fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

L’Occitane Verbena Eau de Toilette

L'Occitane Verbena Eau de Toilette

De zomer staat bijna voor de deur, finally! In de zomer heb ik altijd hele frisse en luchtige parfum op. In dit artikel review ik de L’Occitane Verbena Eau de Toilette. Gaat dit mijn nieuwe zomerparfum worden?

L'Occitane Verbena Eau de Toilette L'Occitane Verbena Eau de Toilette L'Occitane Verbena Eau de Toilette

L’Occitane Verbena Eau de Toilette

Verbena was het eerste parfum in de collectie van L’OCCITANE, parfumeur in de Provence. De geur is het thema van een lang liefdesverhaal, dat begon met de herinneringen van een kind aan de Provence. Nu Verbena zijn 40e verjaardag viert, siert het aromatische kruid een limited edition collectie omrand door diagonale groene lijnen. Het ontwerp voert u mee de lucht in en geeft een prachtig uitzicht op de velden met lange rijen verbena in de Drôme Provençale onder u. De groene strepen reiken zo ver als het oog kan zien. Het is tijd voor de oogst.

L'Occitane Verbena Eau de Toilette L'Occitane Verbena Eau de Toilette L'Occitane Verbena Eau de Toilette

Het parfum zit in een kartonkleurig doosje dat is versierd met diagonale groene strepen en een blad. Op de voorkant vindt je vooral de productnaam en op de achtergrond vindt je extra informatie en een ingrediëntenlijst. De flacon zelf is naar mijn mening vrij simpel. Hij is volledig van glas en heeft een zilveren dop. In het glas staat aan de voor- en achterkant een blad en de productnaam ‘Verveine’ gegraveerd. In het Frans is het trouwens Verveine maar hier in Nederland heeft de parfum Verbena. Aan de ene zijkant staat L’Occitane gegraveerd en de andere zijkant heeft een sticker met dezelfde vormgeving als de verpakking.

L’Occitane zegt: Verbena doet denken aan de heerlijke geur die de lucht vult tijdens de oogsttijd in Drôme Provençale. Pittig, opwekkend en heerlijk licht, met die bijna rauwe citroenachtige groenheid van bladeren die je op een zomerdag tussen de vingers wrijft, vermengd met de zachte gratie van geranium. Dit is een verbena die simpelweg ruikt naar verbena.

L'Occitane Verbena Eau de Toilette

L'Occitane Verbena Eau de Toilette L'Occitane Verbena Eau de Toilette

To be honest… Ik ben geen fan van citrusachtige/citroenachtige geuren. Toen ik dit parfum opspoot was ik ook niet direct enthousiast. Het deed me heel eerlijk direct denken aan een Citronella kaars tegen de muggen. Maar…na 10 minuten rook ik nog eens. De scherpe citroengeur was verdwenen en er bleef een super frisse en fruitige geur achter. Echt een geur waar ik juist wel meteen super enthousiast van werd. Mijn conclusie is dan ook dat dit parfum heerlijk is! Zeker voor de zomer is hij echt fantastisch. Als ik ergens naar toe moet dan zorg ik er dus gewoon voor dat ik hem minimaal 10 minuten van te voren opspuit en dan is het helemaal goed.

Deze L’Occitane Verbena Eau de Toilette Limited Edition bevat 100 ml. en kost €48,- Hij is verkrijgbaar vanaf juni 2016 en zal dan te koop zijn in de L’Occitane Boetieks en op www.loccitane.nl

Welk parfum gebruik jij in de zomer het meest? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

19 Reacties

 1. 1 juni 2016 / 15:36

  Wat een heerlijke geur he! Ik heb de douchegel variant ervan aan m’n vriendje gegeven omdat hij erg veel van citrusgeuren houd, en hij vond ‘m ook echt heerlijk!

  • 2 juni 2016 / 16:03

   Jaa heeerlijk inderdaad! 🙂 Echt iets voor de zomer!

 2. 31 mei 2016 / 21:42

  YAY! Ik heb deze ook! Ik ga hem gebruiken als homespray. Vind hem ook iets te citroenachtig xoxo

 3. 31 mei 2016 / 20:49

  Lijk me zo te lezen een fijne parfum.
  Ik vind het flesje al super mooi…!!

 4. 31 mei 2016 / 20:34

  De flacon vind ik er alvast zomers uitzien, ik ben benieuwd naar de geur 🙂
  X

 5. 31 mei 2016 / 18:19

  Nu ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden naar deze geur :-)!

 6. 31 mei 2016 / 17:33

  Mooie frisse flacon.
  IK ben echt heel erg benieuwd naar de geur

 7. 31 mei 2016 / 12:58

  Ik heb deze geur in een body lotion en ik vind hem zo lekker! Hij doet me aan Spanje denken, waardoor ik gelijk zin in vakantie heb. Ik ben ook wel benieuwd hoe deze Eau de toilette ruikt. Ik hou niet zo van de geur van Citronella, maar als je zegt dat dat verdwijnt lijkt het mij een hele lekkere geur.

 8. 31 mei 2016 / 11:40

  Hij moet dus even ‘inzakken’. Lijkt me verder een heerlijk frisse geur!

 9. 31 mei 2016 / 11:33

  Ik hou van lichte parfums, ik ben benieuwd of dit ook iets voor mij is!

  • 2 juni 2016 / 16:02

   Hij is heel erg licht en fris 🙂 Echt iets voor de zomer dus!

 10. 31 mei 2016 / 11:01

  Ik dacht even een perfecte muggen verjagen te hebben gevonden, maar het schiet dan niet echt op als je hem iedere 10 minuten opnieuw moet aanbrengen haha’! Ik ben dol op lichtere parfums voor de lente en moet deze ook snel maar eens gaan ruiken 🙂

 11. 31 mei 2016 / 10:29

  Wat lijkt me dit een lekkere geur!

  • 2 juni 2016 / 15:56

   Jaa hij is echt heerlijk fris! 🙂

 12. 31 mei 2016 / 09:38

  Wat een goed geschreven review! De geur spreekt mij zo wel aan, lekker fris!

 13. 31 mei 2016 / 08:26

  In eerste instantie dacht ik dat dit echt geen parfum voor mij is. Ik ben namelijk helemaal niet dol op citroengeuren. Toch zou ik deze wel een keertje willen ruiken 🙂

  • 2 juni 2016 / 15:55

   Dacht ik ook, want ik vind citroen geuren ook echt niets. Maar toch is hij wel erg lekker fris 🙂

 14. 31 mei 2016 / 07:44

  Wat een vrolijk kleurtje heeft deze parfum! Duidelijk over geschreven. Ik ben zelf inderdaad ook niet zo’n fan van deze geuren. Iets zoets heb ik liever! Deze draag ik ook het liefst in de zomer. Mijn Victoria’s Secret luchtjes, Versace en Si zijn mijn favorieten.