Dan zul je zien dat je gezicht echt helemaal clean is, heerlijk! Let wel op: het is echt een gezichtsreiniger, dus ik heb mijn ogen vermeden en dit gedaan met een speciale oogmake-up reiniger.

L'Occitane Petal Cleansing OilL'Occitane Petal Cleansing Oil

Conclusie

Oh, ik ben echt een sucker voor deze verpakking. Ik vind het gewoon echt serieus zonde om deze petal cleansing oil te gebruiken! Wat dat betreft dus echt een dik compliment naar L’Occitane, echt fantastisch gedaan. Maar goed, wat vind ik verder van de werking van deze L’Occitane Petal Cleansing Oil? Hij ruikt heerlijk en is fijn en zuinig in gebruik. Zeker in combinatie met een vochtige cleansing brush krijg je een heerlijk zacht schuim en dat reinigt je huid echt top. Het enige nadeel vind ik wel dat deze cleansing oil niet geschikt is voor de ogen. Tijdens het reinigen van mijn huid doe ik het liefst alles in één keer en nu moet je daar toch een ander product voor gebruiken. Verder voelt mijn huid na gebruik lekker zacht, schoon en verzorgd aan en dat is echt heerlijk!

De L’Occitane Petal Cleansing Oil bevat 200 ml., kost € 29,50 en is te koop in de webshop van L’Occitane.

Wat gebruik jij het liefst om je gezicht te reinigen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

8 Reacties

 1. 26 juni 2017 / 20:43

  Wat klinkt hij goed! Mooi product ook.

 2. 26 juni 2017 / 20:34

  Fles is inderdaad prachtig!

 3. 26 juni 2017 / 20:20

  Het flesje ziet er super uit! helaas is dit merk niet dierproefvrij

 4. 26 juni 2017 / 10:32

  Het ziet er haast wel uit als een parfum! Mooi!

 5. 26 juni 2017 / 08:46

  De verpakking is inderdaad prachtig!

 6. 26 juni 2017 / 08:40

  Een hele mooie fles inderdaad, Ik ben dol op cleansing oils en na jouw review verwacht ik dat ik deze ook erg fijn zou vinden.

 7. 26 juni 2017 / 07:29

  Zo mooi is deze he! Ik moet hem nog testen, maar ben vet nieuwsgierig.