fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

I Love Food TAG

Wow! Wat is het lang geleden dat ik een TAG heb ingevuld zeg! Tijd om dit maar weer eens te gaan doen. Waarom? Omdat ik TAG’s altijd leuk vind om in te vullen en ze ook leuk vind om te lezen bij andere bloggers. Ik geef vandaag antwoord op de vragen uit de I Love Food TAG. Ben jij benieuwd? Lees gezellig mee!

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

I Love Food TAG

Wat is je favoriete ontbijt?
Het typische ‘zondagsontbijtje’ natuurlijk. Verse croissantjes, een gekookt eitje, veel beleg en het liefst een kopje koffie, thee en glas jus d’orange. Ja, daar kan ik echt van genieten! Al heb je daar natuurlijk niet iedere dag de tijd voor. Door de weeks eet ik dan ook meestal granola met vers fruit en yoghurt. Ook een heerlijk ontbijtje hoor, niets mis mee! Mijn 3 favoriete ontbijtjes, ik heb er al eerder een artikel over geschreven.

Hoe drink je je koffie?
Zwart! Zoals het in mijn ogen hoort. Ik vind het altijd zo zonde om bij koffie nog eens suiker en melk toe te voegen. De smaak van echte koffie vind ik namelijk echt heerlijk! Al kan ik op zijn tijd een goede cappucino of latte machiato ook best waarderen hoor. Maar over het algemeen is het gewoon koffie en espresso, zwart!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Qua eten ben ik absoluut geen moeilijk persoon. Ik lust vrijwel alles dus dat is fijn. Echt een ‘lievelingsbroodje’ heb ik niet maar als ik ga lunchen bestel ik wel snel een broodje met brie, carpaccio of tonijnsalade. Al vind ik mozzarella, pesto en tomaat ook weer heerlijk. Of pikante kip! Hmm… lastig, haha!!

Soep of Salade?
Dit vind ik dan weer een makkelijke vraag. Soep natuurlijk! Ik ben echt dol op soep en maak ze graag in alle varianten. Met groentes kun je zoveel kanten op en zoveel heerlijke combinaties maken dat ik er lekker op los experimenteer. Mijn favoriete soep is op dit moment courgette-prei soep! Maar ik kan echt letterlijk iedere soep waarderen hoor, lekker stokbroodje met kruidenboter erbij en genieten maar. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik soep echt een voorgerecht vind en geen volwaardige maaltijd.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ai! Heeeel erg lastig. Ik ben namelijk wel echt een zoetekauw. Maar ik ga toch voor hartig. Waarom? Omdat ik stiekem denk dat je zoet wel echt op den duur ongelofelijk beu ben en we natuurlijk ook aan de tandjes moeten denken. Daarnaast eet ik gedurende de dag toch meer hartige dingen dan zoet dus jep.. hartig it is!

Welke keuken is je favoriet?
Jezus.. wat een moeilijke vraag is dit zeg! Ik ben dol op zoveel keukens.. denk aan Aziatisch, Frans en Italiaans. Oh en laten we de Nederlandse keuken met de heerlijke stamppotten ook niet overslaan. Ik kies dus voor mijn eigen keuken (haha!). Zodat ik lekker van alles wat kan maken!

Wat is je favo foodfilm?
Foodfilm? Ik heb hiervoor letterlijk even gegoogled. Volgens mij heb ik nooit echt een ‘foodfilm’ gezien? Ik heb geen idee eerlijk gezegd.

I Love Food TAG

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Heb je even? Whaha! Oké, even twee categorieën. Qua hartig is het denk ik sushi en kaas. Qua zoet denk ik chocolade en ijs!

Thuis koken of uiteten gaan?
Absoluut uiteten gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik vind koken echt super leuk om te doen hoor. Ik probeer heel graag nieuwe recepten uit en kan uren achter elkaar in de keuken staan. Maar uiteten gaan vind ik ook zo ongelofelijk leuk om te doen. Lekker ontspannen, kiezen van al het lekkers op de menukaart. Het liefst ga ik elke keer naar aan ander restaurant, puur om nieuwe dingen uit te proberen. Als ik met mijn vriend ga dan kiezen we nooit hetzelfde gerecht zodat we van elkaar kunnen proeven en we proberen altijd iets op de kaart wat we niet kennen of nog nooit eerder hebben gegeten. Super leuk!!

Wat is je lievelings restaurant?
Moeilijk om te zeggen hoor. Juist omdat we altijd iets nieuws uitproberen vind ik dit heel erg lastig. Echt een favoriet restaurant heb ik dan ook niet. Al ben ik wel in twee restaurants geweest met een Michelin Ster, namelijk La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam en De Wolfslaar op Landgoed Wolfslaar in Breda. Dat was toch wel een unieke beleving en ik ben verder in geen andere restaurants geweest die daar tegenop kunnen.

Boodschappen doe ik bij…
Bij ons in de buurt zit een Albert Heijn, Lidl, Plus en Jumbo. Ik kies eigenlijk altijd voor de Albert Heijn. Inmiddels ken ik daar goed de weg en alles is altijd goed aangevuld. Ja, Appie it is!

