fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Als je mij vraagt naar een bekend merk voor huidverzorging dan zal ik waarschijnlijk als eerste ‘Clinique’ zeggen. Natuurlijk heeft Clinique ook make-up maar persoonlijk denk ik toch dat vooral hun skincare heel populair is. Het Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem is dan ook absoluut niet nieuw. Sterker nog, het is al jaren één van de bekendste huidverzorgingssystemen. Ik kende het systeem al wel maar had het nog nooit zelf geprobeerd. Extra leuk dus dat ik de kans kreeg om het  systeem uit te proberen en vandaag laat ik je weten wat ik er van vind!

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem
Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Laat ik het Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem eerst even verder toelichten. Het bestaat uit de volgende drie stappen:

 • Stap 1: Reinigen
  • Formules die de huid niet uitdrogen. Zorgen voor een huid die fris, schoon en comfortabel aanvoelt.
 • Stap 2: Exfoliëren
  • Veegt dode huidcellen weg en laat een frisse, stralende huid tevoorschijn komen.
 • Stap 3: Hydrateren
  • Zorgt ervoor dat de huid opnieuw de juiste vochtbalans krijgt.

Clinique heeft het bovenstaande 3 stappen systeem ontwikkeld voor 4 verschillende huidtypes, namelijk:

 • Huidtype 1: Zeer droog tot droog (Jouw huid voelt strak en ongemakkelijk aan.)
 • Huidtype 2: Gecombineerd droog (Jouw huid voelt strak en ongemakkelijk aan op jouw t-zone.)
 • Huidtype 3: Vet (Jouw wangen voelen goed aan, jouw t-zone is vet of glanst.)
 • Huidtype 4: Heel vet (Jouw huid is vet of glanzig.)

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Op de website van Clinique kun je een huidtest doen. Hierbij krijg je een aantal vragen om te bepalen in welke categorie jouw huid valt. Ik heb het Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem voor Huidtype 2. Hierin zitten de volgende drie producten:

 • Liquid Facial Soap
 • Clarifying Lotion
 • Dramatically Different Moisturizing Lotion

Het is de bedoeling dat je deze producten twee keer per dag gebruikt. Eén keer in de ochtend en één keer in de avond.

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Liquid Facial Soap Mild

Natuurlijk beginnen we met het reinigen van de huid. Dit doe je met de Liquid Facial Soap Mild. Breng een klein beetje van de ‘soap’ aan in je handpalm en laat dit opschuimen met lauwwarm water. Vervolgens breng je dit aan op je gezicht en maak je ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen. Eventueel kun je het ook aanbrengen met een gezichtsborstel maar dit is geen must. Als de huid goed is gereinigd spoel je je gezicht af met lauwwarm water. Mocht je het fijn vinden dan kun je dit ook doen met een washandje.

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Clarifying Lotion

Tijd voor stap 2. De clarifying lotion is om de huid echt goed te reinigen. Hier verwijder je bijvoorbeeld dode huidcellen mee. Het is een vrij stevig goedje dat heel sterk naar alcohol ruikt. Het prikt dan ook lichtjes en zeker rondom de ogen kan het gevoelig zijn. Mocht je hier echt heel gevoelig voor zijn dan kun je waarschijnlijk beter de Clarifying Lotion voor huidtype 1 gebruiken, die is nog net een stapje milder. Ik heb er persoonlijk niet heel veel last van en heb na het gebruiken van deze Clarifotion echt het idee dat mijn huid totaal gereinigd is.

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Dramatically Different Moisturizing Lotion

The final step.. tijd om de huid heerlijk aan te sterken en te hydrateren. Deze crème is echt mega prettig. Hij ruikt heerlijk, smeert lekker uit en je merkt echt direct dat hij de huid echt een boost geeft. De crème trekt snel in, iets wat ik toch altijd wel een groot pluspunt vind.

Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Conclusie

Stiekem had ik het al een klein beetje verwacht, maar ik ben echt enorm te spreken over deze Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem. Ik merk ook dat zo’n systeem voor mij echt werkt. Nu heb je gewoon drie stappen en dus drie producten die perfect op elkaar aansluiten. Dat dwingt je er ook echt toe om netjes alle drie de stappen te doen. Hierdoor merk ik dat ik mijn huid een stuk beter verzorg en dat mijn huid dus echt schoner en gezonder aanvoelt. Daarnaast is het absoluut geen tijdrovend klusje maar gelukkig echt zo gepiept! Twijfel jij over je huidtype en kom je er aan de hand van de online huidtest niet uit? Stap dan eens naar binnen bij bijvoorbeeld Douglas, zij kunnen je hier zeker mee helpen!

Het Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem kost € 53,- en is te koop bij o.a. Douglas en Ici Paris. 

Ben jij nalatig in het verzorgen van je huid? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

7 Reacties

 1. 16 november 2016 / 23:23

  Dat klinkt veelbelovend. Ik heb huidttype 4 als ik er te veel mee doe dan raakt hij overspannen. Ik laat het rusten. Ik gebruik alleen novexpert of Yves Rocher. Ik heb vaak last van hevige acne en glanzendheid. Zo vervelend.

 2. 16 november 2016 / 20:32

  Wat leuk om jouw review te lezen. Die van mij komt er binnenkort aan en is toch een klein beetje anders hihi

 3. 16 november 2016 / 19:16

  Ze lijken me erg fijn werken! Wat handig dat je een huidtest kan doen, dat ga ik maar eens proberen denk ik!
  Liefs,
  Elles

 4. 16 november 2016 / 11:09

  Ik gebruik eerlijk gezegd alleen stap 1 en ben hier meer dan tevreden over. Voor mij is dit echt prima! X

 5. 16 november 2016 / 08:52

  Dit 3-stappen systeem heb ik een jaar lang gebruikt, was er erg enthousiast over.

 6. 16 november 2016 / 08:01

  Deze producten zijn inderdaad super fijn. Clinique is voor mijn gevoelige huid echt het fijnste merk wat ik heb geprobeerd. Fijne review Lindsey!

 7. 16 november 2016 / 07:22

  Dit klinkt zeker goed! Qua huidverzorging heb ik nog nooit wat van clinique gehad.