fbpx
25   138
32   72
12   187
65   385
33   193

Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?

Wind, regen en kou, het is officieel herfst en het weer laat ons dit graag weten. De herfst en winter zijn absoluut niet mijn favoriete seizoenen maar we hebben er nu eenmaal mee te dealen in Nederland. Zoals jullie inmiddels wel weten wonen mijn vriend en ik samen met onze Mechelse herder Spyke en kat Sjakie. In het najaar blijft Sjakie ook het liefst binnen maar Spyke gaat er graag nog op uit. Al kruipen we zelf liever op de bank onder een dekentje, we moeten dus wel lekker een ronde gaan wandelen met onze viervoeter. Heb jij ook een hond en vraag jij jezelf weleens af: ‘Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?’ Ik snap de vraag en de vraag is terecht. In dit artikel geef ik er antwoord op. Lees gezellig mee!

Je hond verzorgen in de winter

Op de vraag ‘Moet ik mijn hond meer voeding geven in de winter?’ kan niet zomaar ja of nee worden geantwoord. Het is namelijk per situatie anders en dit leg ik graag aan je uit. Onderaan het artikel geef ik je ook nog een tip qua voer. Ben je op zoek naar goede hondenvoeding van natuurlijke oorsprong? Kijk dan eens bij Goood Petfood.

Koukleum

Is jouw hond een koukleum en gaat hij totaal niet graag wandelen in de kou en regen? Oftewel, ligt hij lekker graag binnen, slaapt hij veel in zijn mand en vind hij het zelfs lekker om onder een dekentje te liggen? Dan is het echt niet nodig om zijn voeding aan te passen. De hond krijgt hier namelijk te weinig fysieke inspanning voor. Sterker nog, het is hierdoor zelfs aangeraden om zijn voeding te verminderen. Omdat je hond minder beweging krijgt wil je zijn gewicht in balans houden en ervoor zorgen dat er geen gewichtstoename plaatsvindt.

Bezige bij

Is jouw hond een bezige bij en is hij heel graag buiten? Regen of kou doet hem niets en je hebt een grote tuin waarin hij lekker kan rennen en ravotten? Ga je daarnaast veel met hem wandelen of bijvoorbeeld lekker rennen in het bos of op het strand? Dan kun je meer voeding in de winter zeker overwegen. Zie je bijvoorbeeld dat je hond wat begint af te vallen? Geef hem dan zo’n één/derde voeding meer en kijk even aan hoe hij hierop reageert. Je kunt hem meerdere keren per dag een maaltijd geven of de maaltijden per portie wat groter maken.

Wordt je hond ietsjes dikker in de winter? Dat is niet heel erg en zal weer in balans raken in de lente en zomer!

Goood petfood

Ben je nog op zoek naar goede voeding voor je hond? Ik kan je Goood Petfood van harte aanbevelen. Zij hebben hondenvoeding van natuurlijke oorsprong en wij geven Spyke al jaren niets anders meer. Spyke krijgt zowel het droogvoer als het natvoer en ook zijn eigenlijk alle snoepjes die Spyke krijgt van Goood Petfood. Hij doet het hier enorm goed op, zit altijd goed in zijn vacht en blijft goed op gewicht. Mocht je nog op zoek zijn naar goed voer voor je hond? Neem dan bij hen eens een kijkje!

Geef jij jouw hond meer voeding in de winter? 
Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: