fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

Essie Gel Couture Collectie

Essie Gel Couture Collectie

Essie komt op de markt met een nieuwe collectie, namelijk de Essie Gel Couture Collectie. De collectie telt in totaal 30 nieuwe kleuren en daar review ik er in dit artikel een paar van. Benieuwd naar mijn mening over de Essie Gel Couture Collectie? Lees dan nu verder.

Essie Gel Couture Collectie

Essie Gel Couture Collectie

Iedereen kent denk ik het merk Essie wel. De simpele, maar chique, glazen potjes met witte dop. Deze keer heeft Essie besloten het nagellakpotje net iets anders vorm te geven. De potjes zijn namelijk niet recht maar hebben een ’twist’. Deze ’twist’ is geïnspireerd op de dansende stof van een ronddraaiende jurk. Heel leuk gedaan, als je het mij vraagt. De witte dop en de productnaam hier bovenop zijn hetzelfde gebleven.

De nieuwe essie GEL COUTURE™ collectie is geïnspireerd op de internationale luxe modehuizen die bijzondere haute couture collecties creëren: dezelfde combinatie van hoogwaardige kwaliteit, optimale effectiviteit en een op en top luxe uitstraling; van het atelier tot de after party.

Essie Gel Couture Collectie

easy does it: deze bijzondere gellak, geschikt voor thuis én in de salon, hoeft niet met een LED- of UV-lamp uitgehard te worden. De lakfinish houdt, net als een professionele gelmanicure behandeling, tot 12 dagen. De lak is gemakkelijk te verwijderen met een remover (op basis van aceton). 

De collectie bestaat dus uit 30 nieuwe kleuren en een speciale topcoat voor een sneldrogende high gloss finish. Je brengt de nagellak dus aan in twee stappen. Eerst een laagje met een kleurtje en dan een laagje met de topcoat. De kleuren van deze collectie zijn onderverdeeld in 4 verschillende categorieën. Uit iedere categorie (op één na) laat ik twee verschillende lakjes zien, namelijk:

 • Atelier, een collectie van neutrale tinten van roomwit tot babyroze, geïnspireerd op het delicate, luxe gevoel van tule, kant en zijde.
  • ‘Sew me’
  • ‘Take me to thread’
 • First Look, een collectie van zachte tinten zoals lila of mintgroen. First Look komt tevoorschijn vanuit backstage en takes the spotlight. Het hoogtepunt van vrouwelijkheid, tailormade to fit.
  • Geen lakje van.
 • Fashion Show, een collectie met levendige kleuren die je niet over het hoofd kunt zien vertalen het right-here-right-now runway-gevoel.
  • ‘Rock the runway’
  • ‘Signature smile’
 • Afterparty, een collectie van diepe statement colors zoals petrolblauw of bordeauxrood.
  • ‘Drop the gown’
  • ‘Hang up the heels’

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Sew Me

Essie omschrijft deze kleur als ‘cream caramel rose’. Ik vind het echt een prachtige kleur. Een nude kleur die heel erg chique is. Wauw! Deze kleur dekt prachtig in 2 laagjes.

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Take me to thread

Jep! Dit is echt een taupe kleur. Niet voor niets dat Essie dit lakje omschrijft als ‘plush taupe’. Een mooie taupekleur die neigt naar paars in plaats van naar bruin. In 2 laagjes is de kleur volledig gedekt.

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Rock the runway

Fierce is deze nagellak zeker. Essie omschrijft deze kleur namelijk als ‘fierce scarlet red’. Het is een hele mooie, heldere rode kleur. Zo een die niet neigt naar oranje of naar bordeux, maar gewoon echt rood is! Een hele klassieke kleur. In één laagje dekt de kleur al maar ik raad aan twee dunne laagjes aan te brengen.

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Signature smile

Roze en lekker zomers als je het mij vraagt. Essie omschrijft ‘Signature Smile’ als ‘sharp fiery rosé’. Die sharp snap ik wel. Het is namelijk geen zachte roze kleur maar gewoon echt een hele felle, heldere kleur. Deze kleur dekt in twee laagjes.

