fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

How To: Jezelf goed beschermen tegen de zon

Jezelf goed beschermen tegen de zon

De zon schijnt en iedereen is weer vrolijk. De zomer is namelijk in volle gang! Heerlijk genieten. Maar.. ook al wordt iedereen blij van de zon, de zon is niet altijd even lief voor ons. In dit artikel een How To: Jezelf goed beschermen tegen de zon!

Jezelf goed beschermen tegen de zon

De zon heeft een goede en slechte kant. Zo helpt hij veel mensen uit een winterdepressie en zorgt hij voor de aanmaak van Vitamine D. Maar het heerlijk zonnetje heeft ook een slechte kant. Zo kan hij de huid goed verbranden en dit kan zelfs zorgen voor huidkanker. Huidkanker is namelijk de meest voorkomende kanker in Nederland. Jezelf goed beschermen tegen de zon is dus echt heel erg belangrijk!

Jezelf goed beschermen tegen de zon

Jezelf goed beschermen tegen de zon – Huid

In de zon liggen is natuurlijk heel erg lekker. Smeer je altijd goed in. Maar waarmee? In een zonnebrand kunnen twee verschillende filters zitten. UV-A (beschermt tegen huidveroudering) en UV-B (gaat verbranding tegen). Belangrijk is dat je een zonnebrand hebt met beide filters! SPF is per persoon verschillend. Zo kan ik best goed tegen de zon en verbrand ik niet heel snel. Ik heb vaak de eerste dagen SPF30 en na een paar dagen zon SPF15. Daarnaast heb ik altijd Labello met SPF30. Je lippen zijn namelijk ook erg gevoelig voor de zon. Er zijn speciale zonnebrandcrèmes voor het gezicht, zoals die van Garnier hierboven op de foto. De Sunscreen Milk van Kiko met SPF30 die je ziet op de foto geschikt voor zowel de huid als het gezicht. Ideaal, 2-in-1!

Mijn tip is om tussen 12:00uur en 15:00uur uit de zon te blijven. De zon is op dat moment het felst en dus het meest schadelijk. Zoek ook tussendoor lekker de schaduw op en smeer je iedere twee uur opnieuw in. Niet iedere zonnebrandcrème is waterproof dus ook na een duik in het zwembad of de zee is het belangrijk je opnieuw in te smeren.

Jezelf goed beschermen tegen de zon

Jezelf goed beschermen tegen de zon – Haar

Naast onze huid is ook ons haar niet altijd even fan van de zon. Want ook ons haar kan enorm beschadigen door de zonnestraaltjes. Mijn eerste tip: Draag gewoon een hoed. Het is èn fashionable èn het beschermt je  haar. Daarnaast zijn er shampoo’s en stylingsproducten op de markt met SPF erin. Mocht je deze niet hebben, dan kun je ook best een beetje zonnebrandcrème door je haar heen sprayen. Dit maakt je haar ietwat vettig, maar liever een beetje vet dan uitgedroogd toch? Je haar in een knotje dragen helpt ook goed, omdat hierdoor de scheidingen in je haar verdwijnen. Dit is namelijk de plek die het eerst verbrand.

Jezelf goed beschermen tegen de zon

Jezelf goed beschermen tegen de zon – After

Nadat je een dagje heerlijk (maar verstandig) in de zon hebt gelegen is After Sun gebruiken een erg goed idee. Waarom? Volgens mij denken namelijk heel veel mensen dat After Sun echt giga onzin is. Dat is echt niet zo! After Sun hydrateert en verkoelt je huid. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je bruine tint langer vast wordt gehouden. Drie prima redenen om toch echt After Sun te gebruiken. Het beste moment om het aan te brengen is direct na het douchen. De After Sun van Collistar, die je hierboven ziet, is echter juist voor onder de douche. Dit is een douchegel en shampoo in een. Goed dus voor huid en haar!

IMG_9146

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Geloof me, het is echt zo ontzettend belangrijk. Bruin worden dat willen we allemaal maar dat kan ook op een verstandige en verantwoorde manier. Met zonnebrandcrème wordt je juist mooi en egaal bruin zonder dat je naar huis gaat als een kreeft! Het duurt iets langer, maar geduld is een schone zaak.

Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

6 Reacties

 1. 15 juli 2015 / 13:46

  Wat een leuke tips! Door mijn witte huid is goed smeren etc. echt vereist!

  • lindsey.beljaars
   15 juli 2015 / 22:11

   Thanks Kelly! X

 2. 15 juli 2015 / 12:18

  Wat een leuke post en goede tips! Het is inderdaad erg belangrijk om je goed in te smeren. Toen ik klein was dacht ik altijd dat je van zonnebrand niet bruin werd haha. Ik ga dit jaar naar Turkije, lekker warm (en veel zon)!

  • lindsey.beljaars
   15 juli 2015 / 22:11

   Ah dankjewel Mirthe, leuk dat je reageert! Dat dacht ik ook altijd, haha! Maar je wordt ook met zonnebrandcrème (gelukkig) gewoon mooi bruin 🙂

 3. 15 juli 2015 / 10:53

  Wat een fijne blogpost! Ik vind het ook erg belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen !

  • lindsey.beljaars
   15 juli 2015 / 21:08

   Dankjewel!! X