fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Etos Matte Lipstick Transformer

Etos Matte Lipstick Transformer

Matte lipsticks, ik heb een klein beetje het gevoel dat de trend wel weer is geweest. Ik spot steeds meer lipglossjes en ‘verzorgende lipsticks’ met een lichtelijk glansje. Persoonlijk kan ik er wel aan wennen en moet ik eerlijk zeggen dat ik deze zelf de laatste tijd ook steeds meer glanzende lipsticks draag. Toch komt Etos op de markt met een ‘matte lipstick transformer’. Ben jij benieuwd of deze Etos Matte Lipstick Transformer werkt? Lees dan zeker verder!

Etos Matte Lipstick TransformerEtos Matte Lipstick Transformer

Etos Matte Lipstick Transformer

Etos Matte Lipstick Transformer

Naast verzorgende, glanzende lipsticks heb ik natuurlijk ook genoeg matte lipsticks in mijn stash. Een ‘matte lipstick transformer’ heb ik echter nog nooit eerder geprobeerd. Je kunt je dan ook vast voorstellen dat ik hier, toen ik hem ontving, gelijk mega nieuwsgierig naar was. De Etos Matte Lipstick Transformer zit in een zwart tubetje met witte letters. Weinig poespas en gewoon netjes en strak. Het ziet er niet mega luxe uit maar ook niet cheap, ik vind het helemaal prima!

Etos Matte Lipstick Transformer
Etos Matte Lipstick TransformerEtos Matte Lipstick Transformer
Als je de dop van de tube afdraait die je een schuin afgesneden kantje. Iets wat je wel vaker ziet bij lipglossjes bijvoorbeeld. In deze schuin afgesneden kant zit een gaatje waar het spul uitkomt om je ‘glanzende lipstick’ weer helemaal mat te maken! Let wel op, het is echt bedoeld voor lipsticks. Het gaat niet werken bij lipglossjes!

Hoe gebruik je de Etos Matte Lipstick Transformer?
Apply generously over your lipstick for a ultra matt effect. Not for lipglosses and lip lacquers! 

Etos Matte Lipstick Transformer

Gebruik

Allereerst bracht ik een prachtige, knalroze, glanzende lipstick aan. Mocht je nieuwsgierig zijn, dit is de Yves Saint Laurent Rouge Volupté 34 Pink Asarina. Hier overheen bracht ik de de Etos Matte Lipstick Transformer aan. Ik heb dit gedaan rechtstreeks uit het tubetje. Ik heb gelezen dat sommige dit met hun vingers hebben gedaan maar ik heb dat expres niet gedaan. Het schuin afgesneden kantje is nu eenmaal bedoeld om het rechtstreeks een te brengen op je lippen dus zo heb ik dat dan ook gedaan. Op de foto links zie je mijn lippen voor het gebruik van de ’transformer’ en op de foto rechts na.

Etos Matte Lipstick TransformerEtos Matte Lipstick Transformer

Etos Matte Lipstick Transformer

Conclusie

Let’s be honest, ik heb gemengde gevoelens over deze Etos Matte Lipstick Transformer. Het werkt, dus dat is eigenlijk gewoon top! De foto laat dit duidelijk zien, hij verandert mijn glanzende lipstick gewoon echt in een matte lipstick. Wat ik echter wel moet toegeven is dat hij de pigmentatie van de lipstick wel verminderd. Deze lipstick van Yves Saint Laurent dekt prachtig maar door de Etos Matte Lipstick Transformer erover heen aan te brengen wordt hij toch wat meer vlekkerig en hij dekt niet helemaal meer. Zonde! Daarnaast vind ik het product ook niet heel gebruiksvriendelijk. Als je uiteten gaat en je moet je lipstick bijwerken dan moet je hem er eigenlijk eerst helemaal afhalen, opnieuw aanbrengen en vervolgens weer de lipstick transformer eroverheen. Het tubetje wordt ook nog eens vies en de kleur trekt in de gel.. hmm! Nee.. dit is toch niet helemaal mijn ding denk ik! Verder voelt hij wel prima aan op de lippen en daar heb ik dan weer niets op aan te merken. Kortom, hij werkt wel maar ik zie hem niet verdwijnen in mijn handtas of tussen mijn ‘everyday make-up’.

Deze Etos Matte Lipstick Transformer kost € 3,99 en is te koop (of course!) bij Etos! 

Draag jij liever glossy of liever matte lipstick?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

8 Reacties

 1. 28 maart 2017 / 14:55

  Ik heb ‘m ook, maar geef toch voorkeur aan matte lipstick itself 🙂

 2. 26 maart 2017 / 12:43

  Wat een leuke Review! Het ziet er op de foto wel erg mooi uit. Maar het is inderdaad zonde als de lipstick minder dekkend wordt.

 3. 25 maart 2017 / 21:02

  Jammer dat het toch niet helemaal fijn werkt! Ik houd daarom toch wel echt van matte lipsticks 🙂 Lijkt me ook veel handiger eerlijk gezegd!

 4. 25 maart 2017 / 09:01

  Hmmm.. Op zich voor die prijs wel leuk om een keer te proberen.

 5. Varenk
  24 maart 2017 / 15:55

  Op zich wel leuk bedacht
  Vroeger had je dit idee ook om je nagellak mat te maken met een extra mat makende top laag

 6. 24 maart 2017 / 15:11

  Ik moet deze nog testen, ben wel benieuwd. Maar idd, het klinkt een beetje onhandig. Zeker wanneer je het wil bijwerken..

 7. 24 maart 2017 / 15:00

  Ik gebruik graag een creamy lipstick, ik hou van dat gevoel.

 8. 24 maart 2017 / 06:22

  Ik denk precies hetzelfde over dit product. Hij werkt, voelt niet onprettig aan op mijn lippen, maar maakt de pigmentatie van lipsticks wel minder intens én je moet hem bijwerken.