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Drop the gown

Deze kleur is een stuk dieper dan ‘Rock the Runway’. Dat is juist een helder rood terwijl dit een diepere, rode/berry kleur is. Een hele chique kleur als je het mij vraagt en heel erg geschikt voor een feestje of diner. Essie omschrijft de kleur als ‘forward ruby red’ en deze kleur dekt perfect in één laagje.

Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie Essie Gel Couture Collectie

Hang up the heels

Dit is de donkerste kleur uit de collectie. Essie omschrijft de kleur als ‘jet black accessoirized with jade shimmer’. Ergens lijkt deze kleur, zowel in het potje als op de nagels, toch naar het groen te neigen. Dat komt waarschijnlijk door de shimmers in de zwarte lak. Een hele toffe kleur en zeker iets wat ik in de wintermaanden zou dragen!

Essie Gel Couture Collectie

Conclusie

Wij zijn het natuurlijk van Essie gewend, maar ook in deze ‘Essie Gel Couture Collectie’ geeft Essie ieder lakje weer een fantastische naam. Ik blijf het altijd iets extra’s vinden als een merk hun producten toffe namen geeft. Het ‘Couture’ thema komt dan ook terug in iedere naam. Heel tof gedaan! Ik was al fan van de Essie lakjes maar deze gel lijn vind ik echt verrassend. Alle lakjes dekken perfect in twee dunne laagjes en de topcoat laat zich makkelijk aanbrengen. De lakjes drogen snel en blijven echt heel goed zitten. De kwaliteit die ik gewend ben van Essie hebben ze gelukkig doorgetrokken in deze collectie. TOP! Ik vind alle kleuren fantastisch maar mijn favoriete kleuren zijn ‘Sew Me’, Take me to tread’ en ‘Drop the gown’.

De Essie Gel Couture Collectie is vanaf september (morgen dus!) verkrijgbaar voor €11,99 bij Bol.com  

Welk lakje uit de nieuwe Essie Gel Couture Collectie spreekt je het meest aan? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

15 Reacties

 1. 2 september 2016 / 08:29

  Ik vind het een prachtige collectie. <3

 2. 1 september 2016 / 21:59

  Wat een mooie kleuren! De roze en roze zijn mijn persoonlijke favoriet!

 3. 31 augustus 2016 / 21:28

  Ziet er goed uit! De flesjes zijn zo leuk! <3

 4. 31 augustus 2016 / 21:24

  Wauw prachtige kleuren! De lakjes van Essie vind ik ook heel erg fijn 🙂

 5. 31 augustus 2016 / 14:27

  wat een prachtige kleuren zeg, ziet er goed uit!

 6. 31 augustus 2016 / 14:05

  De flesjes zien er super leuk uit! En wat een prachtige kleuren nagellak! Ben heel benieuwd Hoelang deze bij mij blijven zitten!

 7. 31 augustus 2016 / 11:25

  Ik ben echt heel benieuwd naar deze lijn van Essie. Ik ben al dol op de normale nagellak maar ik denk eigenlijk dat ik deze lijn ook geweldig ga vinden!

 8. 31 augustus 2016 / 10:55

  Dank je voor de reviews. Ik was al een tijdje op zoek naar een echt rode kleur, dus wie weet zijn de lakjes van essie de oplossing.

 9. 31 augustus 2016 / 10:16

  Ik vind alleen de flesjes al heel erg mooi ! Er zitten hier zeker een aantal toffe kleurtjes bij.

 10. 31 augustus 2016 / 09:07

  Vind die flesjes zo gaaf! Ik mag dit ook binnenkort gaan testen, vind de kleurtjes ook zo mooi 😀

 11. 31 augustus 2016 / 09:05

  Ik ben echt razend enthousiast over deze collectie. Ik had al een tijdje geleden een gel lakje van Essie cadeau gekregen omdat ik jarig was en ik vond het echt heel erg fijn.

 12. 31 augustus 2016 / 08:19

  Mooi! Essie heeft altijd prachtige lakjes

 13. 31 augustus 2016 / 06:53

  Echt een hele mooie collectie vind ik de Essie Gel Couture collectie :-).