fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Etos Young Skin Lijn

Etos Young Skin Lijn

Een tijd terug bezocht ik het hoofdkantoor van Etos in Zaandam. Dat was voor de Etos Friends Kick Off Meeting. Etos heeft een aantal bloggers (ongeveer 25) uitgekozen als ‘Etos Friend’ en daar ben ik er één van. Hoe leuk? Samen met de andere meiden ga ik de komende tijd allerlei producten van Etos testen. Tijdens de Kick Off Meeting ontvingen wij onze eerste goodiebox met daarin ‘skincare’ producten. De lijn mochten we zelf kiezen en ik ben gegaan voor de Etos Young Skin lijn. Mijn ervaringen met deze producten lees je natuurlijk in dit artikel!

Etos Young Skin Lijn

Etos Young Skin Lijn

Etos is al een tijdje op de markt met een vernieuwde vormgeving. Persoonlijk vind ik dit echt een hele grote verbetering. De Etos Young Skin Lijn is echt fel blauw. De opdrukken op de verpakkingen zijn in het wit en zwart. Het ziet er naar mijn mening echt prima en clean uit!

De Etos Young Skin Lijn bestaat uit 5 producten, namelijk:

 • Young Skin 3 in 1 Washcream, Peeling en Mask
 • Young Skin Cleansing Lotion
 • Young Skin Mattifying Day Cream SPF15
 • Young Skin Cleansing Gel
 • Young Skin Cleansing Scrub

Uit deze lijn test ik de Cleansing Lotion, Mattifying Day Cream SPF15 en de Cleansing Gel.

Etos Young Skin Lijn

Etos belooft met deze lijn het volgende: De Young Skin-Lijn van Etos is huidverzorging tailormade aan de behoeftes van de jeugdige en onzuivere huid. Ananas-extract zorgt voor een milde peeling van de huid en werkt zuiverend, terwijl bisabolol een verzachtende werking heeft. Pakt puistjes en onzuiverheden op milde wijze aan. 

Etos Young Skin Lijn Etos Young Skin Lijn

Young Skin Mattifying Day Cream SPF15

Ik koos voor deze lijn omdat ik 22 ben en naar mijn mening dus een ‘Young Skin’ heb. Van onzuiverheden heb ik geen last en mijn huid is niet overdreven droog of vet. Qua dagcrème heb ik dan ook altijd het idee dat ik geen extreme voeding nodig heb. Ik ben eigenlijk voornamelijk op zoek naar een simpele dagcreme. Niet te voedend maar juist een lichte, frisse dagcrème. Juist het ‘matterende’ spreekt me wel aan en ik vind het top dat er SPF15 in zit!

Etos zegt: Matterende dagcrème die de huid hydrateert zonder te glimmen. Bisabolol brengt de huid tot rust.

Etos Young Skin Lijn Etos Young Skin Lijn

Young Skin Cleansing Gel

Deze cleansing gel breng je aan op een vochtige huid. Niet teveel, een klein beetje is echt meer dan genoeg. Dit masseer je goed in en vervolgens spoel je het af met lauw warm water.

Etos zegt: Verfijnt de poriën en voorkomt dat de huid gaat glimmen. Bevat salicylzuur dat de aanmaak van talg en de vorming van onzuiverheden vermindert en daarnaast ook het verzachtende bisabolol.

Etos Young Skin Lijn Etos Young Skin Lijn

Young Skin Cleansing Lotion

Deze Young Skin Cleansing Lotion werkt eigenlijk hetzelfde als een toner. Je brengt hem aan met een wattenschijfje op een gereinigd gezicht. Het geeft de huid nog een extra reiniging en verwijderd de laatste onzuiverheden. Je kunt deze Cleansing Lotion prima iedere dag gebruiken.

Etos zegt: Verfijnt de poriën en voorkomt dat de huid gaat glimmen. Bevat salicylzuur dat de aanmaak van talg en de vorming van onzuiverheden vermindert en daarnaast ook het verzachtende bisabolol.

Etos Young Skin Lijn Etos Young Skin Lijn

Conclusie

Ik reinig mijn huid veel te weinig.. I know. Slechte zaak want ik weet hoe belangrijk het is. Ik ben dan ook echt blij dat er in deze lijn twee reinigingsproducten zitten. De gel en de lotion zijn beide echt heel erg fijn. Mijn huid voelt na het gebruik echt schoon en gereinigd aan dus daar heb ik niets op aan te merken. Of het ook echt iets voor onzuiverheden doet durf ik niet te zeggen. Ik heb hier zelf namelijk nooit last van. De dagcrème vind ik ook heel erg fijn. Het is een hele lichte crème die makkelijk aanbrengt en snel intrekt. Ik krijg er geen glimhoofd van dus matteren doet hij zeker!

 • Young Skin Mattifying Day Cream SPF15 bevat 75ml. en kost €3,99
 • Young Skin Cleansing Lotion bevat 200ml. en kost €3,49
 • Young Skin Cleansing Gel bevat 150ml. en kost 3,99
  • Alle producten zijn (natuurlijk) te koop bij Etos.

Welke dagcrème gebruik jij op dit moment? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

6 Reacties

 1. 13 september 2016 / 22:35

  Etos heeft zulke fijne producten! Deze lijken mij ook erg prettig in gebruik 🙂

 2. 13 september 2016 / 17:12

  Wat gaaf dat je bent uitgekozen! Ik zal me eens gaan verdiepen in de lijn van Etos

 3. 13 september 2016 / 15:16

  Ik heb op dit moment de vitamine e lijn van de body shop. Die vind ik ook zalig. Ik vind de Etos goed op weg zo met al die nieuwe items!

 4. 13 september 2016 / 09:20

  Past goed bij je huid! Reinigen is heel belangrijk, maar op de een of andere manier ben ik meer gefocust op make-up zelf. Juist goed om eens wat meer in reiniging te verdiepen. Fijn spul dus!

 5. 13 september 2016 / 07:33

  Klinkt goed dit zeg! Ik ga hier zeker eens naar kijken

 6. 13 september 2016 / 07:05

  Fijn dat de producten je goed bevallen. Zelf vind ik de huidverzorging van Etos erg fijn in gebruik.