fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Ontbijten, I love it! Er zijn genoeg mensen die hun ontbijt overslaan, maar dat is echt niet aan mij besteed. Sterker nog, ik ben echt chagrijnig te krijgen als ik niet kan ontbijten. Iedere ochtend word ik wakker met honger en heb ik gewoon echt mega veel zin in een ontbijtje. Vandaag laat ik je Mijn 3 favoriete ontbijtjes zien.

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Sojayoghurt met ontbijtgranen

Het ontbijt wat ik het meeste eet is sojayoghurt met ontbijtgranen. Ik heb altijd ontbijtgranen van Eat Natural en dan de noten en zaden variant. Hier voeg ik vervolgens het liefst blauwe bessen en aardbeien aan toe. Een top combinatie en lekker snel gemaakt.

Mijn 3 favoriete ontbijtjes Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Havermout met amandelmelk

Havermout eet ik ook veel, maar net iets minder dan de sojayoghurt. Meestal heb ik in de ochtend toch wel lichtelijke haast en dan duurt havermoutpap maken toch wel net iets langer. Ik maak dit altijd in een pannetje met amandelmelk. Hier voeg ik tijdens het koken kaneel aan toe. Nadat de pap klaar is voeg ik er lijnzaad, blauwe bessen en aardbeien aan toe.

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Bananenpannenkoekjes

In het weekend kies ik het liefst voor bananenpannenkoekjes. Deze maak ik door een banaan te prakken en te mengen met 2 eieren. Zo ontstaat er een beslag en daar voeg ik kaneel aan toe. In een koekenpan bak ik ze in kokosolie ongeveer ter grootte van een ‘American Pancake’. Als alle pannenkoekjes zijn gebakken bak ik blauwe bessen en aardbeien in een pannetje en deze doe ik over de pannenkoeken. Als laatste doe ik er nog kokosvezels overheen.

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Mijn 3 favoriete ontbijtjes

Dit zijn mijn 3 favoriete ontbijtjes! Alle drie erg gezond en met aardbeien en blauwe bessen. Ik weet dat deze recepten ook heel lekker zijn met andere fruitsoorten maar op de een of andere manier vind ik het toch het lekkers met rood fruit. Iedere ochtend drink ik naast mijn ontbijtje een heerlijke grote kop groene thee kokos.

Wat is jouw favoriete ontbijt? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

12 Reacties

 1. 26 augustus 2016 / 15:04

  Wat een lekkere ontbijtjes zeg! Ziet er echt heel goed uit 🙂 Ik ben vooral fan van de Alpro Soya Kokos Yoghurt, maar daar kan ik natuurlijk ook al die fruitsoorten indoen. FIjne tips die ik goed kan gebruiken, want ik ben niet zo goed in ontbijten haha.

 2. 23 augustus 2016 / 21:11

  Zalig! Ik eet vaak magere yoghurt met cruesli. Lekker snel klaar en ik raak er niet op uitgekeken.

 3. 23 augustus 2016 / 20:59

  Leuk artikel, heerlijke ontbijtjes :)!
  Krijg er honger van!

 4. 23 augustus 2016 / 17:20

  Hmmmm wat een lekkere ontbijtjes

 5. 23 augustus 2016 / 11:27

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Vooral die pannenkoekjes zou ik wel eens willen proberen.

 6. 23 augustus 2016 / 10:32

  Yum! Ze zien er alle drie zo lekker uit!!

 7. 23 augustus 2016 / 09:59

  ik ga (zeker wanneer ik moet werken) voor een snel ontbijt en dan wordt het meestal toch een boterham met vlees of kaas, of muesli met melk. Zo saai eigenlijk haha.

 8. 23 augustus 2016 / 09:35

  Jum, zo lekker allemaal <3 Alle drie de gerechten ontbijt is ook regelmatig. Het vaakst ga ik voor havermout met amandelmelk, omdat dat lekker snel klaar is. Maar als ik wat meer tijd heb ga ik ook voor bananen pannenkoekjes, zo lekker!

 9. 23 augustus 2016 / 09:31

  Mmmm, krijg er gelijk honger van. Nu heb ik zin in pannenkoekjes haha. Zelf eet ik gewoon wat we in huis hebben haha!

 10. 23 augustus 2016 / 08:27

  Het lijken me echt heerlijke ontbijtjes! Mmmm. Alleen zelf eet ik eigenlijk altijd wat anders. Een broodje, honeypops of crackers.

 11. 23 augustus 2016 / 07:30

  Ik heb echt nog nooit sojayoghurt op, Mijn favoriete ontbijtjes zijn magere Franse kwark met wat vers fruit (een kiwi of aardbeien), wat granola en evt. nog wat pure chocolade. Ook vind ik een gebakken ei (1 heel ei en dan 1 of 2 eiwitten) op een geroosterde boterham heel lekker en af en toe een bruine boterham met pindakaas, yummy!

 12. 23 augustus 2016 / 07:24

  Allemaal lekker! Ik eet het liefst met muesli en fruit en yoghurt. Vooral nu met al dat zomerfruit!