 

Roadtrip door West Amerika

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Wat een onmogelijke vraag zeg! Er is zoveel ontzettend lekker.. Maar oké, als ik één ding moet kiezen dan zijn het spareribs bij Grand Canyon in Arizona, West-Amerika. Tijdens onze roadtrip door West-Amerika bezochten we natuurlijk de Grand Canyon en uiteindelijk sliepen we in een dorpje vlakbij, namelijk Page. We zochten naar een plek om te eten en we reden langs een heel oud tankstation dat was omgebouwd tot ‘Big John’s Texas Barbecue’. Het zag er zo leuk uit dat we besloten daar te eten. Buiten stonden echt gigantische barbecues en het restaurant zat echt bomvol. Dat moest veel goeds beloven. Het was echt een plek voor ‘locals’ en deze zaten allemaal aan lange tafels. Je zat op hooibalen, er stond een typische Amerikaanse Band te spelen en er waren mensen aan het linedancen. Wij kozen allemaal voor spareribs en deze werden geserveerd met bonen, mashed potatoes, en corn. Die spareribs, dat waren echt de meest malse spareribs die ik ooit op heb. Ze waren ongelofelijk lekker gemarineerd en het vlees viel echt letterlijk van het bot. Dat zijn echt de beste spareribs ooit en ik geloof dat ik de rest van mijn leven nooit meer zulke spareribs ga eten!

Wat is je favo cocktail?
Volgens mij lust ik letterlijk iedere cocktail. Cosmopolitan, Sex on the Beach, Mojito.. Kom maar door! Als ik echt één favoriet moet kiezen dan is het denk ik toch wel een mojito. Ik ben dol op munt en limoen dus die frisse smaak die aan de cocktail zit is echt iets voor mij. Heerlijk!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kruiden! Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen koken zonder kruiden. Een hele lade vol met allerlei soorten kruiden, heerlijk!! Oh en natuurlijk knoflook en ui, omdat dat nu eenmaal echt overal lekker bij is.

I Love Food TAG

Mijn favo snack is…
Chocolade, drop, chips, koeken, kaas.. ‘hongerrrrrrr’ 

Wat zit er op jouw pizza?
Ik houd van pizza’s met een dunne bodem, tomatensaus, paprika, champignons, kip shoarma, mozzarella, pesto.. oftewel, een goed gevulde pizza!

Wat lust je echt niet?
Dat is dus maar één ding, en dat zijn olijven. Ik vind alles met olijven erin echt super lekker. Denk hierbij aan olijfolie, olijventapenade etc. Maar een olijf zelf? Nee, daar wordt ik niet heel erg vrolijk van.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik denk Uit Pauline’s Keuken, Chicks Love Food, en Brenda Kookt. Ik merk toch wel dat ik daar snel een receptje opzoek!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Uuuhm… Ik weet niet of het gek is maar het enige wat ik mij op komt is kalfszwezerik. Ik at dit bij La Rive in Amsterdam. Dit is een stukje orgaan dat bij een kalf tussen het borstbeen en de luchtpijp zit. Bij een volwassen dier verschrompeld de zwezerik. Het wordt als delicatesse beschouwd en ik vond het ook wel echt super lekker!!

Wat staat er op je food bucketlist?
Er zijn eigenlijk zoveel dingen die ik wil proberen. Eigenlijk wil ik alles proberen, kan nooit kwaad toch? Echt een bucketlist heb ik niet maar tijdens het reizen nieuwe, echte lokale gerechten proberen vind ik ontzettend leuk om te doen en dat zal ik dan ook zeker doen tijdens iedere reis die ik maak.

Dit waren mijn antwoorden op de I Love Food TAG. Vond jij deze TAG nou zo leuk dat je hem ook wilt overnemen op je blog, dat mag natuurlijk altijd. Laat het wel even achter in de reacties, zodat ik ook jouw antwoorden op de vragen kan lezen! Dat is wel zo leuk toch?

Wat is jouw lievelingseten? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

7 Reacties

 1. 17 maart 2017 / 08:22

  Super leuke tag Lindsey!! Ik ben juist meer van de hartige hapjes. Blokje kaas, zakje chips, i love it!

 2. 16 maart 2017 / 20:17

  Hmm ik hou van Zondag ontbijtjes! En van sushi natuurlijk.

 3. 16 maart 2017 / 17:47

  Nu ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden naar die spareribs hahah!

 4. 16 maart 2017 / 11:15

  Wat een leuke tag!

 5. 16 maart 2017 / 08:17

  Jij lijkt echt heel erg op mij wat betreft eten! Sushi vind ik ook zo heerlijk en man wat klinken die spareribs lekker. Mijn favoriete keuken is toch wel de Italiaanse: voor pasta en risotto kun je me altijd wakker maken! Malou x

 6. 16 maart 2017 / 08:10

  Haha een foodfilm? Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Ik heb dat ook nog nooit gezien volgens mij haha!

 7. 16 maart 2017 / 06:09

  Oefff mijn lievelingseten. Heb je even? Lasagne, sushi, Thaise beef met groentes in oestersaus en een hoop Marokkaanse gerechten. Bij mij mogen kruiden ook niet ontbreken!