fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Een nieuwe woonkamer inrichten

 

Een nieuwe woonkamer inrichten

De woonkamer, misschien wel de belangrijkste ruimte in het huis. De ruimte waar je iedere dag zit, heerlijk kunt relaxen als je thuiskomt van je werk en waar je gezellig borrelt als je gasten uitnodigt. Zoals je inmiddels wel weet gaan mijn vriend en ik verhuizen en is er ook gezinsuitbreiding onderweg. Een nieuwe, spannende tijd waar ik onwijs veel zin in heb. Alhoewel ons nieuwe huis qua stijl aan onze wensen voldoet willen we wel graag nieuwe meubels en o.a. een nieuwe woonkamer inrichten. Mijn ideeën hiervoor lees je in dit artikel. Off we go!

 Je woonkamer inrichten

Onze nieuwe woning heeft een ruime woonkamer met een visgraatvloer en een houtkachel. Het is een heerlijke ruimte met veel ramen en licht. De meubels uit onze huidige woning willen wij niet meenemen. Dat betekent dus dat we aan de slag kunnen met een nieuwe woonkamer inrichten. Je begrijpt dat ik overuren draai op Pinterest en op dit moment dus non-stop interieurinspiratie aan het opdoen ben.

Omdat de woonkamer een stuk groter is wil ik ook een veel grotere bank. Niet in een L-vorm maar in een U-vorm. Echt zo’n heerlijke grote bank waar iedereen op kan ploffen. Hoe gezellig? Daarnaast hebben wij nu een donkerbruine bank en wil ik nu juist een lichte, beige bank. Tsja, je smaak verandert toch echt door de jaren dus wat dat betreft is het een mooie timing dat we gaan verhuizen. Onder de bank wil ik graag een mooi, zacht kleed en onze televisie wil ik plaatsen op een zwevend tv meubel. Dit creëert optisch nog meer ruimte in de woonkamer en ik vind dat het een mooie, luxe uitstraling geeft.

Voldoende ruimte

Daarnaast is er natuurlijk een kleintje op komst en moet er ook voldoende ruimte zijn voor een box en om over een paar maanden een leuk speelhoekje te creëren. Natuurlijk hebben we ook nog een hond en kat in huis en verdienen ook zij een heerlijk plekje. Zo hebben we voor onze hond Spyke altijd een mooie, grote mand en voor onze kat Sjakie een mandje en krabpaal in de woonkamer.

Op dit moment hebben we vooral een industriële woonstijl in huis. In de nieuwe woning zal dit sneller neigen naar Scandinavisch, Japandi en Hotelchique. Ik wil aan de slag gaan met grote planten, mooie accessoires en werken met verlichting om de woonkamer helemaal af te maken. Stiekem kan ik niet wachten om met jullie de voortgang en het uiteindelijke eindresultaat te delen. Inmiddels ben ik al een aantal keer in diverse woonwinkels geweest en heb ik al wel wat inspiratie opgedaan. De nieuwe meubels zijn nog niet gekocht want ik twijfel nog hier en daar maar daar zal ik binnenkort toch echt een knoop in door moeten gaan hakken. I will keep you posted!

Een nieuwe woonkamer inrichten doe je zo!

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen:

1 Reactie

  1. 12 december 2023 / 23:36

    Ambience lighting is ook echt een must have.