fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush Oatifix gezichtsmasker Twee weken geleden was ik samen met mijn moeder een dagje naar Den Bosch. Hier zit een Lush winkel waar ik natuurlijk even naar binnen wilde. Tijdens mijn Shoplog Den Bosch heb je al kunnen zien wat ik daar kocht, maar ik kreeg ook een testertje van het Lush Oatifix gezichtsmasker. Deze review ik vandaag uitgebreid. Zou ik een fullsize verpakking aanschaffen of toch niet?

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush Oatifix gezichtsmasker

Dit is het eerste gezichtsmasker wat ik van Lush probeer. Ik heb zelf een hele makkelijke huid zonder onzuiverheden. Mijn huid behoort tot de categorie ‘normaal’ en is dus niet overwegend vet of droog. In de Lush winkel werd mij dan ook het  Lush Oatifix gezichtsmasker geadviseerd. Een heel mild en kalmerend masker dat eigenlijk goed is voor iedere huid.

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush zegt: dit masker zit barstensvol fantastische ingrediënten zoals kalmerende havermout, licht scrubbende stukjes amandel, verzachtende en voedende banaan en illipe boter, dat roodheid vermindert. Het ruikt zo lekker dat je hier eigenlijk iedere ochtend mee zou willen ontbijten. Aanbrengen op een gereinigd gezicht (huid rond de ogen vermijden!), tien minuten laten intrekken terwijl je je ontspant. Daarna spoel je het af met lauwwarm water, heerlijk!

Lush Oatifix gezichtsmasker

Ingrediënten: Glycerine, fijn Havermeel, biologische bananen, vers water, gemalen amandelen, Illipeboter, Kaoline, Talkpoeder, Vanillestokjes, Sandelhoutolie uit Nieuw-Caledonië, Benzoë gom, *Coumarine, *Benzyl cinnamaat, *Linalool, Parfum, Gardenia extract 

Allemaal mooie ingrediënten, op de parfum na. Ik ben hier persoonlijk niet gevoelig voor maar het is wel goed om te weten dat er parfum is toegevoegd aan dit masker.

Lush Oatifix gezichtsmasker

Het Lush Oatifix gezichtsmasker zelf ziet er echt uit als een ontbijtje. Alsof je havermout of rijstepap op je gezicht moet smeren. Het ruikt echt verrukkelijk, zelfs een beetje naar zoet koekjesdeeg. Echt heer-lijk. Je zou het bijna willen proeven! (ik heb de verleiding kunnen weerstaan, no worries!) 

Lush Oatifix gezichtsmasker

Het aanbrengen is toch even wennen. Het is geen makkelijk smeerbaar masker. Hij is juist heel erg korrelig waardoor het aanbrengen toch enige techniek vereist. Het wordt dan ook echt een beetje een rommeltje. Toen het masker er eenmaal op zat heb ik het 10 minuten laten zitten. Hierna heb ik het afgespoeld met lauwwarm water en voelde mijn huid echt mega zacht en gehydrateerd aan.

Lush Oatifix gezichtsmasker

Conclusie

Ik ben enorm te spreken over dit masker. Sommige maskers prikken of geven een trekkerig gevoel. Dat is bij dit  Lush Oatifix gezichtsmasker echt absoluut niet het geval. Na het gebruik van het masker voelt mijn huid juist heel erg fijn aan en alles behalve droog. Een grote verpakking zou ik toch niet heel snel kopen. Dat komt omdat ik zelf niet super vaak een masker op doe. Gezien de hoeveelheid en de houdbaarheid lijkt me dat toch niet super verstandig. Maar het is zeker een tip om in een Lush winkel een testertje te vragen van dit masker. Met het testertje kan je 4x doen!

Het fullsize verpakking van het Lush Oatifix gezichtsmasker bevat 75 gram en kost €11,50.
Let op: je moet het masker in de koelkast bewaren en hij blijft ongeveer 1 maand goed. De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking.

Heb jij weleens een masker van Lush geprobeerd?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

16 Reacties

 1. 17 augustus 2016 / 23:02

  Ik heb 2 maskertjes geprobeert, daar was ik ook erg te spreken over. Als ik langs Lush loop neem ik er zeker weer een keertje 1 mee.

 2. 17 augustus 2016 / 22:29

  Goeie review! Ik heb deze ook weleens geprobeerd. Super fijn maar bij Lush vergeet ik om de een of andere reden altijd een full size te kopen 🙂

 3. 17 augustus 2016 / 19:30

  Een masker die ruikt naar koekjes, dat kan niet anders dat dit een heerlijke masker is!

 4. 17 augustus 2016 / 17:33

  Klinkt goed! Ik moet snel wat Lush producten inslaan als ik terug ben.

 5. 17 augustus 2016 / 12:40

  Dit lijkt me een heerlijk masker. Ik heb al wel producten getest van Lush, maar geen gezichtsmaskers. Het is lastig vanwege de houdbaarheid. Ik vergeet namelijk vaak om een gezichtsmasker op mijn gezicht te smeren eens in de zoveel tijd.

 6. 17 augustus 2016 / 11:55

  Ik ben ook heel erg benieuwd naar de maskers van Lush, en je hebt mij met deze ook zeker nieuwsgierig gemaakt. De ingrediënten spreken mij namelijk erg aan!

 7. 17 augustus 2016 / 11:00

  Superleuk artikel! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, hihi. Ga er binnenkort zeker een aanschaffen! ?

 8. 17 augustus 2016 / 10:30

  Ik heb nog nooit een masker van Lush geprobeerd, maar dat wil ik binnenkort wel gaan doen! Lijkt me heerlijk!

 9. 17 augustus 2016 / 09:56

  Maskers van Lush zijn zo fijn! Wat leuk dat je zo’n testmaskertje mee kreeg. Klinkt als een goed masker 🙂

 10. 17 augustus 2016 / 09:55

  Klinkt als een heerlijke masker, de geur die je omschrijft geeft mij de neiging om het te halen!

 11. 17 augustus 2016 / 09:40

  Hij klinkt in iedergeval ontzettend fijn. Ik heb nog nooit een masker van Lush gebruikt. Misschien toch maar een keer doen!

 12. 17 augustus 2016 / 09:35

  Klinkt best fijn, lijkt wel een beetje op pindakaas of notenpasta, haha. Maar maskers doe je op voor het effect en niet hoe het eruit ziet.

 13. 17 augustus 2016 / 09:20

  Het klinkt wel goed zeg! En vier keer met zo’n potje is veel! Ik ga ook maar eens langs 🙂

 14. 17 augustus 2016 / 08:39

  Jaaa dit is echt een heerlijk masker <3 Heb hem zelf ook een keer gehad en vond hem super fijn voor mijn gevoelige huid!

 15. 17 augustus 2016 / 08:28

  Klinkt goed! Het enige nadeel van de lush maskers vind ik de houdbaarheid. Vaak heb ik ze dan nog niet op..

 16. 17 augustus 2016 / 07:15

  Klink als een prima masker. Een royale tester zeg, als je daar vier keer mee kunt doen :-). Zelf heb ik toevallig nu een masker van Lush in huis, maar ik moet hem nog gaan proberen :-).